Pravicové ministrany sa nezvdávajúTASR, Koláž HN
StoryEditor

Nevolilo ich ani percento ľudí. Je to iba začiatok, odkazujú pravicové ministrany

08.05.2016, 15:06
Autor:
TASRTASR

Mimoparlamentné strany SDKÚ-DS, SKOK, Šanca aj Demokrati Slovenska – Ľudo Kaník pokračujú vo svojej činnosti. V marcových parlamentných voľbách nezískali ani jedno percento hlasov. Pod jednopercentnou hranicou skončila okrem iných aj strana TIP, ktorá na rozdiel od spomínaného štvorlístka ide do likvidácie. Nevie totiž vyriešiť svoje finančné problémy.

SDKÚ-DS, ktorá v minulých volebných obdobiach postavila troch premiérov, získala vo voľbách len 0,26 percenta hlasov. SKOK volilo 0,83 percenta, Šancu 0,25 percenta a kaníkovcov iba 0,07 percenta ľudí. Tieto tri strany založili odídenci z SaS a SDKÚ-DS. SKOK a Šanca vznikli v roku 2015, teda približne rok pred voľbami, Kaník stranu vytvoril tesne pred voľbami premenovaním iného politického subjektu. TIP funguje už dlhšie, v marcových parlamentných voľbách oslovil 0,72 percenta voličov.

"Pokračujeme, pravdaže. Budujeme štruktúry, prijímame členov. Veď sme len nedávno začali," odpovedal TASR Kaník na otázku, či jeho Demokrati Slovenska pokračujú, alebo skončia po volebnom neúspechu. Kaník tvrdí, že sa chce so stranou podieľať a prispieť k znovuvybudovaniu liberálno-konzervatívnej pravice, ktorá dnes v parlamente chýba. "Stranu sme založili nie pre nedávne voľby. Tie boli len prvou zastávkou na dlhej ceste," doplnil s tým, že mieni pomôcť vybudovať opäť zdravú a poctivú pravicu na Slovensku.

"SKOK je beh na dlhú trať," reagoval aj šéf SKOK-u Juraj Miškov. Strana bude mať ešte pred letom celorepublikový snem, na ktorom bude schvaľovať "generálnu líniu" na ďalšie obdobie. "Rozširujeme členskú základňu, dopĺňame štruktúry, chceme mať zastúpenie v každom okrese, a budeme sa pripravovať na voľby do VÚC," opísal plány Miškov.

Eva Babitzová už oznámila, že pre volebný výsledok nebude na kongrese kandidovať na predsedníčku Šance. Strana však vo svojej činnosti bude pokračovať ďalej. Babitzová tvrdí, že neodchádza, ani sa nemieni stratiť z diskusie. "Robím všetko pre to, aby Šanca pokračovala. Slovensko potrebuje stranu, ktorá vyznáva základné demokratické a civilizačné hodnoty. Slovensko je v ťažkej situácii, základná emócia je hnev a v hneve sa vždy robia najväčšie chyby," uviedla.

Aj SDKÚ-DS pokračuje vo svojej činnosti. Má predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, ktorým je jej šéf Pavol Frešo. Mala by mať povolebný kongres. V súčasnosti ešte stále rieši dlh, ktorý mala zdediť po minulom vedení.

01 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 02 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár) 03 - Modified: 2024-04-10 11:54:48 - Feat.: - Title: Čaputová chce zostať na Slovensku. Nemám záujem vstúpiť do politiky, odkazuje 04 - Modified: 2024-04-10 10:37:51 - Feat.: - Title: Po Slovensku vylepili proruské billboardy: Ku kontroverznej kampani sa prihlásili Demokrati 05 - Modified: 2024-04-09 14:04:44 - Feat.: - Title: Prezident mieru a ľudí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:34