Česká umelecká scéna prišla o známu herečku.Shutterstock
StoryEditor

Zomrela známa česká herečka. Toľko osudových rán, ktoré jej život pripravil sa len tak nevidí

06.05.2024, 09:06
Celebrity

Herečka Simona Postlerová, ktorá zomrela v nedeľu vo veku 59 rokov, nemala na ružiach ustlané. Rany osudu ju stíhali mnoho rokov. Prišla o muža, riešila choroby a starala sa o autistické dieťatko.

Umelkyňu Simonu Postlerovú, ktorá v minulom roku zápasila so zápalom pľúc aj postcovidovým syndrómom, zomrela vo svojom byte na pražských Vinohradoch. Podľa vyjadrenia polície išlo prirodzenú smrť, bez známok cudzieho zavinenia. Už pred ôsmimi rokmi, zomrel jej manžel Zdeněk Hrášek (†62), s ktorým mala dcéru Magdalenu a syna Damiána. V roku 2006 u neho lekári objavili rakovinu oka, ktoré mu lekári museli odstrániť, neskôr ochorel na rakovinu pečene. 

Po smrti muža v roku 2016 zostala Simona sama na výchovu dcéry Magdalény a autistického syna. Na to, že je jej syn chorý, prišla úderom puberty. „Môj syn je extrémne šikovný. Čítať už začal v piatich rokoch, najviac ho bavili básničky a veľmi počúval vážnu hudbu. Aj keď strašne potichu, ale on ju vnímal. Okolo trinástich rokov sa ale všetko zmenilo. Namiesto jedničiek začal zo školy nosiť päťky, prestával hovoriť, bol apatický a raz pri raňajkách skolaboval. Myslela som, že má infarkt, okamžite ho previezli do motolskej nemocnice. Nastal kolotoč psychiatrických a psychologických vyšetrení, medikácie a pobytov v bohnickej psychiatrickej liečebni,“ prezradila Postlerová s tým, že syn má tzv. Aspergerov syndróm ak tomu ešte ďalšiu chorobu. Toto trvalo do Damiánovej dospelosti.

image

Simona Postlerová

Profimedia - Standardni obsah

Potom sa to vraj zlepšovalo. "Zostala som tu s Damiánkom, ktorý je úplne úžasný a jeho stav je čím ďalej lepší, takže som za neho šťastná," zverila sa nedávno s tým, že dcéra sa v roku 2021 vydala a vlani zo Simony urobila babičku. 

image

Simona Postlerová

Profimedia - AD HOC - MAFRA

Odkazy do neba tmavovláske posielajú mnohé osobnosti. Medzi prvými napísala odkaz Dagmar Havlová: „Jej život by som nazvala trudným, plným bolesti a osudových nástrah, ktoré statočne niesla až do rýchleho konca. Viac sa nepristane o jej súkromí hovoriť. Aspoň ja to tak cítim. Snáď len to, že bola výnimočná herečka s nevšedným hereckým prejavom. Milá Simona, správa o Tvojom odchode ma zastihla v mieste, kde moja modlitba za Tvoju statočnú dušu bude určite vypočutá, pretože vieme, že náhody neexistujú. Zbohom a úprimnú sústrasť Janičke a jej robátku. Je mi to tak veľmi ľúto,“ zverejnila spomienku.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
06. máj 2024 10:29