StoryEditor

Ako nakupovať cez Amazon

25.02.2015, 14:00
Amazon je jeden z najväčších a najstarších internetových obchodov na svete. Už ste na ňom nakupovali? Ak nie, poradíme vám ako.

Knihy, šijacie stroje alebo šaty. To je len základný výpočet tovarov, ktoré kúpite na stránke Amazon.com. Internetový obchod začal už v roku 1994 pod menom Cadabra. O rok neskôr ho premenoval šéf Jeff Bezos podľa rieky Amazonky. Pozrime sa, ako v tomto obrovskom nákupnom dome zorientovať.

 

Vyhľadávací riadok

Pri hľadaní tovaru je najjednoduchšie vybrať si kategóriu, v ktorej daný tovar nájdete. Ak tak neurobíte, tak vám obchod môže ponúknuť až príliš veľa tovaru. Budete hľadať len knihu, ale Amazon vás zaplaví aj plagátmi, filmovým spracovaním alebo figúrkami z hľadaného literárneho diela.

Výsledky hľadania

Našli sme diela ruského autora Dostojevského zadaním jeho mena do vyhľadávacieho riadku. Obchod nám ponúkol viacero diel v niekoľkých svetových jazykoch, vyberáme si knihu Idiot v češtine.

Kúpte na jeden klik

Keď už máte vybratý konkrétny tovar, na pravej strane obrazovky nájdete gombík Buy now with 1-Click. V preklade to znamená, kúpte na jedno kliknutie.

Zaregistrujte sa

Ak nie ste ešte registrovaný na Amazone, budete tak musieť spraviť. Zakliknite "No, I am new customer" a do políčka vyššie napíšte svoju e-mailovú adresu. Potom stlačte "Sign in using our secure server".

Vyplňte údaje

Vypíšte svoje meno do prvej kolónky, do tretej napíšte opäť svoj e-mail. Do štvrtej a piatej vložte heslo pre váš účet na Amazone. Potom stlačte Create account.

Kam poslať

Po registrácii je potrebné vyplniť adresu, kam vám má kniha prísť.

Spôsob platby

Najprv si vyberte typ kreditnej karty akú máte. Na Slovensku to je väčšinou MasterCard. Vyplňte číslo karty, meno vlastníka karty a dátum jej expirácie. Nájdete ho na zadnej strane. Potom postačí potvrdiť adresu a kniha je už na ceste.

Ako nakupovať na Amazone: odporúčania

Nakupovať môžete nie len na Amazon.com, čo je americký obchod. Ale aj na Amazon.co.uk alebo Amazon.de. Prvý menovaný je anglický a druhý nemecký obchod. Výhodou je kratšia dodacia doba a taktiež to, že pri tovaroch nad 22 eur nemusíte platiť DPH, ako tomu je z amerického Amazonu. Ak budete nakupovať z Ameriky, tak si dajte pozor, lebo pri nákupoch nad 150 eur platíte nie len DPH, ale aj colnú daň.

01 - Modified: 2024-04-11 22:13:29 - Feat.: - Title: Poslední mohykáni tradičného remesla. Keď nemáte koho učiť, nikoho ani nenaučíte (+ FOTOGALÉRIA) 02 - Modified: 2024-03-25 12:15:28 - Feat.: - Title: Indická veľvyslankyňa pre HN: Ste tradičným trhom najmä pre naše textilné, medicínske a obuvnícke výrobky 03 - Modified: 2024-03-20 06:53:18 - Feat.: - Title: Vyskúšali sme za vás obchod Temu. Vyplatí sa kúpiť drobnosti za pár eur či dokonca centov? 04 - Modified: 2024-03-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Zabudnuté dedičstvo v hororovom románe. V knihe z českého bazáru sa skrývalo viac ako päťtisíc eur 05 - Modified: 2024-03-20 23:00:00 - Feat.: - Title: Veľký knižný prieskum ukázal, ako čítame, či na knihách šetríme alebo pri nich myslíme na udržateľnosť
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
17. apríl 2024 23:21