Skutočná Martha prehovorilaNetflix, X/Piers Morgan
StoryEditor

Skutočná Martha z Baby Reindeer prehovorila: Aj keby som poslala nejaké maily, neznamená to, že som vinná za zvyšok vecí

Miroslav Kamody09.05.2024., 11:30h

Jedna z aktuálne najdiskutovanejších osôb na internete sa rozhodla odhaliť svoju totožnosť a povedať svetu svoju verziu príbehu.

Lajkuj Brainee.sk na

Len máloktorý seriál na streamovacej platforme Netflix získal zatiaľ v tomto roku takú popularitu, ako práve Baby Reindeer (Sobík). Scenárista, herec a komik Richard Gadd ohúril ľudí prerozprávaním svojich skutočných skúseností so stalkerkou, ktorá sa jedného dňa objaví na jeho pracovisku a začne mu posielať stovky e-mailov každý deň.

Gaddova postava bola v seriáli pomenovaná ako Donny, pričom jeho prenasledovateľku Marthu stvárnila herečka Jessica Gunning. Ako píše portál Unilad, keďže ľudia vedeli, že príbeh je inšpirovaný skutočnosťou, netrvalo dlho a vypátrali skutočnú Marthu.

image

Hej, Netflix! Máme pre teba tipy na ďalších šialencov, ktorí by si zaslúžili svoju vlastnú mrazivú minisériu

Stalkerka prehovorila

Ide o Fionu Harvey zo škótskeho Aberdeenshire, ktorá sa rozhodla nemlčať. Poskytnúť totiž mala niekoľko rozhovorov, ktoré majú bližšie skúmať jej verziu príbehu. 58-ročná žena by sa už dnes (9. mája) mala objaviť v diskusnej relácii Piers Uncensored.

Moderátor to oznámil fotografiou na platforme X s popisom: „Svetovo exkluzívne. Skutočná Martha z Baby Reindeer prelomila mlčanie a poskytla mi svoj prvý televízny rozhovor o hite na Netflixe.” Zároveň dodal, že odhalil, či je Fiona skutočne psychostlaker.

Aj keď blížiaci sa rozhovor u fanúšikov seriálu vyvolal nadšenie, Harvey medzitým prehovorila pre Daily Record, kde prezradila, že s interview s Piersom Morganom „nie je spokojná“.

Snažil sa ju zaskočiť

Rozhovor opísala ako „sparring zápas“ a tvrdila, že bola nútená vyvrátiť Morganove tvrdenia, že „miluje“ Gadda. Harvey tvrdila, že Morgan odmietol akceptovať jej odmietnutie, že prenasledovala Gadda, pričom povedala: „Piers Morgan kládol veľký dôraz na Gadda a e-maily, ktoré som mala posielať.“

„Mám na to svoj názor, ktorý by som si rada nechal pre seba, ale nepovedala by som, že som bola šťastná. Bol to veľmi rýchly pokus podraziť ma. Urobil to rýchlo, aby ma zaskočil.“

Moderátor sa jej mal stále pýtať, či si je istá, že Gaddovi neposlala 41-tisíc e-mailov a telefonátov. „Veľkú časť z rozhovoru, dobrých 10 minút, sa k tomu stále vracal. Povedala som: ‚Pozri, aj keby som poslala nejaké e-maily, neznamená to, že som vinná za zvyšok vecí.’ Ako som povedala, ak chcete niečo označiť ako skutočný príbeh, musí to byť takmer 100 percentná pravda.”

Čo je vlastne pravda?

Ako dodala, myslela si, že je pripravená, no teraz sa cíti zneužito. Harvey tiež prezradila, že Morgan sa jej spýtal, či miluje Gadda, na čo odpovedala: „Musíš žartovať.”

Nateraz nie je úplne jasné, ktoré pasáže v seriáli sú podľa skutočných udalostí a ktoré boli pozmenené. Vieme však, že stretnutie Donnyho a Marthy pri drinku sa reálne stal a tento neškodný akt láskavosti sa rýchlo zmenil na šokujúci zvrat udalostí.

image

Pre teba filmový zážitok, pre hercov trauma na celý život. Pozri sa, komu známe úlohy spôsobili psychické problémy

Takisto vieme, že v skutočnosti okrem mailov, hlasových odkazov, tweetov a listov mala stalkerka posielať aj podivné darčeky, ako hračku soba, prášky na spanie, vlnenú čiapku a boxerky. Okrem toho Netflix potvrdil, že každý mail, ktorý Donny dostal, je skutočný, pričom všetky končia výrazom „odoslané z môjho iPhonu“ – napriek tomu, že stalkerka iPhone nemala.

Nie je však jasné, či stalkerka išla skutočne do väzenia. Fiona Harvey totiž tvrdí, že nikdy nebola vo väzení. V Baby Reindeer však bola Martha odsúdená na deväť mesiacov väzenia a dostala päťročný zákaz približovania.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. máj 2024 11:37