StoryEditor

DHL Parcel je pripravená na predvianočný nárast zásielok

01.11.2017, 23:00
DHL Parcel Slovensko aj tento rok očakáva až 50% nárast počtu doručovaných zásielok počas predvianočnej sezóny, ktorá začína už v novembri.  Na náročné obdobie sa však pripravuje počas celého roka.

Za posledné roky sme si zvykli, že vianočný zhon a s ním spojené nákupy začínajú každým rokom skôr. Už koncom septembra niektoré kamenné predajne prostredníctvom výkladov upozorňujú na blížiace sa najkrajšie sviatky roku. Eshopy tiež nezaháľajú a predbiehajú sa vo vianočných kampaniach alebo akciách na tovar súvisiaci s týmto obdobím. Spotrebitelia sú tak podvedome nútení nakupovať už v predstihu, a výsledkom je zvýšený objem zásielok určených k preprave už od polovici októbra. Na základe minuloročných vývojov predpokladá DHL Parcel Slovensko  nárast prepravených balíkov v tomto období o približne 30-50% voči priemerným hodnotám. Na náročnú sezónu sa tak pripravuje už v predstihu.

„Pre väčšinu eshopových predajní a tým aj pre nás začína predvianočná sezóna už na jeseň. My sa však pripravujeme počas celého roka,“ hovorí Andrej Hozlár, výkonný riaditeľ DHL Parcel Slovensko. „Okrem zavedenia nových produktov a služieb, rozširovaním siete DHL Parcel Europe o nové krajiny, plánuje spoločnosť zvyšovať distribučné ako aj personálne kapacity. K stálym zamestnancom v sezóne pribúdajú pracovníci na výpomoc. Počet kuriérov, ktorí budú doručovať zásielky v sezóne, je potrebné navýšiť o takmer 40% a zároveň aj náš vozový park sa tiež rozrastie o potrebné  množstvo dodávok.“

Prostredníctvom širokého portfólia doručovacích služieb bude DHL Parcel schopná uspokojiť potreby všetkých zákazníkov. V prípade, že príjemcovi nebude vyhovovať štandardné denné doručovanie počas pracovných dní, môže si nechať zásielku doručiť kuriérom aj v sobotu a to bez príplatku a celoplošne na území Slovenska.

Ak príjemcovi nevyhovuje sa viazať na kuriéra a preferuje osobné vyzdvihnutie, môže si pre zásielku prísť na najbližšie depo, alebo si ju môže vyzdvihnúť v jednom z DHL ParcelShopov, ktorých otváracie hodiny sú aj počas víkendov. A čo je vynikajúce – zásielka tu na neho bude čakať až 7 dní!  Cez DHL ParcelShop si balík môže zákazník aj poslať, pričom nemusí byť zmluvným zákazníkom spoločnosti DHL Parcel Slovensko. Ide nielen o prepravu v rámci Slovenska, ale aj do zahraničia za zvýhodnené ceny. Zákazník si môže vybrať z takmer 800 pobočiek ParcelShopov na celom území Slovenska.

​Vďaka flexibilným aspektom jednotlivých služieb nebude pre DHL Parcel problém doručiť i nadmerné množstvo zásielok. I napriek zvýšenému počtu kuriérov a dodávok sa môže stať, že sa niektorá zásielka k príjemcovi nedostane včas. Na včasné doručenie balíkov má vplyv viacero faktorov počnúc počasím, dopravné nehody, zlyhanie techniky, ale aj maličkosti na strane príjemcov ako neúplná adresa, chýbajúci telefonický kontakt, nezastihnutie príjemcu na adrese doručenia a podobne.  „Tento rok chceme urobiť maximum preto, aby boli všetci zákazníci s našimi službami spokojní. Dali sme si záväzok doručiť všetky zásielky včas, aby pod žiadnym vianočným stromčekom nechýbal objednaný darček. Našim cieľom je priniesť zákazníkom šťastné a doručené Vianoce.“ vysvetľuje s úsmevom Andrej Hozlár.

Viac informácii o službách  prepravnej spoločnosti DHL Parcel Slovensko nájdete na stránke www.balikovapreprava.sk

Pre viac informácii o DHL ParcelShopoch,  navštívte stránku www.parcelshopy.sk

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 22:00