StoryEditor

Farebné diamantové šperky ALO diamonds ako investičný fenomén

31.10.2017, 23:00
Diamanty, najobdivovanejšie a najtvrdšie zo všetkých nerastov na zemi.

Už od svojho objavu sú symbolom moci, úcty a lásky. V spojení s drahým kovom sa pod rukami majstrov šperkárov menia na klenoty, ktoré sú nielen pamiatkou na celý život, ale aj optimálnym strážcom rodinného majetku. Diamantové šperky sú večné. Súčasným svetovým trendom sú kúsky, ktoré sú osadené prírodne farebnými diamantmi. Dostupné sú už aj na Slovensku, kde si ich za účelom dlhodobej investície kupuje čoraz viac ľudí.

Diamanty sa v prírode vyskytujú vo všetkých farebných modifikáciách. Tie s intenzívnym zafarbením sú označované ako „Fancy Color Diamonds“ a patria medzi ne najdrahšie kamene na svete. Čím sýtejšie zafarbenie, tým väčšia je ich hodnota. Iba jeden z 10 000 vyťažených diamantov je farebný a len jediný z 200 000 je modrý. Jeho cena preto môže byť aj 50-krát vyššia než tá, za ktorú je možné si zaobstarať klasický číry diamant v rovnakej kvalite. K extrémne vzácnym patria tiež zelené, ružové a červené. Ružových sa na svetových trhoch predá len niekoľko desiatok ročne a záujem je tak enormný, že si ich klenotníci musia objednať ešte pred tým, než sa reálne vyťažia.

​Na česko-slovenský trh dostal prírodne farebné diamanty tej najvyššej kvality Alojz Ryšavý, majiteľ klenotníctva ALO diamonds. Podarilo sa mu to predovšetkým vďaka dlhoročným skúsenostiam a kontaktom na svetových burzách s drahokamami. Krásou a výnimočnosťou si ihneď získali svoju klientelu a v pražskom kreatívnom ateliéri ALO diamonds sa začali na zákazku ručne vyrábať prémiové šperky aj s ružovými, modrými, žltými alebo zelenými diamantmi. „Boli sme dokonca vôbec prví, ktorí vyrobili česko-slovenský šperk s prírodne ružovým diamantom,“ uvádza Alojz Ryšavý. Na prsteni z bieleho a žltého zlata, ktorý je osadený naviac aj 80 menšími čírymi diamantmi pracovali najlepší zlatníci ALO diamonds niekoľko mesiacov.

​Samotný výber šperkov nie je rozhodne jednoduchou záležitosťou. Ak sa rozhodnete do diamantových šperkov investovať, vyberte si len renomované klenotníctvo. ALO diamonds vyrába klenoty s diamantmi, farebnými drahokamami a perlami viac ako 20 rokov. Prostredníctvom služby Private Client Services môžu zákazníci svoju predstavu o nákupe šperkov či investičných klenotov nezávisle konzultovať priamo s odborníkmi.

Farebný diamant je zberateľský kúsok a zdroje skutočne kvalitných nie sú bezodné. Podľa renomovaných štúdií poradenských spoločností preto budú investičné klenoty s farebnými diamantmi ešte oveľa vzácnejšie. Na celkovej hodnote sa totiž podieľajú aj ďalšie materiály, z ktorých sú vyrobené. Umeleckú hodnotu kvalitného zlatníckeho spracovania a nadčasový dizajn ocenia aj ďalšie generácie. Diamanty sú ľahko prenosné a môžete ich mať stále na očiach. V malom rozmere ukrývajú veľkú hodnotu. 

ALO diamonds, Private Client Services, M/+421 911 275 059, E/Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

​(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 10:50