StoryEditor

Chystáte sa opustiť Slovensko? Toto je 5 najlepších krajín pre život a prácu

10.02.2015, 09:03
Autor:
zubzub
Vybrať si krajinu, kde môžete príjemne stráviť najbližšie roky, nie je vôbec jednoduché. Možno vám pomôže nasledujúci rebríček.

Rozhodnutie, kam sa presťahovať, však musíte urobiť iba vy sami. Stačí si určiť priority. Chcete napríklad komfortné bývanie za rozumnú cenu, potrebujete kvalitnú školu pre vaše deti či sa túžite dobre zamestnať. Tieto podmienky určia, kam je dobré sa presťahovať. Nižšie nájdete zoznam krajín, ktoré sú pre vás ideálne či už z pohľadu kvality a ceny bývania, alebo využívania jazykov.

Nový Zéland

Ak vám nevadí pridlhé lietanie, pomalé internetové pripojenie či vyššie ceny, Nový Zéland je pre vás ako stvorený. Nájdete tu totiž ideálnu rovnováhu medzi prácou a rodinou a miesto, kde môžete vychovávať svoje deti. Báť sa nemusíte ani o bezpečnosť.

Belize

V tejto malej rozvojovej krajine sa môžete zobúdzať s nádherným výhľadom. Navyše vám stačí približne 1300 eur mesačne a môžete si tu žiť dosť komfortný život. Preto sa sem hrnú napríklad seniori z krajín, kde dôchodky dosahujú približne takúto výšku. Ďalším plusom je, že ako v bývalej britskej kolónii všetci hovoria po anglicky a ako platidlo prijímajú americký dolár.

Veľká Británia

Ak sa vám nedarí nájsť si zamestnanie na Slovensku, je vysoko pravdepodobné, že si ho nájdete potom, čo prídete do Londýna. Miestne pracovné agentúry totiž vedia oceniť pracovné skúsenosti, znalosť jazyka a veľmi dobrú pracovnú morálku. Musíte však počítať s tým, že život v tomto kráľovskom meste je naozaj nákladný, no ak milujete cestovanie, nemôžete urobiť lepšie rozhodnutie. Na víkendové výlety je tu množstvo krajín na dosah ruky.

Švajčiarsko

Výborné lyžiarske strediská a uvoľnený životný štýl. No nielen to charakterizuje Švajčiarsko. Ďalším znakom sú vysoké platy. Na čo si však musíte zvyknúť, je fakt, že obchody sú počas obeda na dve hodiny zatvorené. Ale budete mať prístup k skvelým školám a zdravotnej starostlivosti.

Čína

Skúsení učitelia s dobrou angličtinou sú tu viac ako vítaní. Školy im ponúkajú zamestnanecké benefity, ubytovanie či uhradenie cestovných nákladov.

Navyše v Pekingu či Šanghaji je množstvo medzinárodných firiem, ktoré berú nielen ľudí zo svojich domovských krajín, ale aj cudzincov. Podľa správy CNN títo ľudia dokážu zarobiť až 300-tisíc dolárov ročne. Takže tu nájdete množstvo dobre platených nepedagogických miest.

Osloviť vás môžu aj veľmi nízke životné náklady. Mimoriadne lacné sú tu nielen potraviny, ale aj domáce potreby. Takže je veľmi jednoduché odtiaľto splatiť dlhy, ktoré mate doma, alebo si tu začať výrazne šetriť. Čo vás však môže odradiť, je mimoriadne znečistené životné prostredie, najmä ak so sebou chcete zobrať deti.

Zdroj: businessinsider.com, HSBC Foto:internet

01 - Modified: 2007-03-09 14:46:00 - Feat.: 0 - Title: Vanga: Zabezpečenie muničných skladov vylučuje vznik situácie ako v Novákoch
01 - Modified: 2024-04-14 05:30:00 - Feat.: - Title: Chcete zarábať na sledovaní sociálnych sietí? TikTok to možno čoskoro umožní 02 - Modified: 2024-03-22 13:30:00 - Feat.: - Title: Teraz môžeš aj ty pracovať pre Williama a Kate. Kráľovská rodina hľadá zamestnanca, plat je však pomerne nízky 03 - Modified: 2024-02-24 10:34:51 - Feat.: - Title: Ženy musia pracovať o dva mesiace dlhšie, aby dosiahli plat ako muži 04 - Modified: 2024-01-29 08:04:25 - Feat.: - Title: Koľko zarobil Zelenskyj v priebehu vojny? V rámci boja proti korupcii zverejnil svoje príjmy za posledné roky 05 - Modified: 2023-11-16 13:44:15 - Feat.: - Title: Ako sa efektívne baliť pri sťahovaní: tipy a triky od profíkov!
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 16:05