StoryEditor

Začína sa nový ročník súťaže HR Oscar

24.01.2007, 23:00

Od začiatku februára môžu záujemcovia prihlasovať svoje projekty do nového ročníka súťaže HR Oscar. Môžu tak urobiť prostredníctvom internetového portálu www.hroscar.sk. Na ňom nájdu kompletné informácie, formuláre pre vlastnú nomináciu i štatút súťaže.
Súťaž, ktorej vyhlasovateľ je spoločnosť Trenkwalder, dáva možnosť verejnej prezentácie slovenských personálnych projektov, implementovaných do praxe v uplynulom roku. Výsledky súťaže budú slávnostne zverejnené počas medzinárodnej konferencie Nové trendy v personálnom manažmente, ktorá sa uskutoční v Bratislave 20. a 21. marca.
Hlavným hodnotiacim kritériom ocenenia HR Oscar je vplyv projektu na podnikateľské výsledky organizácie na rozvoj ľudských zdrojov, posilnenie dobrého mena a imidžu organizácie.
V poslednom ročníku ocenenie získala spoločnosť Slovak Telekom za projekt E-vzdelávanie: zajtrajšok je už dnes. V súťaži tiež v minulosti uspeli spoločnosti DELL, IBM, EuroTel, Heineken Slovensko, VSS Košice či košicke U.S. Steel. Vyhlasovateľ v tomto ročníku očakáva väčší záujem o súťaž zo strany menších zamestnávateľov.
V rámci súťaže HR Oscar sa vyhlasuje aj samostatná cena HR Oscar special. Udeľuje ju rezort práce, sociálnych vecí a rodiny za prínos k zvyšovaniu zamestnanosti na Slovensku. Ocenenie HR Oscar special za rok 2005 získala spoločnosť Volkswagen Slovakia.

Kritériá ocenenia HR Oscar
Poslaním súťaže HR Oscar je ocenenie najlepších projektov v oblasti rozvoja a riadenia ľudských zdrojov, ktoré výrazne prispeli k rozvoju svojho podniku. Kritériami pre posúdenie ich prínosu sú najmä:
-- vplyv na podnikateľské výsledky organizácie
-- vplyv na rozvoj a využitie ľudských zdrojov organizácie
-- vplyv na dobré meno a imidž organizácie
-- vplyv na vnímanie personálneho manažmentu a profesie personálneho manažéra.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 05:31