Čistiť štetce raz do mesiaca určite nestačí.dreamstime
StoryEditor

Čistite si štetce a hubky na tvár správne? Dodržiavajte aj potrebnú frekvenciu, inak si koledujete o problémy s pleťou

19.05.2024, 09:00
Krása a móda

Rôzne štetce, aplikátory na tiene či hubky na mejkap používa snáď každá žena. Značne vám uľahčujú nanášanie konkrétnych produktov na tvár, no často môžu byť aj zdrojom zhoršeného stavu vašej pleti. Najmä ak ich nečistíte správne a tak často, ako je to nevyhnutné.

Hubkám, štetcom a iným aplikátorom by ste mali dopriať očistu aspoň jedenkrát týždenne, no ideálne by bolo aj častejšie.

Zdravá pleť

Znečistené pomôcky môžu veľakrát skutočne stáť za zhoršeným stavom vašej pleti. Niet sa čo čudovať, okrem nečistôt sa na nich zachytávajú aj baktérie, ktoré si nevedomky deň čo deň nanášate na pleť spolu s vašim mejkapom. Hubky na mejkap sú vlhké a navyše ak nemajú svoje miesto, kde sú odseparované od všetkých ostatných produktov, vedzte, že by ste na nich našli celý zástup mikroorganiznov, ktoré zaútočia v plnej sile. Konkurovať by im v tomto smere mohli pokojne aj štetce na tvár. A to aj napriek tomu, že nimi väčšinou nanášate len púder, prípadne lícenku, ktoré sú suché. Dermatológovia, ale aj vizážisti radia používať dezinfekčné prostriedky, ktoré sú na to určené. Nevynechajte však ani hĺbkovú očistu.

image

Hubka na mejkap je živnou pôdou pre baktérie.

dreamstime

Ako na to?

Ideálne je pomôcky vyčistiť hneď po nalíčení, aby ste ich ďalšie ráno mohli bez obáv použiť. Stačí ak si do misky, alebo umývadla nalejete vlažnú vodu a pomocou jemného detského mydla, prípadne gélovej peny, ktorú bežne používate na čistenie vašej pleti pomôcky vyčistíte. Správne umyté sú vtedy, keď pri ich stlačení a oplachovaní z nich pôjde len čistá voda. Najmä hubky by ste takto mali čistiť po každom štvrtom až piatom použití a štetce minimálne raz za týždeň.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 09:02