StoryEditor

Ako z MBA vyťažiť maximum?

04.09.2017, 09:09
Premýšľate nad tým, ako svoju kariéru posunúť vpred? Akého školenia či kurzu sa zúčastniť? Alebo staviť na komplexnejšie a dlhodobejšie štúdium? Čo vám z dlhodobého hľadiska prinesie viac?

Ak sa aspoň trochu zaujímate o svoju kariéru či osobný rozvoj, určite registrujete všadeprítomné školenia, kurzy, workshopy, semináre či motivačné prednášky. O širokú ponuku nie je núdza, a tak tí, ktorí majú záujem o sebavzdelávanie, majú v dnešnej dobe príležitostí viac ako kedykoľvek predtým. Napriek veľkej ponuke krátkodobých kurzov, existuje stále množstvo tých, ktorí si radšej zvolia dlhodobé a zároveň náročnejšie štúdium. U nás sa jedná hlavne o štúdium amerického programu MBA, ktorý je ako na mieru šitý hlavne pre manažérov a vedúcich pracovníkov v rôznych oblastiach.

Je pre vás MBA vhodné?

Začať so štúdiom MBA sa vyplatí hlavne tým, ktorí chcú kariérne rásť a načerpať znalosti, ktoré prakticky využijú. Nemusí sa nutne jednať o tých, ktorí už pôsobia na manažérskej pozícii. Do štúdia MBA sa môžu pustiť ako čerství vysokoškoláci, tak aj adepti napríklad z technických pozícií, ktorí by sa radi uplatnili ako manažéri v budúcnosti.

Minimum teórie, maximum praxe

Ak chcete svoju kariéru naštartovať či ju posunúť na ďalší level, budete musieť na sebe popracovať. To znamená neustále rozvíjanie svojich schopností a naberanie stále nových a relevantných vedomostí. V tomto vám môže pomôcť práve štúdium MBA.

To, že počas štúdia načerpáte teoretické znalosti, je samozrejmé. Ťažiskový prínos MBA je práve v tom, že vám ukáže, ako tieto vedomosti uplatniť v praxi. Manažéri dennodenne čelia mnohým rozhodnutiam a výzvam, hľadajú inovatívne riešenia alebo zavádzajú nové postupy. Súčasťou štúdia MBA je preto riešenie a vypracovávanie rôznych modelových situácií a prípadových štúdií, ktoré sa zameriavajú na konkrétne prípady z reálneho manažérskeho života.

Takýmto spôsobom je štúdium MBA koncipované na LIGS University. Študenti sa učia na konkrétnych prípadoch, často práve vo svojej oblasti alebo dokonca v rámci svojho zamestnania. Vďaka tomu nadobúdajú skúsenosti v manažérskom premýšľaní, rozhodovacích procesoch či vo funkčných manažérskych postupoch. Často sa tak stáva, že študenti o práci začnú premýšľať úplne novým spôsobom a rozšíria si komplexný pohľad na oblasť a problematiku, v ktorej sa pohybujú.

Štúdium MBA z pohodlia domova

Štúdium MBA z obývačky alebo z kancelárie? Ani to dnes nie je nemožné. Tento spôsob štúdia ponúka už spomínaná LIGS University, ktorá svojim študentom garantuje, že štúdium je 100 % online a maximálne flexibilné. Čo to znamená v praxi? To, že študovať môžete začať kedykoľvek v priebehu roka a samotné štúdium absolvujete podľa svojho tempa a bez akýchkoľvek termínov. Zostavenie študijného plánu – teda výber predmetov a študovanej špecializácie - je tiež výhradne na študentoch. Všetko, čo na štúdium potrebujete, je počítač s pripojením na internet.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 17:42