StoryEditor

Archeológ aj krvavá Báthoryčka

01.01.2008, 23:00

Film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull je najočakávanejším filmom roka 2008. Vyplynulo to z ankety internetovej stránky MovieTickets.com medzi americkými návštevníkmi kín. Na ankete sa zúčastnilo vyše dvetisíc filmových divákov. Každý z nich mal pritom označiť číslom od 1 do 5, ako veľmi sa teší na filmy na zozname. Snímka s Harrisonom Fordom v hlavnej úlohe je štvrtou v poradí zo série príbehov odvážneho archeológa Indianu Jonesa. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull v máji 2008 vo svetovej premiére vráti sériu na plátna kín po takmer 20 rokoch od posledného filmu Indiana Jones a posledná krížová výprava (1989).
Na druhom mieste skončil pripravovaný film z batmanovskej série - The Dark Knight. V prvej desiatke sa objavili aj ďalšie pokračovania filmových sérií, ako Narnia, alebo adaptácie komiksov či televíznych seriálov. Prebojovali sa do nej len dva pôvodné filmy: American Gangster a Som legenda v hlavnej úlohe s Willom Smithom. Rovnako očakávaná je aj premiéra filmu Harry Potter a polovičný princ, ktorá by do kín mala prísť až koncom novembra.
Konečne aj Bathory
Premiéry českých a slovenských filmov štartuje český film režiséra Tomáša Vorla Gympl, ktorý sa do kín dostane už druhý januárový týždeň. Koncom februára sa do kín dostane česká dráma Václav o dedinskom outsiderovi, ktorý vo svojich 40 rokoch stále žije s matkou.
Medzi najočakávanejšie slovenské premiéry tohto roka je už dlho odkladaná premiéra filmu Juraja Jakubiska Bathory. Predpokladaný dátum premiéry pripadol však až na 12. júna. Okrem Báthoryčky sa môžeme tešiť aj na premiéry filmov ako Jahodové víno Dariusza Jablońskeho, ktorý mal premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale Bratislava ešte v decembri minulého roka. K slovu sa dostane aj Muzika Juraja Nvôtu či ďalšia česká komédia Medvídek. Na plátnach by sa mala objaviť aj rozprávka Nejkrásnější hádanka, ako inak v českej réžii.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 08:20