StoryEditor

4 kritériá pre výber najlepšej dovolenky v súčasnosti

12.06.2017, 00:00

V dnešnom svete teroristických hrozieb je výber dovolenky striktnejší a ľudia si začínajú uvedomovať dôležitosť bezpečnosti na cestách v zahraničí. Hazardovanie so životom nie je prirodzené pre všetkých, a preto sa snažíme nájsť kompromis, ktorý vyrieši situáciu s plánovaním dovolenky. Tá má byť predovšetkým odpočinkom, počas ktorého si chceme užívať krásu a exotiku konkrétnej destinácie a jej pohostinnosť. Preto by mal výber zohľadňovať nasledujúce kritériá.

  1. Dajte na rady cestovky

Rozhodovať sa podľa hrozby, ktorá je fenoménom dnešnej doby, nie je vždy rozumné. S týmto by vám mala pomôcť aj cestovná kancelária. Tá je povinná vás oboznámiť so všetkými podmienkami, s ktorými sa môžete stretnúť vo vybranej destinácii. Tiež pozná hotelový marketing vo všetkých regiónoch a oblastiach kam sa chystá väčšina záujemcov, takže na základe jej odporúčaní by ste mali byť poslaní do vhodného a bezpečného miesta aj vy.

  1. Vyberte si vhodnú destináciu

Medzi veľmi obľúbené letoviská patria dnes Španielsko, Bulharsko a možno Grécko, no aj v iných krajinách sa cestovný ruch stále rozvíja. Letieť na dovolenku do Turecka  je tiež dobrou voľbou. Najhoršie je na tom asi Tunis, ktorý zaznamenáva najväčší prepad v návštevnosti, ktorý v percentuálnom vyjadrení znamená až 54 % pokles. Samozrejme, že sa nájdu aj výnimky, ktoré cestujú bez ohľadu na varovania a užívajú si bez obmedzení.

  1. Nezabudnite na vybavenie hotela

Ak sa rozhodujete kam sa toto leto vybrať na dovolenku, nemali by ste to robiť na základe obrázkov a ponuky z internetu. Ako sme už spomínali, len dobrá cestovná kancelária musí poznať všetky okolnosti, ktoré vás môžu zaujímať. Vybavenie hotela do najmenších detailov, dostupnosť balkóna a celkové zariadenie kúpeľňového štúdia.

  1. Myslite na svoje pohodlie a bezpečnosť

Možno si poviete, že sa ani dnes nedá tak celkom spoľahnúť na cestovnú kanceláriu, no v skutočnosti je to jediná vec, ktorá je pre dovolenkujúcich občanov známkou istoty. Ste ich zákazníkom a ich úlohou je uspokojiť vaše požiadavky aj na bezpečnosť ochrany pred požiarmi. V konečnom dôsledku im prinášate zisk, takže zámerne by vás neposielali do oblasti, ktorá by bola neskôr dôvodom na ukončenie spolupráce s vami.

Pri výbere hotela si všímajte jeho polohu od mora a samozrejme aj vzdialenosť od letiska. Tento fakt rozhoduje o cene, ale priplatiť si sa naozaj oplatí. Kvalita pláže a teplota mora, to sú ďalšie dôležité veci, ktoré by mohli vplývať na ničím nerušené odpočívanie na lehátku v plavkách s efektom push up podprsenky.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 06:11