StoryEditor

Ako zvýšiť svoje šance na kariérny rast? Začnite sa vzdelávať online.

12.10.2017, 00:00

Firmy neustále zvyšujú pracovné nároky a prednosť dostávajú ľudia, ktorí sa dokážu týmto nárokom prispôsobiť a neustále sa (samo)vzdelávajú.

Dobrou správou je, že na získanie kvalitného vzdelania už nemusíme cestovať do zahraničia a míňať tisícky eur. Vďaka rozšíreniu internetu a otvoreným kurzom (MOOC – Massive Open Online Courses) dnes môžeme získať kvalitné vzdelanie z prestížnych univerzít – a to buď zadarmo alebo za prijateľné ceny.

Jedným z najznámejších takýchto projektov je Coursera, za ktorou stoja dvaja profesori zo Stanfordu a dnes spolupracujú už so 149 univerzitami, v ich ponuke nájdete viac ako 2000 kurzov a vyberať si môžete z viac ako 180 špecializácií. Študovať môžete aj cez projekt EdX, ktorý vznikol v roku 2012 spoluprácou Harvardu a MIT alebo napríklad Udacity, ktorý je viac zameraný na programovanie. Týmto však možnosti nekončia, na internete nájdete množstvo ďalších kurzov a vďaka sociálnym médiám sa môžete pridať do odborných skupín na LinkedIne alebo Facebooku a vymieňať si svoje skúsenosti z odborníkmi po celom svete.

Ako vidíte, k ceste za lepším vzdelaním netreba veľa. Stačí mať pripojenie na internet, zvoliť si konkrétny predmet a ovládať angličtinu, keďže väčšina predmetov je práve v tomto jazyku. Nie je angličtina vašou silnou stránkou? Nenapredujete tak, ako by ste chceli? Vyskúšajte kurzy Callanovou metódou a naučte sa angličtinu až 4-krát rýchlejšie ako pri klasickom učení z učebníc a memorovaní slovíčok. Pri tomto type výučby je hodina založená na neustálej interakcii medzi študentom a učiteľom, takže učenie je rýchle a efektívne.

Tieto kurzy sú dostupné aj na Slovensku vďaka jazykovej škole Volis Academy, ktorá bola prvou školou v Bratislave, ktorá získala akreditáciu od Callan Method Organisation London, ako aj od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Pred samotným štúdiom si môžete spraviť zadarmo a nezáväzne online test alebo absolvovať ukážkovú hodinu zadarmo.

A samozrejme, aj hodiny vo Volis Academy môžete absolvovať online prostredníctvom Skype. Študovať tak môžete bez obmedzenia – či už ste doma, v práci alebo na dovolenke. 

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 21:54