StoryEditor

20 otázok o zľavách pre seniorov

V ktorých hoteloch a za koľko sa môžu výhodne zrekreovať dôchodcovia. V akých mestách a regiónoch sa seniori zvezú bezplatnou dopravou alebo na zľavnený lístok. Kde sa môžu najesť za dostupné ceny, prípadne kde im komunálna správa poskytne výber zo zľavnených obedov spolu s donáškou. Pozrite si prehľad benefitov a zliav z celého Slovenska.

1.
Vybavenie rekreácie
Ako si vybavím dôchodcovskú rekreáciu prostredníctvom Sorey?
Aj v roku 2017 prispieva štát dôchodcom na pobyty prostredníctvom zariadení Sorey. Nárok na príspevok má každý starobný dôchodca i senior s výsluhovým dôchodkom, nesmie však mať príjmy. Každý penzista to potvrdí podpísaním čestného vyhlásenia. Štátnu dotáciu poskytuje pre seniorov i Jednota dôchodcov na Slovensku. Ak máte záujem o pobyt s dotáciou, rezervujete si ho v príslušnom hoteli Sorey alebo na recepcii Hotela Zámok Topoľčianky. Tí, ktorí už využili štátnu dotáciu, si môžu v tomto roku kúpiť v spomínaných zariadeniach aj iný cenovo zvýhodnený pobyt – Senior Fit pobyt 55+ alebo seniorské produktové relaxačné balíčky.  

2.
Pobyty od cestovky
V ktorých lokalitách môžem čerpať dotovaný seniorský pobyt cez Soreu a v akej cene?
Pobyty so štátnou dotáciou sa poskytujú už od ceny 111 eur za celý pobyt. Dotáciu môžete čerpať v hoteloch vo Vysokých a v Nízkych Tatrách, ďalej na Spiši, ale aj v Bratislave. Pobyty pre seniorov sú pripravené taktiež v hoteli Zámok Topoľčianky.

3.
Výber z hotelov
Ak chcem ísť dovolenkovať so Soreou, z ktorých hotelov si môžem vybrať?
Na výber máte hotely: Sorea Hutník v Tatranských Matliaroch, Sorea Titris a Sorea Urán v Tatranskej Lomnici, Sorea Trigan na Štrbskom Plese, Sorea Máj v Liptovskom Jáne, ďalej v hoteli Sorea Regia v Bratislave, Sorea SNP v Demänovskej Doline, v hoteli Zámok v Topoľčiankach. Kto sa môže rekreovať: penzista s trvalým pobytom na území Slovenska, taký, ktorý dostáva starobný, predčasný alebo výsluhový dôchodok a súčasne nemá príjem zo závislej činnosti ani z podnikania. Doklady, ktoré na to potrebujete: rozhodnutie Sociálnej poisťovne o starobnom dôchodku alebo rozhodnutie Sociálnej poisťovne o predčasnom starobnom dôchodku alebo rozhodnutie príslušného úradu sociálneho zabezpečenia o výsluhovom dôchodku.

4.
Ponuky kúpeľov
Ako sa dá vybaviť seniorský pobyt v kúpeľoch?
Individuálne, ale aj cez Jednotu dôchodcov Slovenska. Napríklad Kúpele Červený Kláštor Smerdžonka sú zmluvným partnerom Jednoty, ktorá medzi seniorov prerozdeľuje zvýhodnené poukazy. Všetkým seniorom podľa kapacity ponúkajú aj vlastný zvýhodnený pobyt „Jeseň života“ v mesiacoch september až máj. Celoročne dostanú desaťpercentnú zľavu seniori a ťažko zdravotne postihnuté osoby na liečebné a relaxačné procedúry. Pobyt a zľavy sú určené pre ľudí od 55 rokov alebo držiteľov preukazu ťažko zdravotne postihnutých.


5.
S preukazom poisťovne
Majú poistenci Všeobecnej zdravotnej poisťovne nejaké osobitné zľavy?
Áno, desaťpercentnú zľavu na špeciálny pobyt pre senio...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-15 09:00:00 - Feat.: - Title: Podnikanie formou franšízingu rastie na popularite. Čoraz častejšie aj v oblasti financii 02 - Modified: 2024-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Si študent? Môžeš získať niekoľkotisícové štipendium na štúdium kdekoľvek na svete. Poznáme presné sumy 03 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Aktuálne prostredie akciových trhov je pomerne pozitívne 04 - Modified: 2024-04-11 11:19:54 - Feat.: - Title: Myslia ľudia na Slovensku pri životnom poistení aj na riziko hospitalizácie? 05 - Modified: 2024-04-12 14:19:25 - Feat.: - Title: Zmena kurzu? Čakať tento rok lacnejší úver na byt je nereálne, Slovákom zostala ešte druhá možnosť
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 02:33