StoryEditor

Ako dosiahnuť pocit šťastia?

12.04.2017, 00:00

Javí sa to ako náročná myšlienka, no s trochou snahy a úsilia sa vám to môže veľmi rýchlo a jednoducho podariť. Celá podstata spočíva v tom, že človek potrebuje pre pokoj v duši uspokojenie. Mať to, čo potrebuje. Či sú niektoré z týchto potrieb životne dôležité  necháme na vašom posúdení, každopádne nám aj vám zaručujú pocit šťastia a slobody. Z rôznych dôvodov sa to viacerým stále nedarí, a preto hľadajú najrozličnejšie cesty k tomu, ako si zaobstarať túto vzácnu vec. Stačí si utriediť myšlienky v hlave a všetko bude presne podľa vašich predstáv.

Starajte sa o svoje zdravie

Niekedy sa tomu hovorí aj hodnotový rebríček. Každá osobnosť ho má niekde inde a veľmi často sa to odzrkadľuje na jeho živote a správaní. Môže však prísť zásadná udalosť, ktorá všetko zmení a zrazu zistíte, že všetko, čo ste kedy potrebovali je zdravie. Dovolíme si tvrdiť, že toto je tá najdôležitejšia hodnota a spolu s ňou sa dajú v živote aplikovať aj tie ďalšie. Nezaťažujte svoje telo nezdravým jedlom, pokiaľ už k tomu dôjde použite liečivý čaj z pestreca mariánskeho. Práve pečeň je životne dôležitým orgánom, ktorý musí spracovávať všetko, čo telom prechádza.

Okrem toho si dávajte pozor na faktory, ktoré spôsobujú stres. Toto je v súčasnosti veľmi nebezpečná zbraň, ktorá ničí nejedného človeka. Nie len, že vás položí na lopatky, ale spôsobuje nemalé vrásky aj vašim blízkym. Toto sú všetko len slová a riadky, no v skutočnosti je realita omnoho horšia. Preto si by ste si niektoré veci mali uvedomiť včas.

Vyberte si správne prostredie

Aj okolie na nás vplýva. Z jednej strany nám určuje, čo je moderné a ako by sme mali žiť a z iného pohľadu nás ženie do záhuby. Človek by sa niekedy mal odosobniť od všetkých vecí, ktoré ho denne stretávajú a sústrediť sa na skutočne dôležité postupy. Doprajte si trocha domáceho relaxu. Zapáľte vo vašom krbe oheň a pokojne sa posaďte na sedačku. Môžete si aj ľahnúť a nechať telom prúdiť len ticho v pozadí s praskajúcim drevom.

Pokojná myseľ dokáže človeka postaviť na nohy a niekedy je tým najlepším liekom na všetky choroby. Podobný efekt dosiahnete aj menším pohybom. Stačí si zaobstarať adekvátnu žinenku a pohodlne sa ponoriť do jednoduchých cvikov. Z tých sa neskôr môžete prepracovať až na profesionálnu úroveň. Pravidelný pohyb prekrví vaše cievy a celé telo. Dostanete nový prílev energie, zvýši sa produkcia hormónu šťastia a hneď máte iný pohľad na svet.

Ak máte v tom všetko „jasno“ a presne viete, ktorá hodnota je pre vás tá najdôležitejšia, aj tak sa snažte dlhodobo chrániť svoje zdravie a udržovať ho na optimálnej úrovni. Ak je na vás toho niekedy veľa, dodržujte dôležitú zásadu, a to je dostatok spánku. Zatiahnite rolety a dovoľte melatonínu uspávať vaše telo. Za šera a tmy je to oveľa jednoduchšie, tak sa do toho pustite a uvidíte, že ráno po kvalitnom spánku sa budete cítiť naozaj šťastne.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 16:28