StoryEditor

Pred kamery sa postavil len Bugár, Fico s Dankom chýbali

08.08.2017, 09:12
Béla Bugár tlmočil stanovisko lídrov po rokovaní koaličnej rady. Iná alternatíva podľa neho neexistuje, rokovania však prebiehajú ďalej.

Problém v koalícii nie je taký vážny, koaliční lídri sú odhodlaní pokračovať.

Konštatoval po rokovaní koaličnej rady predseda Mosta-Híd Béla Bugár, ktorý na brífing prišiel sám a tlmočil stanovisko vládneho trojlístka. Koalícia však ešte krízu, ktorá vznikla po vypovedaní koaličnej zmluvy šéfom SNS Andrejom Dankom, neuzavrela.

"Na dnešnom rokovaní bolo jednoznačne stanovené, že neexistuje žiadna alternatíva tejto koalície, preto sú koaliční lídri odhodlaní ďalej pokračovať," povedal Bugár. Partneri sa podľa jeho slov porozprávali, vypočuli si navzájom názory a rozhovory budú pokračovať ďalej. Lídri sa zídu opäť v piatok (11.8.), tentoraz na Úrade vlády.

​Bugár tvrdí, že spory nie sú. "Vypočuli sme si názory a budeme pokračovať v rokovaní," zopakoval šéf Mosta-Híd. Podľa neho údajný spor v koalícii vznikol na základe "jedného listu". "Vypočuli sme si aj stanovisko pána predsedu Danka a pokračujeme v piatok. Keďže pokračujeme, až také vážne to nie je," uzavrel Bugár.


ANKETAAko podľa vás skončí koaličná kríza, ktorú spustil Andrej Danko? Koaliční lídri sa dohodnú a vláda bude pokračovať bez väčších zmien. 60% Vo vláde nastanú zmeny na ministerských postoch. 8% SNS vystúpi z vlády, ale naďalej bude podporovať menšinovú vládu Smeru a Mosta-Híd. 2% Koaličná kríza sa bude stupňovať a vyvrcholí predčasnými voľbami. 30% Hlasovalo 1342 ľudí, aj vy

Veľká koaličná kríza 15:18 Danko kryje rozkrádanie, tvrdí podpredseda SaS „Danko zjavne potrebuje odlákať pozornosť verejnosti od korupčnej mega kauzy okolo rozdeľovania eurofondov na vedu a výskum. Preto vyvoláva na pohľad vážny koaličný spor. Vraj chce nanovo stanoviť priority a prehodnotiť rozpočet. V skutočnosti sa podľa nás Andrej Danko len snaží zakryť rozkrádanie v rezorte školstva a nevie, ako by si poradil s nepohodlným a skompromitovaným ministrom,“ uviedol podpredseda SaS Ľubomír Galko. 14:49 Opozícia odovzdá podpisy na odvolanie Plavčana 18. augusta odovzdá opozícia podpisy na odvolávanie ministra školstva Petra Plavčana. Do siedmich dní potom Andrej Danko musí otvoriť mimoriadnu schôdzu. 14:18 Galko: čo sa v tejto korupčnej koalícii deje? „Pýtame sa, čo skrýva koalícia, čo sa v tejto korupčnej koalícii deje. To, čo máme možnosť vidieť v priamom prenose, je neseriózne voči Slovensku a mimoriadne ponižujúce voči voličom," povedal podpredseda SaS Ľubomír Galko na brífingu. 13:48 "Títo ľudia nám nemajú čo dať" „Títo ľudia nám nemajú čo dať, nemajú pre Slovensko víziu. Politika by mala byť o hodnotových sporoch a nie o kšeftárských sporoch, čoho svedkami sme dnes," dodala Veronika Remišová. 13:08 "Je to škandál Andreja Danka" „SNS chcela pokútnym spôsobom rozdeliť 600 miliónov eur čudným firmám. Za túto krízu si môžu koaliční partneri sami. Dôvodom krízy je snaha ututlať 600 miliónový škandál Andreja Danka," pokračuje Remišová. 13:06 Reakcia OĽaNO-NOVA na Koaličnú radu „Obdobie vládnutia tejto koalície je obdobím škriepok. Je to preto, že ich nespájajú hodnoty, ale iba spoločný biznis model," hovorí na brífingu poslankyňa OĽaNO-NOVA Veronika Remišová. 12:59 Reakcia Matovičovcov na Koaličnú radu

12:55 Paška: Užívateľmi eurofondov sú aj ľudia blízki Smeru „Je to nepochopiteľné, práve dnes, keď aj od vás vieme, že medzi tými, ktorí sú konečnými užívateľmi eurofondov sú aj pán Brheľ či pán Flašík, čiže ľudia blízki Smeru. Je to pre nás nepochopiteľné, prečo sa tento útok voči eurofondom zo strany Úradu vlády rozbehol. Ukázalo sa, že táto kauza sa týka aj premiérovho úradu, týka sa to aj jeho politickej strany, takže vzájomne si to musíme vysvetliť," povedal podpredseda SNS.  12:43 Bugár: Pokračujeme v piatok "Vypočuli sme si aj stanovisko pána predsedu Danka a pokračujeme v piatok. Keďže pokračujeme, až také vážne to nie je," tvrdí Bugár.
Zdroj: TASR/Martin Baumann
12:08 SaS: Trápne a zbabelé „Trápne, zbabelé, nezodpovedné voči štátu i občanom. Čím skôr táto korupčná koalícia skončí, tým lepšie," píše sa v reakcii SaS na rokovanie Koaličnej rady. 11:49 Bugár: Zhodli sme sa, že iná alternatíva neexistuje „Zhodli sme sa, že iná alternatíva neexistuje. Koaliční lídri sú odhodlaní pokračovať. Vypočuli sme si názory a budeme pokračovať v rokovaniach, povedal Bugár.
11:47 Fico s Dankom pred novinárov neprišli Na vyhlásenie po skončení Koaličnej rady došiel iba Béla Bugár, Fico s Dankom pred novinárov neprišli. 11:32 Chystá sa vyhlásenie lídrov Po skončení Koaličnej rady bude vyhlásenie lídrov. Presný čas zatiaľ nie je známy. 10:52 Na predsedníctvo SNS prišiel aj Hoľko ​Na zasadnutie predsedníctva SNS prišiel aj Ján Hoľko, ktorý je považovaný za šedú eminenciu strany, ale nie je jej oficiálnym členom.
Generálny tajomník služobného úradu Ministerstva obrany SR Ján Hoľko prichádza na rokovanie predsedníctva SNS.
Zdroj: TASR/Michal Svítok
10:32 Danko: Nie som veštec „Predsedníctvo SNS prerokovalo dnešnú situáciu, ja nie som veštec, čo bude ďalej, ale myslím si, že je dôležité, aby sa vrátila medzi koaličných partnerov elementárna úcta,“ uviedol Danko novinárom. 10:31 Brífing je neistý V tejto chvíli ešte nie je isté, či sa uskutoční brífing po skončení Koaličnej rady. 10:25 Začína sa Koaličná rada Rokovanie Koaličnej rady sa začalo, dorazil už aj Béla Bugár. 10:17 Fico dorazil v dobrej nálade. Ste trápni, odkázal novinárom Premiér Robert Fico dorazil na zasadnutie Koaličnej rady vo veľmi dobre nálade, zvítal sa so svojou hovorkyňou Beatrice Szaboovou. Potom prešiel medzi desiatkami novinárov, na otázky neodpovedal, odkázal im "ste trápni."
10:08 Danko dorazil na Koaličnú radu Na zasadnutie koaličnej rady už dorazil aj Andrej Danko, novinárom sa k ničomu nevyjadril. 10:06 Danko zdôvodnil, prečo vypovedal koaličnú zmluvu „Zvolil som takýto spôsob, pretože bez absolútnej revízie koaličnej zmluvy nie je možné fungovať, pretože tu vznikajú rôzne situácie, ktoré koaličná zmluva ani nepozná," vysvetľuje Andrej Danko.  10:02 Dorazila aj Žitňanská Na zasadnutie Koaličnej rady dorazila aj ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. 10:00 Danko: Efektívne riadenie štátu som si predstavoval úplne inak Efektívne riadenie štátu som si predstavoval úplne inak, keď som išiel z praxe do politiky, hovorí Andrej Danko po skončení predsedníctva SNS. 09:54 Pozrite si príchod lídrov na Koaličnú radu 09:31 Smer neustúpi požiadavkám Andreja Danka Užšie vedenie Smeru sa podľa portálu webnoviny.sk dohodlo na nočnom rokovaní, že neustúpi požiadavkám Andreja Danka. Premiér vyhlásil, že žiada vysvetlenie absurdného kroku zo strany Andreja Danka. 09:23 Podľa Danka stojí za kauzou s eurofondami Ficov človek Denník Plus 1 deň prišiel s informáciou, že dôvodom zrušenia koaličnej zmluvy zo strany Andreja Danka je Ficov človek. Podľa denníka za celou kauzou ministra Plavčana totiž stojí splnomocnenec vlády pre výskum a inovácie Jaromír Pastorek. 09:20 Hrnko čaká vysvetlenie „Pokračujeme v predsedníctve, ktoré bolo v piatok. Čakáme, že sa veci vyjasnia a že pôjdu správnym smerom,“ uviedol podpredseda strany Anton Hrnko pri príchode do sídla SNS na Šafárikovom námestí v Bratislave. 09:19 Zasadá predsedníctvo SNS Pred dnešnou koaličnou radou zvolanou premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) zasadá predsedníctvo strany SNS, ktorej predseda Andrej Danko v pondelok vypovedal koaličné zmluvu. 09:19 Zmena miesta Koaličnej rady Koaličná rada bude dnes o 10.00 hod. v hoteli Bôrik. Pôvodne sa mala konať na Úrade vlády, ráno však nastala zmena.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 18:20