StoryEditor

Čím žijem

07.12.2006, 23:00
...a všade bolo ticho a tma, len kdesi vo mne žiarilo svetlo. Pomaly rástlo a napĺňalo celé moje telo. Zišlo mi na um, či aj Tam budeme obmedzení trojrozmerným priestorom či určitými predsudkami a nejednotnou výchovou. Odpoveď sa sama tlačila na jazyk - všetko bude o inom. Ospravedlniteľné bude často neospravedlniteľným a neospravedlniteľné možno ospravedlniteľným. Pri "absolútnom poznaní" sami v sebe zažijeme nebo i peklo súčasne...
Dobrodružstvo hľadania poznania je každému tak trochu známe, nie každý má však snahu v hľadaní vytrvať. My menej vytrvalí (v hľadaní), sa potom snažíme túto energiu v nás predsa len oživiť a ona si už nejako nájde cestu, ako sa pretransformovať v niečo zmysluplné. V mojom prípade to je projekt Znovuzrodenie. Obsahuje skladby, ktoré som zložila počas viacerých rokov a postupne sme ich zaranžovali a dostávame do finálnej podoby s Jurajom Burianom a Paľom Kvassayom, ale i mnohými ďalšími. Ak som sa zarátala do "menej vytrvalých" v hľadaní poznania, nešlo o falošnú pokoru, pretože úprimných hľadačov, ktorí naozaj túžia poznať pravdu o sebe, aj keď to občas bolí, je zatiaľ veľmi málo. Asi to nie je bežné, ale i strata sebadôvery, hľadanie zmyslu našej existencie, snenie, nenaplnené sny, bolesť či každodenný stres, boli hlavným inšpiračným zdrojom pri tvorbe jednotlivých skladieb - dokonalý návod na to, aby ich v komerčných rádiách nikdy nehrávali. Napriek tomu je v nich veľa pozitívnej energie a lásky, lebo tá jediná nás uzdravuje zo všetkých chorôb a bolestí a dáva zmysel našim životom.
Často pochybujeme o tom, že vo svojej blízkosti môžeme nájsť spriaznené duše a netreba ani veľa slov, spoločné mlčanie má väčšiu výpovednú hodnotu. Chce to len snahu spoznávať a hľadať to dobré v nás. Ak máte chuť pripojiť sa v hľadaní, možno vás povzbudí hudba Znovuzrodenia. Niekedy človek pochopí až pomerne neskoro, že zmyslom nie je cieľ, ktorý si vytýčil, ale cesta, po ktorej za ním kráča.

ADRIENA BARTOŠOVÁ, autorka je speváčka
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 15:05