StoryEditor

MBA tretej generácie aj v zdravotníctve

07.02.2017, 23:00
Je všeobecne známe, že medzinárodne uznávaný titul MBA (Master of Business Administration) má veľa prínosov pre osobný a pracovný život.

Či už je vašou ambíciou povýšenie, vyšší plat alebo ponuka nového atraktívneho zamestnania, titul MBA výrazne zlepší vašu kvalifikáciu a šance na úspech.

V porovnaní s klasickými akademickými titulmi získajú absolventi MBA štúdia praktické znalosti nad rámec vysokej školy a ľahšie sa orientujú v odbore.

Podľa štatistík Cambridge Business School, kde sa MBA vyučuje, postúpilo celkom 76 % absolventov vyššie v kariérnom rebríčku a taktiež dosahujú lepšie platové ohodnotenie.

Bohatá ponuka programov – od PR po zdravotníctvo

Ponuka manažérskych programov, ktoré je možné v rámci MBA študovať je naozaj široká. Od leadershipu cez mäkké znalosti (soft skills), Public Relations, Human Resources až po strategický management... S rastúcim dopytom sa profesijné vzdelávanie rozšírilo aj do oblasti zdravotníctva. Túto špecializáciu vyhľadávajú predovšetkým zamestnanci farmaceutických spoločnosti, poisťovní, nemocníc, zdravotníckych zariadení a kúpeľných centier.

„Študenti získajú komplexný pohľad do zdravotníckeho systému a príbuzných oblastí – od princípu riadenia cez finančný manažment, personalistiku až po problematiku práva. Budú schopní sa strategicky rozhodovať s prihliadnutím na aktuálnu potrebu zdravotníckeho zariadenia, zefektívniť jednotlivé procesy, navrhnúť vhodné zmeny, z čoho neskôr môžu ťažiť po všetkých stránkach aj samotné zdravotnícke zariadenia,“  poukazuje na prínosy štúdia Vlasta Váchová, riaditeľka Cambridge Business School, kde sa program vyučuje.

Pod vedením špičkových lektorov

Študenti programu majú príležitosť stretnúť sa osobne s top osobnosťami z vrcholového manažmentu. Pounuku študijných modulov zameraných na strategický manažment v zdravotníctve vedie medzinárodne uznávaný profesor JUDr. Zdeněk Souček, DrSc., expert na problematiku strategického riadenia so skúsenosťami z mnohých českých a zahraničných spoločností, spoluzakladateľ Moravskej vysokej školy Olomouc a súčasne aj riaditeľ firmy Management Focus, prezident Klubu Stratég a člen niekoľkých správnych a dozorných rad.

Modul zameraný na marketing a PR v zdravotníctve vedie Ing. Vladimír Keršner, Ph.D., MBA, uznávaný lektor so skúsenosťami z vrcholového manažmentu, farmaceutických a marketingových spoločností a majiteľ spoločnosti PHARMALINK.

Stretnutie s kolegami z rôznych oblastí

Ako už bolo uvedené, jedným z hlavných benefitov štúdia MBA je možnosť diskutovať nad jednotlivými témami so skúsenými odborníkmi, ktorí majú dlhoročné skúsenosti z najvyšších manažérskych pozícií. Preberané témy môžu študenti súčasne preberať aj s ostanými kolegami, ktorí sú z príbuzných odborov a majú na vec rôzne názory.

„V triede sa často stretnú nielen zamestnanci nemocníc, liečebných a ošetrovateľských zariadení, ale aj rehabilitačných centier, neziskových organizácií a štátnej správy, čo obohacuje diskusiu o nové poznatky a má pre všetkých prítomných významný prínos do budúcna,“ dodává Vlasta Váchová.

Štúdium na Cambridge Business School prebieha primárne v českom jazyku. Medzi študentmi je aj mnoho Slovákov, preto sú seminárne a záverečné práce akceptované aj v slovenčine. Vedľa programov MBA je v ponuke aj BBA (Bachelor of Business Administration) a LLM (Executive Master of Laws) špecializovaný  na súkromné právo.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 05:21