StoryEditor

Film Piata loď vplávala do kín

16.03.2017, 23:00
Filmovú novinku Piata loď nájdete v našich kinách už od tohto štvrtka 16.marca, slávnostná premiéra sa konala v pondelok v Cinema City Eurovea.

Hlavných postáv vo filme sa chopili detské začínajúce hviezdy Vanesska a Matúško, pre ktoré to boli prvé skúsenosti s filmom. A predsa! Téma, ktorú už pred pár rokmi spracovala Monika Kompaníková v rovnomennej knihe, dokáže skutočne strhnúť. Je ťažké odolať príbehu malej Jarky túžiacej po rodine, láskavom zázemí a mame, ktorá by pri nej stála za každých okolností. Dojímavý príbeh vo filme režisérky Ivety Grófovej, ktorý vznikol podľa knihy, prišli osobne na premiéru podporiť aj známe osobnosti.

Piata loď prilákala do kina herečku Helenu Krajčiovú s partnerom Martinom Hasákom. Večer moderovala Lujza Garajová Schrámeková, ktorá sa vzťahom rodičov a detí na “rôzne spôsoby” a najmä s nadhľadom a humorom venuje aj vo svojich stand up vystúpeniach. Nechýbala ani televízna moderátorka Barbora Rakovská, herec Lukáš Frlajs s priateľkou, prišiel aj youtuber TJTN Matúš, spevák Samuel Tomeček s priateľkou Kristy a Babsy Heribanová s otcom Jozefom Heribanom. Hosťami večera boli aj Celeste Buckingham, ktorej pieseň Run Run Run znie vo filme, a samozrejme Katarzia, autorka a interpretka titulnej piesne k filmu Piata loď “Kde sa slzy berú”. Do skladby naspieval vokály charizmatický Juraj Benetin z Korben Dallas, ktorý si tiež nenechal ujsť filmovú premiéru.

Kinu Cinema City Eurovea dominovala v pondelok na premiére ružová lodička, ktorá mnohým pripomína detské skladačkové hry z papiera. Diváci aj známe osobnosti si nenechali ujsť príležitosť sadnúť si do loďky a aspoň na chvíľu si zaspomínať na svoje detstvo. Loďka ostáva v priestoroch kina Eurovea aj počas prvého týždňa premietania filmu pre ďalších divákov.

Na slávnostnom raute po dlho očakávanej udalosti bol príjemným prekvapením večera aj koncert Kataríny Kamencovej z Košíc v doprovede gitaristu Rafa. Katka je speváčka, známa zo súťaže Hlas Česko Slovenska a vo filme Piata loď herecky debutovala, stvárnila jednu z hlavných postáv – mladú mamu Luciu.

Film rozpráva príbeh netradičnej detskej rodiny inšpirovaný skutočnou udalosťou. Malá Jarka má mamu, ktorá nechce byť mamou. Zúfalo hľadá lásku a nachádza ju náhodou, keď za zvláštnych okolností vezme dve batoľatá do opustenej záhradnej chatky. Jej konanie je dojemným a detsky úprimným pokusom napraviť svet dospelých svojou hrou na rodinu, akú by chcela mať.

Film už získal uznanie na medzinárodnej pôde, a to ocenenie Krištáľový medveď na MFF Berlinale za najlepší film sekcie Generation Kplus. Do slovenských kín ho prináša distribučná spoločnosť CinemArt SK.

Sledujte viac o filme na facebooku www.facebook.com/filmpiatalod alebo na www.filmpiatalod.sk.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 20:39