StoryEditor

Vlajková loď Nokie 9 prichádza. Bude snímať očnú dúhovku?

18.07.2017, 00:00

Svojho času to bola značka mobilných zariadení, ktoré nemali konkurenciu, dnes sa  to tak z určitosťou už celkom povedať nedá. Mobilný telefón Nokia však opäť zažíva "comeback." Bude tento príchod slávny a  všetky ostatné značky odstaví na vedľajšiu koľaj? to uvidíme v priebehu niekoľkých mesiacov, pretože stále sú to ešte len dohady.

Kedy to už konečne príde?

Ešte si budete musieť chvíľu počkať, no v priebehu augusta by to už malo vypuknúť, samozrejme, že to súvisí so samotnou výrobou a prípadnými komplikáciami, čo znamená, že sa to môže o nejaký týždeň predĺžiť. Preto, ak si zbierate a tlačíte všetky dostupné dáta, zbytočne neplytvajte náplňami tonerov a radšej sledujte všetky dostupné informácie na internete. Je to rýchlejšie a oveľa efektívnejšie. Vaše tonery sa vám zídu pri dôležitejších veciach.

Prenesme sa do histórie

V tej sa využívanie mobilných zariadení menilo zo dňa na deň a s postupom času si človek a užívatelia týchto noviniek začali na tento rýchly spôsob inovácií zvykať. Keď si spomenieme na maličké okienko tmavého displeja v našom prvom mobilnom zariadení, možno sa nám na tvári objaví aj úsmev. Nikomu nevadila veľkosť, hrúbka, farba a ani samotná váha. Pocit, keď ste si mohli zakúpiť v predajnom stánku svoj prvý mobil, vám nenahradí nič.

V súčasnosti si v týchto prístrojoch nosíme takmer celý počítač, ktorý by sa celkom určite vyrovnal tým klasickým stolovým z pred niekoľkých rokov. Dnes je to už viac o mobilite služieb, ktoré tento prístroj ponúka. Hlavnou výhodou je veľká pamäť, batéria a fotoaparát, ktorý zaznamená aj všetky dôležité momenty z Tour de France.

Návrat s vysokou cenou

To je však pri novinkách a návratoch slávnej značky celkom logické, že si spoločnosť uvádzaciu cenu dovolí trochu navýšiť. Bude to samozrejme platiť aj pri príchode Nokie 9. Pre Európu by to mala byť očakávaná cena okolo 749 €. V nej je zrejme zahrnutá aj kvalita jej očakávaných parametrov:

  • 5,5 – palcový displej s QHD (1440 x 2560)
  • použitý procesor Snapdragon 835
  • pamäť 4GB/ 6GB/ 8GB RAM
  • 64 GB ROM
  • zadná aj predná kamera 13 MP

Práve pri spomínanej výbave fotoaparátu by mohla byť samotná cena o niečo nižšia, pretože dnešní užívatelia mobilov sú na detailné zachytenie UV show a kvalitu svojich fotografií pri podobných podujatiach v poslednej dobe naozaj veľmi nároční. Zrejme sa to vyrovná v rozhraní iných funkcií, ktoré by mali byť naozaj na vysokej úrovni. Za zmienku však stojí skener očnej dúhovky IRIS, ktorý by mal tento mobil odlišovať od veľkej konkurencie.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 13:27