"Keď niečo sa snažíme vysvetliť, okamžite to pretáčate do emocionálnych vystúpení. Zneužívate deti, zneužívate kauzy na to, aby upútavali politické body. Neurážajte kolegov osobne. Ide z vás zlo. Zlo, zlo, zlo. Je to ťažké nemať dostatok lásky v detstve." Predseda parlamentu ostro kritizoval Igora MatovičaTASR/M. Baumann
StoryEditor

Danko prehovoril o vypovedaní koaličnej zmluvy: Fico vie, čo má robiť. Mňa nebude on dráždiť

07.08.2017, 21:34
Autor:
chocho
Šéf národniarov sa vyjadril k prekvapujúcemu vypovedaniu koaličnej zmluvy.

Šéf parlamentu a predseda SNS Andrej Danko dnes urobil zásadný krok: Vypovedal koaličnú zmluvu. K svojmu prekvapujúcemu ťahu sa vyjadril v krátkom rozhovore pre portál pluska.sk.

Na otázku, prečo vypovedal koaličnú zmluvu, odpovedal, že sa rozhodol „a Robert Fico vie, čo má robiť. Mňa nebude on dráždiť.“ „Nahnevali ma a nebudem viac toto akceptovať,“ pokračoval ďalej. Čím konkrétne a kto ho nahneval, ale bližšie nepriblížil.

​Jediné, čo k tomu vyhlásil, je, že „sú veci, ktoré sa nedajú povedať. Je toho strašne veľa.“ A či chce Andrej Danko predčasné voľby? „Pôjdem nadoraz. Aj keby som nemal byť v politike.“

Celkovo platí, že Danko bol v rozhovore veľmi stručný a odpovedal skôr v náznakoch. Jeho odpovede boli zriedka dlhšie ako jedna veta.

Danko dnes vypovedal koaličnú zmluvu z dôvodu absolútnej nevyhnutnosti prenastavenia pravidiel v koalícii, novej úpravy pomerov a vzťahov. Šéf národniarov taktiež požaduje stanovenie absolútne nových priorít, ktoré sa budú premietať v rámci procesu zostavenia nového rozpočtu s cieľom obnovy dôvery medzi koaličnými partnermi, ako aj dôvery verejnosti ku koalícii.

Danko koaličným partnerom navrhuje bilaterálne, respektíve multilaterálne rokovania s vedením SNS o možnosti zostavenia novej koaličnej zmluvy.

Predseda vlády Robert Fico zvolal na utorok 8. augusta rokovanie koaličných partnerov.

Pozrite si aj videokomentár k vládnej kríze:

01 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 02 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 03 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku 04 - Modified: 2024-04-10 15:10:40 - Feat.: - Title: „Všetko je v poriadku,“ zakričal Pellegrini po rokovaní koaličnej rady. SNS vo svojom postoji otočila 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:25