StoryEditor

Trápia vás bolesti kĺbov? Kmeňové bunky môžu vaše kĺby zachrániť!

23.08.2017, 00:00
V mladosti akoby sme ani nevedeli, že kĺby sú súčasťou nášho tela. Žiadny pohyb nám nerobí problém a všetky pohybové aktivity sú pre nás len zábavou.

Bohužiaľ, kĺby sa časom prirodzene opotrebúvajú a pohyby, ktoré nám predtým nerobili problémy, sa v okamihu stanú náročnejšie. Artróza, nenávratné poškodenie kĺbov, postihuje čoraz viac ľudí a v posledných rokoch už nie je len záležitosťou starších ľudí. Ako s ňou bojovať? 

Artróza je ochorenie, ktoré vzniká prirodzeným opotrebúvaním kĺbov. Najčastejšie postihuje váhonosné kĺby. Už z ich názvu môžeme vydedukovať, že ide o kĺby, ktoré naše telo nosia a spomedzi všetkých kĺbov v tele na ne pôsobí najväčšia sila. Pri prevencii, respektíve starostlivosti o kĺby je preto dôležitá i telesná váha človeka. Štatisticky majú väčšie problémy s kĺbmi práve ľudia, ktorí trpia nadváhou či obezitou. Medzi váhonosné kĺby patrí bedrový a kolenný kĺb.

Čo sa deje s našimi kĺbmi pri artróze?

Problémom artrózy je, že pri nej zaniká kĺbová chrupavka. Sprievodnými znakmi sú bolesti a neohybnosť kĺbu. Posledným štádiom artrózy je úplné skostnatenie kĺbu, čo takmer úplne znemožňuje pohyb. Všetky dôležité informácie o artróze, ktoré by ste mali poznať, si môžete prečítať na webe Nemocnice Malacky, kde sa venujú liečbe kĺbov prostredníctvom kmeňových buniek.

Lieky bolesť kĺbov nevyriešia!

Azda najväčším problémom pacientov je, že sa bolesť kĺbov snažia vyriešiť liekmi. Často ani nenavštívia lekára a svoje telo ešte viac zaťažujú voľnopredajnými liekmi, ktoré aj napriek upozorneniam užívajú dlhodobo. Neuvedomujú si, že lieky sú schopné vyriešiť len dôsledok problému – bolesť. Aj to len dočasne. Príčina bolesti kĺbov ostane nedotknutá a bude ďalej pokračovať v napĺňaní svojho „poslania” – deštrukcii kĺbu. 

To znamená, že ak sa chcete bolesti kĺbov zbaviť úplne, je potrebné zaútočiť priamo na príčinu bolesti. Odborníci v Nemocnici Malacky sa už niekoľko rokov venujú liečbe kĺbov kmeňovými bunkami, ktoré v súčasnosti patria k najmodernejším metódam. Výnimočnosť kmeňových buniek z vlastného tuku spočíva v ich liečebných a regeneračných schopnostiach.

Vyliečia kmeňové bunky vaše kĺby?

Výhodou kmeňových buniek pri liečbe artrózy je to, že sa dajú aplikovať nielen do veľkých, ale i do malých kĺbov. Liečba sa odporúča pri artróze I. až III. stupňa u pacientov do 75 rokov. Pri tejto špecifikácii je totiž možné dosiahnuť najlepšie výsledky liečby. Pri vyšších stupňoch artrózy je podstúpenie liečby na posúdení lekára. Na bezplatnú konzultáciu, kde s lekárom preberiete svoj zdravotný stav a vhodnosť liečby kmeňovými bunkami, sa môžete objednať aj na telefónnom čísle 0800 30 00 30.  

Úspešnosť liečby artrózy je podmienená i štatistikami. Takmer 65 % pacientov pocítilo po šiestich mesiacoch od zákroku značný ústup bolesti, ako aj zlepšenie pohyblivosti liečeného kĺbu. Chcete sa o liečbe kĺbov kmeňovými bunkami dozvedieť viac?  Objednajte si bezplatnú konzultáciu so špecialistom priamo na internetovej stránke Nemocnice Malacky.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 00:31