Je náhradníkom za Andreja Medveckého, ktorý sa vzdal mandátu. Súdia ho totiž za rasistický útok na Dominikánca v Námestove. Novodosadený 22-ročný Mazurek sa stane najmladším parlamentným poslancom. Pravidelne sa zúčastňuje na straníckych akciách proti Rómom a imigrantom. Na sociálnej sieti Facebook, ktorý si však v piatok skryl, prezentoval rasistické názory, popieral holokaust či obhajoval Hitlera. Vlani v lete v deň pochodu proti imigrantom vulgárne nadával moslimským ženám a deťom, do ktorých hádzal dlažobné kocky. Bil sa do pŕs a vykrikoval: „Dvesto rokov ste nás okupovali tureckou armádou a viac už nebudete! Dokým dýcham, tak už nebudete!“ Mazurek pracuje ako predavač v e-shope.
StoryEditor

Vulgárne a agresívne urážal ženy a deti, teraz je vo výbore pre ľudské práva

23.03.2016, 10:18
22-ročného Milana Mazureka preveruje generálna prokurátora kvôli výrokom na sociálnej sieti o Hitlerovi a holokauste, ktoré sú mu pripisované.

Do parlamentných lavíc zasadol aj 22-ročný Milan Mazurek (na snímke v zelenom tričku), ktorý sa do Národnej rady dostal ako náhradník Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽS NS) za Andreja Medveckého. Mazurek sa prezentoval v minulosti veľmi kontroverzne.

Medvecký sa vzdal poslaneckého mandátu kvôli obvineniu z rasovo motivovaného útoku.

Náhradník Mazurek, ktorý pôvodne figuroval na 14. mieste kandidátky, ale bol prekrúžkovaný a po voľbách sa ocitol na 15. pozícii. Keďže kotlebovci získali 14 mandátov, Mazurek sa tak stal prvým náhradníkom. 

Vystúpenie Mazureka sa začína v čase 13:50. 

Mazurek sa zviditeľnil na proteste proti islamizácii v Bratislave, kde na Hlavnej stanici oduševnene kričal na cudzincov. "J...m vášho alaha," "okupovali ste Slovensko 200 rokov, ale už nebudete. Pokým dýcham už nie," odkazoval. Svoje posolstvo zakončil skandovaním: "Slovensko Slovákom."

O to paradoxnejšie vyznieva, že Mazurek bude sedieť vo Výbore národnej rady SR pre ľudské práva a národnostné menšiny.

Mazurek si najnovšie odstránil svoj účet na sociálnej sieti Facebook preplnený kontroverznými vyhláseniami a tvrdeniami. Na stránke ĽS NS je pri jeho mene stále prelink na jeho teraz už neexistujúci účet.

„História je úplne prekrútená víťazmi a Chazarmi. Neobhajujem žiadny režim, ale o Tretej ríši vieme iba lži a rozprávky o 6 miliónoch a mydlách zo Židov. O Hitlerovi sa učia samé klamstvá.“ Tento výrok zo sociálnej siete pripisovaný Mazurekovi preverí generálna prokuratúra.

Dnes zložili sľub poslanci zvolení do Národnej rady vo voľbách 5. marca 2016. ĽS NS získala 8,04 percenta a 14 mandátov v parlamente.

01 - Modified: 2023-07-03 10:43:12 - Feat.: - Title: Republika predstavila kandidátku, do volieb ju povedie Uhrík. Mazurek je na poslednom mieste 02 - Modified: 2023-06-15 09:21:19 - Feat.: - Title: Mazurek varuje pred zločinom "nevyhostiteľných" utečencov. Nebol spáchaný žiadny trestný čin, tvrdí Šimko 03 - Modified: 2022-07-25 12:44:30 - Feat.: - Title: Lekárovi Sabakovi došla trpezlivosť. Za šírenie klamstiev Mazureka a Uhríka žaluje stranu Republika o 100-tisíc eur 04 - Modified: 2022-06-09 12:00:00 - Feat.: - Title: Slovenskí vedci vyhlásili vojnu extrémistom. Postaviť sa klamstvám a prízemným emóciám má zmysel, tvrdí Čekan 05 - Modified: 2022-05-25 08:59:54 - Feat.: - Title: Kotleba nadáva Mazurekovi do liberálov. Uhríkovci sa vyvážajú na Mercedesoch, tvrdí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
12. apríl 2024 07:53