Bratislavský hradFlickr/Kurt Bauschardt
StoryEditor

Prestížny americký portál vychválil Slovensko: Najlepšie strážené tajomstvo Európy

15.04.2016, 09:40
"Ako je možné, že taká malá a mladá krajina len štvrťstoročie od znovunadobudnutia suverenity niečo také dosiahla?" Pýta sa autor článku.

Prepadáte niekedy pocitu, že so Slovenskom to ide dole vodou a že nás čaká čierna budúcnosť? V tom prípade vám dobre padne článok od prestížnych Huffington Post.

Naši susedia Slovinci

Známy americký portál píše o Slovensku v súvislosti s našim nadchádzajúcim predsedníctvom v Európskej únii. Už v titulku je naša krajina popísaná ako najlepšie strážené tajomstvo Európy.

Autor článku Michael Jacobsen a spoluautorka Zuzana Palovic v úvode popísali Slovensko ako málo známu, vnútrozemskú krajinu. Nevyhol sa ani chybe, keď napísal, že Slovensko je často zamieňané so Slovinskom, svojim susedom.

Ináč však Jacobsen písal o Slovensku vo veľmi pozitívnom svetle. Tvrdí, že máme ekonomiku s veľmi vysokými príjmami a jednu z najmladších populácií v Európe. Nevynechal ani náš silný automobilový priemysel, keď pripomenul, že nás nazývajú aj "nový Detroit Európy".

Taktiež pochválil slovenské startupy. Iniciatívu vlády opísal ako "poprednú svetovú start-up stratégiu". Jacobsen ako úspešný príbeh popísal slovenské IT značky, kde sa špeciálne pristavil pri spoločnosti ESET, "vedúcej spoločnosti kybernetickej bezpečnosti"

6 režimov za 100 rokov

V článku je pripomenuté, že Slovensko bolo najrýchlejšie rastúci člen Eurozóny za roky 2004 až 2014. Autor tvrdí, že sme regionálnym vodcom v produktivite za odpracovanú hodinu.

"Ako je možné, že taká malá a mladá krajina len štvrťstoročie od znovunadobudnutia suverenity niečo také dosiahla?" Pýta sa Jacobsen. 

Pripísal to strategickej polohe Slovenska a zároveň aj prispôsobivosti Slovákov. Dokladuje to tým, že Slovensko prešlo za 100 rokov šiestimi rôznymi politickými režimami.

Na záver autor vyzýva, že aj napriek tomu, že mnoho veľkých firiem sa zameriava na vlastné čínske či indické stratégie, by mali tieto firmy oživiť svoju európsku stratégiu. A Slovensko je na to podľa neho "výborným východiskovým bodom".  

01 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 02 - Modified: 2024-04-24 13:28:14 - Feat.: - Title: Europoslanci schválili maximálne ceny pre volania a SMS-ky. Poznáme presné sumy, ktoré budeš platiť až do roku 2032 03 - Modified: 2024-04-23 19:46:08 - Feat.: - Title: Sieť TikTok predložila Bruselu správu o rizikách spojených s novou aplikáciou. Užívatelia dostávajú úlohy 04 - Modified: 2024-04-23 17:36:05 - Feat.: - Title: Mnohé krajiny Európskej únie sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu. Zbrane si chcú nechať 05 - Modified: 2024-04-23 15:16:10 - Feat.: - Title: Slovenskí europoslanci chcú rovnováhu pri obchode s agrokomoditami z Ukrajiny. Majú platiť prísne pravidlá
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 07:35