Cestovateľský pár v Indii prepadli, ženu znásilniliVicente Y Fernanda/Instagram
StoryEditor

Cesta sa zmenila na peklo. Pár v Indii prepadli, ženu znásilnilo sedem mužov

ertiDnes.cz05.03.2024., 15:00h

Cesta okolo sveta na motorkách sa pre španielsky pár pri prejazde Indie zmenilo na peklo. Počas stanovania mimo kempu si na nich počkalo sedem mužov, ktorí ich zbili a bezmocnú ženu vyše dvoch hodín znásilňovali. Štyroch agresorov už polícia vypátrala, zvyšní sú na úteku.

Lajkuj Brainee.sk na

Incident sa odohral v piatok večer. Vicente a Fernanda o ňom po pár hodinách informovali v sérii krátkych videí na svojom instagramovom profile, kde ich sleduje 200 tisíc ľudí. „Stalo sa nám niečo, čo by sme nikomu nepriali. Znásilnilo ma sedem mužov, zmlátili nás a okradli. Neprišli sme o veľa vecí, bolo jasné, že ich hlavným cieľom bolo, aby ma znásilnili,“ opísala 28-ročná žena, píše sa na portáli iDnes.cz.

Indiou len prechádzali

V jednom z videí hrozný zážitok opísal aj jej manžel Vincente. „Teraz sme v nemocnici, spoločne s políciou. Útočníci mi dali na krk nôž a kričali, že ma zabijú. Fernandu znásilnili, bolo ich sedem,“ zdieľal otrasený muž.

image

Neplnoleté dievča virtuálne znásilnili v metavesmíre. Ide o prvý prípad, ktorý vyšetruje polícia

Na tvári motorkárky sú na snímkach viditeľné škrabance. Vincente vyviazol z vyrazenými zubami a opuchnutou perou. „Niekoľkokrát ma udreli helmou do hlavy, celé ústa mám na kašu,“ dodal.

Fernande sa po útoku podarilo dostať k neďalekej ceste, kde krátko pred polnocou zastavila policajnú hliadku. Strážnici ju spolu s priateľom previezli do nemocnice. Polícia pre lokálnu televíznu stanicu uviedla, že išlo o hrozný incident a páchatelia budú tvrdo potrestaní. Štyria z nich sú už za mrežami, ďalších sa podarilo identifikovať a polícia po nich pátra.

image

Ženu znásilnilo sedem mužov, jej priateľa zbili

Instagram/

Španielski dobrodruhovia vyrazili na cestu okolo sveta pred piatimi rokmi z Barcelony, zatiaľ navštívili 66 štátov. Ich videá majú niekoľko stoviek tisíc zhliadnutí. Naposledy prešli Sri Lanku, následne chceli cez Indiu zamieriť do Nepálu. Vzhľadom na desivý zážitok sa ale ich ďalšie plány pochopiteľne odkladajú.

Niekoľko znásilnení za deň

Podľa štatistík z roku 2022 v miliardovej Indii polícia registruje 90 znásilnení denne, stovky ďalších ale podľa ľudskoprávnych organizácií obeti taja zo strachu z pomsty či kvôli nedôvere v políciu, píše Sky News. Keď už sa prípad dostane pred súd, vo väčšine prípadov je páchateľ oslobodený. Odsúdením a tvrdými trestami vo väčšine prípadov končia len medializované prípady.

V roku 2012 India zaviedla právne reformy – rozšírila definíciu znásilnenia a zo stalkingu urobila trestné činy. Mnohí sa ale sťažujú, že tieto opatrenia nie sú dostatočné, pretože správy o nových útokoch a vraždách sú v Indii takmer na dennom poriadku.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. apríl 2024 11:02