Zuzana Tománková MikováTASR/M. Svítok
StoryEditor

V kauze Čistý deň obvinila polícia bývalého zamestnanca. Mal sexuálne zneužiť chovankyňu

11.08.2017, 14:37
Autor:
TASRTASR

Bývalého zamestnanca zariadenia Čistý deň v Galante obvinili zo sexuálneho obťažovania. Podľa televízie JOJ polícia vzniesla obvinenie voči  Igorovi J., ktorý pôsobil v Čistom dni ako terapeut a zástupca riaditeľa Petra Tománka.

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne vzniesol obvinenie pre prečin sexuálneho zneužívania voči jednej osobe s iniciálkami I.J. Vzhľadom k priebehu prípravného konania Krajská prokuratúra v Trenčíne viac inforrmácii nemože poskytnúť," povedal pre TV JOJ hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý. 

​Prípad Rebeky polícia už raz preverovala.

Podľa chovankyne a jej matky im však polícia neverila. Prípad znovu otvorili po zásahu generálnej prokuratúry po vypuknutí kauzy Čistý deň.

Podľa tvrdení Rebeky mal bývalý zamestnanec na terapeutickom pobyte na chate spôsobiť pri intímnostiach poranenia a musela byť ošetrená na chirurgii.

"Postup prokurátora Okresnej prokuratúry Považská Bystrica, ktorý vykonával v trestnej veci poškodenej maloletej R.Ľ. dozor nad dodržiavaním zákonnosti v prípravnom konaní nebol v súlade so zákonom," povedala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Spoluzakladateľku Čistého dňa Zuzany Tománkovej MIkovej tieto obvinenia prekvapili.

"Sme prekvapení, že došlo k obvineniu tejto osoby. Už v čase, keď došlo k údajnému násiliu, sme prípad vyšetrovali. Všetci klienti, ktorí na terénnej terapii na chate boli, povedali, že nič také nevideli a k ničomu takému nedošlo. Aj dievčatá, ktoré tam boli s Rebekou. O to viac, že polícia obvinila človeka, ktorý bol v tom čase už otcom jedného dieťaťa, teraz žije naďalej v usporiadanej rodine, narodilo sa mu ďalšie dieťa a jeho osobnostný profil k takémuto konaniu ani nesvedčí. Podotýkame, že ide len o obvinenie, počkajme si, ako rozhodne v konečnom dôsledku súd," povedala pre TV JOJ, ktorá je manželkou riaditeľa Čistého dňa Petra Tománka.

01 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 02 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 03 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 04 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 05 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 05:15