Šéf SNS Andrej DankoSnímka: TASR/M. Svítok
StoryEditor

Pozrite si reakcie slovenských politikov na zrušenie koaličnej zmluvy

07.08.2017, 16:36
Slovenskí politici z koalície a opozície sa vyjadrovali k tomu, ako hodnotia krok šéfa SNS Andreja Danka, ktorý vypovedal koaličnú zmluvu.

Boris Kollár, šéf hnutia Sme rodina
Andrej Danko sa týmto krokom snaží prekryť obrovský škandál s eurofondami. Zároveň vytvára veľký tlak na Roberta Fica.

František Šebej, poslanec Most-Híd
Vypovedanie koaličnej zmluvy z dôvodu prenastavenia pravidiel v koalícii považujem za veľmi neštandardné.

Béla Bugár, predseda Most-Híd
Je to vec, ktorú treba prediskutovať na koaličnej rade. Budeme chcieť vysvetlenia. Sú veci, ktoré sa riešiť dajú a ktoré nie.

Monika Beňová, europoslankyňa za Smer
Prekvapilo ma to, lebo Andrej Danko bol na nedávnej koaličnej rade spokojný. Považujem to za rušivý element, pretože vláda má ešte veľa práce pred sebou. Ale vraví sa, že v politike treba prebiť veľký prúser ešte väčším prúserom. Veď aj Andrej Danko vie, že v súčasnosti nie je možná žiadna iná vláda ako tá súčasná.

Miroslav Beblavý, nezaradený poslanec
Všetci traja účastníci tejto koalície vedia, že lepších partnerov už nenájdu, takže očakávam skôr, že sa znovu dohodnú, len nejako inak. Myslím si, že pôjde naozaj o prerozdelenie lupu. Myslím si, že je to taktická hra Andreja Danka na to, aby odvrátil pozornosť od svojich škandálov a na druhej strane máme veľmi pokojného a skúseného, aj keď bezškrupulózneho technológa moci Roberta Fica, ktorý určite tiež bude toto všetko chcieť zvládnuť bez straty.

Jaroslav Paška, podpredseda SNS
Mali by sme nastaviť mechanizmy komunikácie, vďaka ktorým by sme si pomáhali. Koaličná zmluva má rezervy, ktoré by sme mali vyladiť. Áno je aj tá možnosť, že dôjde k predčasným voľbám.

Richard Sulík, šéf strany SaS
Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko robí len to, čo pred ním predseda Ján Slota, keď mu tieklo do topánok. Vydiera svojich partnerov v korupčnej koalícii a má na to viacero dôvodov. Potrebuje odlákať pozornosť verejnosti od korupčnej kauzy okolo rozdeľovania eurofondov na vedu a výskum. Preto vyvoláva na pohľad vážny koaličný spor,

Richard Raši, poslanec Smeru
Som šokovaný.

Jozef Viskupič, poslanec OĽaNO-NOVA
Neviem, či si Danko uvedomuje, čo vyprodukoval, lebo toto beriem ako pád vlády. Andrej Danko položil vlastnú vládu.

Igor Matovič, šéf OĽaNO-NOVA
Andrej Danko riadenie našej krajiny nezvládol a ukázal, že nie je schopný komunikovať. Vo štvrtok po koaličnej rade sa tváril, že je všetko v poriadku a dnes posiela odkazy koaličným partnerom na papierikoch, ako keby nešlo o členov vlády, ale o spolužiakov na základnej škole

Dušan Jarjabek, poslanec Smeru
Žiadna kaša sa neje taká horúca, ako sa navarí. Uvedomte si, že neexistuje žiadna iná alternatíva. Teraz ide len o to, aby sa nastavili vnútorné pravidlá koalície. Sú to pravidlá hry, ktoré si musia dohodnúť traja koaliční lídri.

Miroslav Číž, poslanec Smeru
Pevne verím, že zvíťazí zdravý rozum, problém sa vyrieši a koalícia vydrží. Nevidím inú alternatívu a nie sú ňou ani predčasné voľby. Pán Danko je mladší politik a niekedy je príliš dynamický pri uvažovaní. Problémy treba riešiť s pokojom.

Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd)
Čo sa deje? To sa treba spýtať koaličného partnera. Nie je to najlepší krok k dôvere a stabilite. Ťažko sa dá rozumieť tomu kroku zo strany šéfa SNS, ale ideme sa o tom porozprávať.

Minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd)
Neviem, čo sa deje, teraz som prišiel. Pre mňa osobne je to prekvapujúce a nepochopiteľné. Strana Most-Híd sa podpísala pod koaličnú zmluvu s plnou zodpovednosťou. Ideme sa o tom porozprávať.

Poslanec Gábor Gál (Most-Híd)
Prekvapilo ma to dosť, ideme to riešiť. Svet sa neskončí, ale ideme sa o tom porozprávať. Treba sa k tomu zodpovedne postaviť. Predčasné voľby na Slovensku ešte nikdy nič nevyriešili

01 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 02 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 03 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 04 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 05 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 20:22