TASR/Michal Svítok
StoryEditor

SNS: Slovensko nepotrebuje podporu niekedy zvláštnych prejavov sexuálnych menšín

19.08.2017, 18:31
Autor:
TASRTASR
Poslanci SNS chcú do Národnej rady SR predložiť návrh zákona o posudzovaní vplyvov na rodinu a manželstvo.

Slovensko potrebuje namiesto "podpory niekedy zvláštnych prejavov sexuálnych menšín" novú koncepciu rodinnej a demografickej politiky. Tvrdí to koaličná SNS a žiada, aby sa materstvo, rodičovstvo a rodinná politika stali prioritou tejto vlády.

​Poslanci SNS chcú do Národnej rady SR predložiť návrh zákona o posudzovaní vplyvov na rodinu a manželstvo, ktorý bude zahŕňať vytvorenie takzvanej rodinnej doložky v legislatívnom procese. "A rovnako iniciatívne predložíme našim koaličným partnerom návrh na vytvorenie Rady vlády pre rodinu a demografický rast," uviedol predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák.

Pozrite si aj krátke video, ktoré ukazuje atmosféru na dúhovom pochode:

​Koaličná strana poukazuje, že spoločensky preferovaným ideálom musí zostať funkčné manželstvo a rodina. "Sme si vedomí, že nie každému sa podarí žiť z rôznych dôvodov tento ideál, preto samozrejmosťou musí byť aj podpora tehotným matkám, slobodným mamičkám, ako aj akýmkoľvek matkám v núdzi," uviedol Bernaťák.

​SNS očakáva, že vznik Rady vlády pre rodinu a demografický rast môže byť "prvým krokom na ceste k reálne rodinnej a demografickej politike na Slovensku". "Rovnako zákon o posudzovaní vplyvov na rodinu a manželstvo a rodinná doložka sa môžu stať efektívnym opatrením s veľkou symbolickou hodnotou," dodal Bernaťák. Jej prijatie má byť zreteľným signálom, že "akákoľvek vláda nemôže prijímať ekonomické a finančné opatrenia, ktoré pôjdu proti rodine".

SNS uvádza, že rešpektuje ľudí zúčastňujúcich sa na Dúhovom Pride, ale "chce zdôrazniť, že takéto podujatia sú propagáciou hodnôt, ktoré by akékoľvek štátne inštitúcie nemali podporovať".

01 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 02 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 03 - Modified: 2024-04-13 09:55:50 - Feat.: - Title: Návrh z dieľne SNS: Poslanci chcú, aby mohli zamestnanci rekreačný poukaz preniesť na rodiča 04 - Modified: 2024-04-11 22:11:54 - Feat.: - Title: Ak nesplnia nové pravidlá, skončia. Národniari posielajú do parlamentu kontroverzný návrh o mimovládkach 05 - Modified: 2024-04-09 13:34:34 - Feat.: - Title: Verdikt nad Dankovou nehodou. Šéf SNS dostane nanajvýš pokutu, rozhodla prokuratúra
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 17:31