StoryEditor

Prečo by ste mali využívať virtuálnu kanceláriu

13.04.2017, 00:00

V biznise sa človek musí vedieť pohybovať a mať „široké lakte“. Nie je to síce žiadna novinka, no stále na to mnohí podnikatelia zabúdajú. Konkurencia je obrovská, podmienky pre biznis sú každým jedným dňom ťažšie a investície do spoločnosti sa nevracajú v takom intervale ako ste si predstavovali. Najmä pre začínajúcich a malých podnikateľov je tento priestor náročnejší a neznámy.

Začnite plánovať svoju budúcnosť

Veľa ľudí sa vie rýchlo „nadchnúť pre dobrú myšlienku a nápad a ostatné veci nedotiahne do konca. To je pre úspešný biznis naozaj málo. Mať svoj plán je jedna vec a previesť ho do reálneho prostredia druhá. Na našom území musíte pre vlastné založenie s.r.o. splniť niekoľko podmienok. V prvom rade je to vklad, ktorým je základné imanie. Pri spoločnosti s ručeným obmedzeným sa musí vložiť pred zápisom do obchodného registra suma 5000 €, v prípade ak je majiteľom jedna osoba. Vlastniť ju však môže až 50 spoločníkov, kde sa potom výška imania znižuje. Keď ste už všetky potrebné kroky k založeniu vykonali, mali by ste začať rozumne hospodáriť s financiami, ktoré vám zostali a plánujete ich zúročiť vo vašom biznise.

Ušetríte náklady na prevádzku

Ak sa ešte na moment vrátime k legislatíve a podmienkam, ktoré stanovila pre všetky obchodné spoločnosti naša vláda, je dôležité spomenúť, že každá firma si okrem základného imania musí nájsť aj vhodné sídlo, ktorého adresa sa bude uvádzať v úradnej a ostatnej komunikácií. Takýmto sídlom môže byť klasická kancelária v konkrétnom meste, teda budova a miestnosť, kde sa uskutočňujú všetky dôležité rozhodnutia a doručuje sa a posiela pošta.

Moderná virtuálna kancelária dokáže pomôcť najmä menším a začínajúcim podnikateľom, ktorí sú nútení ušetriť na nákladoch. Neplatia za prenájom budovy, energie a údržbu.

Veľmi dobre sa však osvedčila aj u majiteľov, ktorí nemajú záujem využívať svoju súkromnú adresu ako sídlo spoločnosti. To, že si objednáte virtuálne sídlo cez internet, neznamená, že nemáte nárok na využívanie klasických priestorov. Môžete si ich prenajať rovnako tak, ako spomínané virtuálne sídlo. Krátkodobé riešenie, ktoré vám však ušetrí nemalé financie.

Ak by nastala nejaká zmena

Nie vždy sa však dá postupovať podľa presných šablón, ktoré dokážu zaistiť bezproblémový chod celej organizácie. Ak nastane zmena, ktorá sa dotkne aj organizačnej zložky, vždy sa musí postupovať podľa zákona. V prípade zmeny sídla s.r.o. je to možno trochu komplikovanejšie, no aj to sa dá vyriešiť. Podobne ako základné imanie aj tu sa musíte podriadiť vlastníkom a orgánom, ktoré tvoria celú spoločnosť. Bežné sídlo firmy je podstatná náležitosť spoločenskej zmluvy, ktorá podlieha konkrétnemu paragrafu v obchodnom zákonníku. Ak potrebujete z akéhokoľvek dôvodu svoje sídlo presťahovať, musíte tento údaj zmeniť aj v obchodnom registri. Nie je to jednoduchý proces, no vždy sa nájde spoločnosť a odborník, ktorí vedia tieto situácie pohotovo riešiť. V prípade potreby je obrátiť sa na ich služby to najjednoduchšie riešenie.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 04:43