StoryEditor

Študujte online a buďte pánmi svojho času

13.04.2017, 00:00

Ešte pred niekoľkými rokmi by ste si študenta predstavili ako niekoho vo veku 18 – 26 rokov, s taškou na ramene na ceste na prednášku či ústnu skúšku. Štúdium zakončené stresujúcimi štátnicami a na jeho konci bakalársky alebo magisterský titul. Hoci toto je stále realita pre mnoho mladých ľudí na Slovensku, každým rokom sa zväčšuje skupina „iných“ študentov.

Študenti nového tisícročia

Dnes už zďaleka neštudujú iba mladí ľudia, ktorí vyšli zo strednej školy. Naopak, čoraz väčšmi pribúda ľudí, ktorí sa k štúdiu vracajú po tom, čo si odpracovali niekoľko rokov a zistili, že im v práci a v kariére niečo chýba. Reč je hlavne o ľuďoch stredného veku, ktorí chcú držať krok so súčasne rýchlo sa rozvíjajúcim svetom plným nových technológií a kariérnych výziev. Nevracajú sa na tradičné vysoké školy, pretože vedia, že ich tam čaká prednášanie teórie, ktorú nepotrebujú. Naopak, vyhľadávajú praktické štúdium, ktoré môžu aplikovať takpovediac zo dňa na deň.

Štúdium a prax – nevylučuje sa to?

Nie! Odpoveďou sú tri písmená: MBA, skratka pre Master of Business Administration. Titul, ktorý k nám prišiel z Ameriky a už niekoľko rokov pomáha k úspechu v kariére. Čo je ale na štúdiu MBA také zaujímavé? Odpoveď je jednoduchá. Narozdiel od klasického štúdia, ako ho poznáme, sa študenti MBA zaoberajú takmer výlučne praktickými záležitosťami. Je to umožnené tiež tým, že lektormi nie sú teoretici, ale odborníci z praxe, spravidla vrcholoví manažéri, kouči a iné kľúčové osobnosti z komerčnej podnikateľskej sféry.

Študujete a zároveň ste pánmi svojho času

Jedným z najväčších a najznámejších poskytovateľov MBA na Slovensku je LIGS University. Americká univerzita s európskou pobočkou v Prahe, ktorá program MBA (a ďalšie programy MSc, DBA a PhD) poskytuje online formou a ktorá u nás bola priekopníkom v poskytovaní 100% online štúdia.  V praxi to znamená, že študovať môžete nielen kedy chcete, ale aj kde chcete a študijné aktivity si môžete naplánovať podľa svojho časového rozvrhu.

Túto formu oceňujú a využívajú hlavne časovo vyťažení ľudia,  ktorí by si pri zamestnaní, podnikaní a rodine nenašli čas na dochádzanie na prednášky a skúšky. Vďaka online štúdiu sa nemusia prispôsobovať žiadnym termínom a dokonca nemusia čakať ani na otvorenie školského roka.

Pestré štúdium

V neposlednom rade je dôležité tiež čo presne budete študovať. Na LIGS University si v súčasnej dobe môžete vybrať až zo štrnástich špecializácií, pričom medzi najatraktívnejšie patrí Marketing, Manažment predaja, Ľudské zdroje,  Cestovný ruch a letecká doprava, Logistika a Strategický manažment. Zoznam všetkých špecializácií nájdete na tejto stránke, stačí si už len vybrať.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 10:01