StoryEditor

Prekvapenie v KDH. Na jej čelo sa postaví kontroverzný Alojz Hlina

11.06.2016, 08:18
Autor:
TASRTASRredred
Dnešok bol pre Slovensko z politického hľadiska supersnemovým dňom. Až štyri strany, z toho dve parlamentné, rozhodovali o svojich lídroch. Dianie sme sledovali online.

SNEM SAS: Novým predsedom je Sulík

Zo 113 hlasov získal 111 jediný kandidát Richard Sulík, ktorý povedie stranu ďalšie štyri roky. Komentár Petra Tkačenka k témy si môžete prečítať TU. Zábavné výroky Richarda Sulíka nájdete TU.

Tlačová beseda novozvoléneho predsedu SaS Sulíka:

SNEM KDH: Na čelo strany s klesajúcimi preferenciami  sa postaví Hlina
S výrazným náskokom a hneď v prvom kole zvíťazil Alojz Hlina. Potreboval pritom nadpolovičnú väčšinu všetkých prítomných delegátov. Počas snemu sa ich prezentovalo dokopy 367. 
Záznam zo snemu KDH (video spustíte kliknutím na obrázok):

SNEM SMK: Našlo SMK nového spasiteľa? Do parlamentu ju chce dostať nový predseda
Na sneme Strany maďarskej komunity SMK v Nových Zámkoch zvolili delegáti nového predsedu: Józsefa Menyhárta. Viac o téme si môžete prečítať TU.

Hnutie Sme rodina: Jednohlasne vyhral Kollár
Na sneme sa prvým podpredsedom stal Milan Krajniak. Ďalšími podpredsedami sú Dušan Doliak, Jozef Vašuta a Petra Krištufková. Snem takisto na ďalšie štyri roky potvrdil vo funkcii predsedu Borisa Kollára.  Minulý týždeň boli zo strany vylúčení traja poslanci. Viac o konci poslancov si prečítajte TU.

Čo sa deje na snemoch politických strán? Sledujeme online 18:10 V KDH sa už pozerá na hodinky Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Schôdza sa stále naťahuje. Niektorí už ukazujú na hodinky a žiadajú nového predsedu, aby urýchlil záver snemu. Konečne sú už známe mená podpredsedov. Stali sa nimi Peter Bobula, Milan Majerský a Pavol Zajac. Posledným bodom bude voľba rozhodcovského súdu v rámci strany. 17:47 Prečo sa KDH nedostalo do parlamentu?

17:38 Hlina pozýva na oslavu Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Program snemu strany sa chýli ku koncu. Straníci si ešte volia nových podpredsedov KDH, ktorí budú po novom už iba traja. Hlina všetkých pozýva oslavovať jeho víťazstvo do reštaurácie v Čutkovskej doline pri Ružomberku. "Vnútrostranícky zápas skončil," zakončil Hlina. 17:28 Pôjdem do toho ako buldog, spravím v KDH poriadok Aké sú názory Hlinu? Kam bude posúvať stranu? Pozrite si rozhovor v Hntelevízii, tesne potom ako oznámil kandidatúru na čelo strany.
17:25 Pôjdem do toho ako buldog, spravím v KDH poriadok Pozrite si rozhovor s Alojzom Hlinom v Hntelevízii tesne potom, ako oznámil svoju kandidatúru.
17:10 Nový predseda KDH Alojz Hlina
Zdroj: HN/Marek Nemec
17:02 Hlina: Do nášho rybníka si nikoho nepustíme "KDH neopustí konzervatívny priestor v prospech iných strán. Dokonca to vyzerá tak, že budeme rásť. Snaží sa nám tu pliesť aj Sulíkova strana. Môže si podať ku nám prihlášku, ale my mu povieme, že ho nevezmene. Do nášho rybníka si nikoho nepustíme," povedal Hlina tesne po svojom zvolení. 17:02 Alojz Hlina je zvolený za predsedu KDH Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec:
S výrazným náskokom a hneď v prvom kole zvíťazil Alojz Hlina. Potreboval pritom nadpolovičnú väčšinu všetkých prítomných delegátov. Počas snemu sa ich prezentovalo dokopy 367. 
16:50 KDH búrlivo oslavuje. Našlo svojho záchrancu? Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Podľa búrlivých oslavných reakcií zo sály to vyzerá, že KDH si zvolilo nového predsedu. Jeho meno zatiaľ oficiálne známe nie je. Podľa zákulisných informácií sa ním ale stal Alojz Hlina.  16:32 Kollár: Máme aj iný program. Ale migrantov tu nechceme Snem Sme rodina sleduje redaktor HN Ľubomír Šulko: "My nie sme strana, ktorej jedinou prioritou je, že tu nechceme migrantov. Ale nechceme ich tu samozrejme," vyhlásil Boris Kollár. 16:30 Prestala sa podávať káva a občerstvenie, aby delegáti nechodili na toaletu Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Stále prebieha diskusia ku kandidátke. O novom predsedovi KDH sa následne rozhodne v tajnej voľbe. Aby delegáti neodbiehali zo sály, prestala sa na chvíľu podávať káva a občerstvenie. Aktuálne sa už kávomaty na radosť "Kádehákov" opätovne rozbehli. 16:24 Kollár bol znovuzvolený, jednohlasne Snem Sme rodina sleduje redaktor HN Ľubomír Šulko: Na sneme sa prvým podpredsedom stal Milan Krajniak. Ďalšími podpredsedami sú Dušan Doliak, Jozef Vašuta a Petra Krištufková. Snem takisto na ďalšie štyri roky potvrdil vo funkcii predsedu Borisa Kollára. Hlasovali zaňho jednohlasne všetci delegáti snemu. S výnimkou samotného Kollára. Novopečený predseda si vybral podpredsedov hnutia.
Zdroj: HN/Ľubomír Šulko
15:59 KDH opäť zatvorilo dvere Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Po predstavení kandidátov museli sálu opäť opustiť "všetky nežiadúce osoby". Momentálne za zatvorenými dverami prebieha diskusia delegátov k jednotlivým uchádzačom. O Ladislavovi Štefancovi sme sa dozvedeli, že sa dlhé roky staral o jeden kostol v Žiline. "Zvláštne na prípade má byť to, že sa tak dialo v čase zúriaceho komunizmu," upozorňoval voličov jeden z prítomných členov klubu KDH. 15:43 Komentátor HN odkazuje SaS: Veľká strana vyzerá inak, pán Sulík Zvolenie dvoch županov v jedovatozelených liberálnych farbách by preto vskutku mohlo byť signálom zmeny. Napokon, okolnosti sa javia mimoriadne priaznivé, pravicový volič si veľa iného nenavyberá. Celý komentár Petra Tkačenka k znovuzvoleniu Richarda Sulíka si môžete prečítať TU.
Komentátor Hospodárskych novín.
Zdroj: Lenka Imrichová
15:24 Vážne zistenie Ladislava Štefanca Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Ladislav Štefanec chce pri svojej kandidatúre zúročiť skúsenosti zo súboja medzi Jánom Čarnogurským a Mikulášom Dzurindom. "Vtedy som z volieb odchádzal s jedným vážnym zistením. Napriek tomu, že súperili proti sebe, niečo ich spájalo." 15:20 Príhovor kandidáta na predsedu KDH Ladislava Štefanca
Zdroj: HN/Marek Nemec
15:11 "Voľby ukončili reči, akí sme silní" Ďalší kandidát na predsedu KDH Ladislav Štefanec: "Voľby ukončili reči, akí sme silní. Dala sa bez nás postaviť vláda, funguje bez nás parlament." 15:05 SMK má nového predsedu
Nový predseda SMK.
Zdroj: mkp.sk
Na sneme Strany maďarskej komunity (SMK) v Nových Zámkoch zvolili delegáti nového predsedu. Stal sa ním József Menyhárt, ktorý získal celkom 180 hlasov, proti hlasovali 16 delegáti, dvaja sa zdržali  O post predsedu SMK mali záujem dvaja kandidáti. Péter Őry sa však kandidatúry vzdal. Nominovaní boli aj Gyula Bárdos a József Berényi, ktorý stranu viedol ešte donedávna a funkcie sa vzdal pre zlý volebný parlamentný výsledok. Bárdos aj Berényi nominácie odmietli. Viac o téme si môžete prečítať TU.
15:04 KDH zastavilo uragán mečiarizmu, tvrdí Porubcová Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Eleonóra Porubcová analyzuje úpadok KDH. "Boli sme štátotvornou stranou. Stali sme sa ale stranou jednotlivcov, ktorí sledujú vlastné záujmy," povedala Porubcová. Odvoláva sa na úspechy KDH z minulosti. Spomína i časy Vladimíra Mečiara, ktoré sa s prispením kresťanských demokratov podarilo zastaviť. "Mečiarizmus nebol pre Slovensko víchricou, ale uragánom." 15:01 Jeden z kandidátov sa nedostavil Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Kandidáta Jána Moroviča v Ružomberku neuvidia. Z hry ho vyradila choroba, svoju kandidatúru ale nestiahol a bude tak na diaľku súperiť s protikandidátmi o stoličku šéfa strany. 15:00 Počas príhovoru kandidátky na predsedníčku KDH Eleonóry Porubcovej
Zdroj: HN/Marek Nemec
14:57 Porubcová: Pri problémoch sme nemali vlastné riešenia Slovo na sneme KDH prebrala ďalšia kandidátka Eleonóra Porubcová. Pri problémoch Európy a Slovenska jej prekáža, že KDH nemalo na ne vlastné riešenia a že pri ich hľadaní sa strana len pridala k iným. 14:50 Konečne normálny Kádéhák! "Aj s novinármi mám dobré vzťahy, cez voľby ste ma mohli vidieť v RTVS, kde mi redaktorka povedala: konečne normálny Kádéhák!" povedal Kráľ. V prejave zdôraznil, že chce ísť medzi ľudí: máme naj nafukovacie hrady, vieme vytvoriť dobrú atmosféru. Delegáti reagovali smiechom. 14:47 Chce byť moderný na internetovej televízii Kráľ chce byť aktívny v regiónoch, chodiť medzi ľudí ale využiť aj moderné technológie a nahrávať napríklad na "internetovú televíziu YouTube". 14:46 Ak Kráľa zvolia, v pondelok ráno o šiestej zvoní na vrátnici Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Kráľ chce do strany prilákať mladých. Sľubuje, že každý rok trikrát obíde celé Slovensko. "Každý okres navštívim trikrát do roka, prídem do každého mesta a obce." Ak ho zvolia do funkcie, je pripravený už v pondelok ráno o šiestej zvoniť na centrále KDH a začať úradovať. 14:40 Sebavedomý prejav Kráľa Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: So sebavedomými tvrdeniami to už Miroslav Kráľ preháňa. V sále to šumí, počuť i smiech. "Budem najznámejším politikom na Slovensku. Budem sa medializovať a už dnes som známy." 14:36 "Hnutím pohnem Slovensko" Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: "Hnutím pohnem Slovensko. Chcem KDH, za ktoré sa ľudia nebudú hanbiť. Rodín na Slovensku sa dnes nemá kto zastať," tvrdí kandidát Miroslav Kráľ zo Zlatých Moraviec. 14:34 Ďalší rečník Kráľ: Politiku riadia oligarchovia Hlinov prejav za potlesku skončil. Nasleduje prejav Miroslava Kráľa. Chcem budovať hnutie priateľov a ľudí, ktoré bude mať v spoločnosti rešpekt. Ľudí na Slovensku sa nemá kto zastať, politiku riadia oligarchovia," vyhlásil Kráľ. 14:31 Hlina si skoro "zakonšpiroval" Viackrát počas Hlinovho prejavu ho prerušil hlasný zvuk. "Ak by som bol konšpirátor, povedal by som, že to bolo naschvál," vyhlásil.
Poslanec Alojz Hlina. Snímka
Zdroj: HN/Pavol Funtál
14:24 Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Z KDH chce hlina spraviť modernú konzervatívnu stranu. "Ľudia chcú voliť konzervatívnu stranu. To sú takí, ktorí sú konzervatívni ráno aj večer, v pondelok aj v piatok." 14:23 Každý kandidát má 15 minút Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Hlina má pred sebou rovnako ako ostatní piati konkurenti 15 minút, počas ktorých sa bude snažiť presvedčiť delegátov o svojich kvalitách. 14:20 "Kresťan musí byť dobrý človek" "Nekresťan môže byť dobrý človek, kresťan musí byť dobrý človek," povedal Hlina. A to chce vidieť aj v politike KDH. "Kresťanský politik nemôže mlčať, keď ubližujú ľudom, musí kričať," dodal. 14:17 Hlina: Nepotrebujeme program pre Slovensko Kandidáti na predsedu KDH sa predstavujú na sneme delegátom. Začal Alojz Hlina. "Nepotrebujeme program pre Slovensko, potrebujeme program pre záchranu KDH," vyhlásil. 13:30 Sulík si naštudoval princípy z KSČ Postreh komentátora Petra Tkačenka: Vyjadrenie Richarda Sulíka, že v "pluralita názorov v strane existuje, ale nebude zverejňovaná", znie mimoriadne čarovne. Najmä ak z praxe vieme, že ak von prenikne iný názor ako predsedov, potlačí ho predčasný snem. Názory teda členovia smú mať, ale nemali by ich formulovať nahlas. Zdá sa, že Sulík si dôkladne naštudoval princípy demokratického centralizmu v KSČ. 13:18 SaS nemá ambíciu pokrývať katolícke krídlo voličov Sulík takto reaguje na snem, ktorý práve prebieha v Ružomberku. SaS chce pokryť liberálnych voličov. Ale želá si silného partnera práve v podobe konzervatívcov. 13:16 Hlina: KDH nevybaví svetový mier, strana je v kríze
13:14 Mihál: Pre mňa je dôležitá stabilita My sme stabilní, o koalícii sa to povedať nedá, odpovedá na otázku novinárov Mihál. Sulík všetkých ubezpečuje, že pluralita  názorov v strane existuje, ale nebude zverejňovaná. 13:12 Žiadne prekvapenie sa v SaS nekoná Podpredsedov volí na návrh predsedu Republiková rada a ja navrhnem tri mená: Jozef Mihál, Jana Kiššová a Ľubomír Galko,“ povedal kolegom staronový predseda strany Richard Sulík. Všetko vyzerá byť jasne nalinkované. O tom, kto udáva rytmus v strane nie je vôbec otázkou dňa.
Zdroj: HN/Pavol Funtál
13:11 Lakomec v strane je výhoda, tvrdí Sulík Novým generálnym manažérom strany SaS sa stane Roman Foltin. Sulík: Mať takéhoto lakomca, ktorý stráži financie strany je výhoda, vyhlasuje Sulík.  13:08 Domyslite si, kto sa zdržal Sulík vtipkuje vo svojom komentári, krátko po vyhlásení výsledkov. Z davu sa ozýva pokrik: mohli by sme toto robiť aj každé 4 týždne.
Rečník Richard Sulík.
Zdroj: HN/Pavol Funtál
Snímka: HN/Pavol Funtál
13:07 111 hlasov zo 113. Sulík je nový predseda Je rozhodnuté, na štyri roky bude predsedom Richard Sulík. Toto vyhlásenie vyvolalo veľký potlesk a smiech. 12:40 Mihál sa novinárom vyhýba, no s kolegami diskutuje a je dobre naladený Snem SAS sleduje redaktorka HN Nikola Richterová: Hoci Jozef Mihál s médiami komunikovať odmietol s členmi strany komunikuje pohotovo. Momentálne debatuje pri stole spolu s Luciou Nicholsonovou a Richardom Sulíkom. Rovnako uvoľnene debatujú pri stoloch aj ostatní členovia. Čas sa však pomaly kráti, do oznámenia výsledkov chýba 20 minút.  12:37 Strana KDH minula na voľby viac ako milión a pól. A je v slušnej strate Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: KDH vykázalo za minulý rok stratu -281 475 eur. Rok predtým to pritom bolo takmer -390-tisíc eur. Na volebnú kampaň do parlamentu strana minula 1 555 554 eur. Brala si na ňu dokonca i úver vo výške 400-tisíc eur. 12:31 Takto vyzerá hlasovací lístok, ktorým volil napríklad aj Sulík Sulíka
Zdroj: HN/Pavol Funtál
Snímka: HN/Pavol Funtál
12:29 Horúco v KDH, hovorí sa o falšovaní a podvode, novinárov vykázali Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: V Ružomberku začína byť horúco. Ján Halás spochybňuje správu o činnosti kontrolnej komisie strany. KDH je podľa neho zlý hospodár, ktorý míňa viac peňazí, než si dokáže zabezpečiť. Pod auditom má byť navyše podpísaná straníčka, ktorá sa na kontrole nezúčastnila a jej podpis je údajne sfalšovaný. Halás hovorí o podvode a žiada vylúčiť členov komisie zo strany pre ich nekalé aktivity. Kým doposiaľ bol snem pre novinárov voľne prístupný, strana v tomto momente mení otvorenú rétoriku a médiá vykazuje za zatvorené dvere. 12:21 Problémy a nespokojnosť Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Pavol Zajac spochybňuje hlasovania delegátov. Žiada, aby sa všetci opäť prezentovali a zistil sa presný počet hlasujúcich. Nesedia mu totiž počty hlasov s počtom registrovaných členov na sneme. Z pléna sa ozýva: "To nemyslíš vážne." 12:14 "Problém by bol, ak by to nebol dobrý kandidát." Prekáža liberálom, že Sulík je sám? Pozrite si, ako odpovedali osobnosti zo SaS na otázku, či sú spokojní, že je iba jeden kandidát na predsedu (video spustíte kliknutím na obrázok).
12:12 Nový predseda bude známy už o 13:00.
Snem SAS sleduje redaktorka HN Nikola Richterová:
Saskári momentálne obedujú. Je tu veľmi uvoľnená atmosféra, každý sa zaoberá viac tým, čo si vybrať z ponuky švédskych stolov ako samotnou voľbou predsedu. Nečudo, existuje len jeden kandidát.
11:49 Nežiadaní návštevníci na sneme KDH Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Po krátkej prestávke prekvapuje delegátov informácia, že sa medzi nimi nachádzajú "ľudia, ktorí tu nemajú čo robiť". Predsedníctvo snemu ich vykazuje za dvere. Z 392 pozvaných delegátov je na sneme prítomných 367. Účasť je teda vysoká, dosahuje úroveň 93,6 percenta. 11:30 Pozrite si celý prejav Richarda Sulíka pred voľbou predsedu 11:12 Nový predseda SaS bude známy o 13:30
Zdroj: HN/Pavol Funtál
11:12 Figeľ zaútočil na Sme rodina Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Figeľ zaútočil na parlamentnú stranu Borisa Kollára. "My sme rodina. Aj keď tento názov si dali iní... čúdáci. Čudáci naozaj. Na slovenské pomery sa nazvali rodinou a ľudia tomu na chvíľu uverili." 11:04 Sulík skončil, začína sa voliť nový predseda "Odvoľte svedomito, potom môžete ísť na obed," bavia sa členovia strany. Výsledok hlasovania bud známy po práve po obede, Tlačovú konferenciu, kde sa vyhlási nový predseda Sulík budeme v HNtelevízii sledovať naživo. 10:54 Figeľ a jeho 0,06 percenta Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Každý z predchádzajúceho tria predsedov strany (Čarnogurský, Hrušovský, Figeľ) podáva vlastnú analýzu volebného fiaska KDH. Hrušovský v ňom vidí výzvu na reštart strany. Figeľ hovorí o čísle 0,06 percenta. To bola hodnota, ktorá chýbala kresťanským demokratom, aby sa dostali do parlamentu. "Ak by sme tieto hlasy získali, dnes by bol iný parlament a iná vláda na Slovensku," myslí si Figeľ. 10:46 Sme ľavicová strana, Sulík pobavil členov strany Sme ľavicová strana, preriekol sa Richard Sulík počas svojho prejavu a zožal potlest. "Takže prvý potlesk je potom, čo sa pomýlim, že sme ľavicový?," baví sa Sulík, ktorý chce dnes formovať aj ideológiu strany. 10:40 Mihál bol včera na ME vo futbale, dnes už bude hlasovať za Sulíka 10:37 Sulík: Všetko sme si prešli pri poháriku červeného "S Mihálom sa poznám dlhšie ako trvá moje manželstvo a všetko sme si vysvetlili pri poháriku červeného." Všetko si predseda, ktorý rezignuje a opäť kandiduje. "Bál som sa, že to Mihál nestihne, všera dal na Facebook foto z majstrovstiev sveta, ale zázračne to stihol," vtipkuje Sulík.  10:35 Sulík: Mohlo by ma osvietiť Snem SAS sleduje redaktorka HN Nikola Richterová: "Sme malí, ale šikovní. Nechem zaťažovať verejnosť prepieraním nášho prádla. Aj keď mi slovník vyhodil, že je prádlo nespisovné," vyhlásil Sulík. Počas prejavu sa mu nezdalo osvetlenie: Som nejaký tmavý, mohlo by ma oslvetliť, zavtipkoval na sneme. 10:32 Sulík: Konkurencia mi nevadí, ale nechem rozkol Snem SAS sleduje redaktorka HN Nikola Richterová: Sulík začína rečniť. "Nevadí mi, že sa hovorilo o viacerých kandidátoch, ale vadilo mi, že Mihál dal dva rozhovory pre médiá a už sa hovorilo o rozkole strany." 10:09 Mihálovi sa nechcelo rozprávať a vysvetlovať prečo sa stiahol Snem SAS sleduje redaktorka HN Nikola Richterová: Pred 5 minútami sa na smene SaS objavil aj Jozef Mihál, o ktorom sa pôvodne rozprávalo ako o ďalšom kandidátovi na post predsedu. Keďže bol kandidátom len krátko, nečudo, že sa médiám oblúkom vyhol. Asi sa mu nechcelo vysvetlovať, ako ho Sulík "ukecal" na to, aby sa vzdal kandidatúry. Viac nájdete TU. 10:07 V KDH sa šíri nervozita, dôvodom je futbal Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Medzi delegátmi KDH sa šíri menšia nervozita z časového sklzu. O 18-tej hodine totiž nastupujú Slováci proti Walesu na EURO. Obávajú sa, že neuvidia premiéru Slovenska na šampionáte. Snem sa má podľa predpokladov skončiť okolo piatej popoludní. 09:56 Sulík už dorazil Snem SAS sleduje redaktorka HN Nikola Richterová: Do hotela prichádzajú prví členovia. Richard Sulík je už tu. Zo známych tvári je tu okrem neho zatiaľ iba Peter Osuský a Martin Poliačik. Oficiálny začiatok snemu SaS je naplánovaný na 10:30.
Zdroj: HN/Pavol Funtál
09:55 "Dúfam, že ste sa pred začiatkom pomodlili, aby to dobre dopadlo" Snem KDH sleduje redaktor HN Marek Nemec: Snem kresťanských demokratov začal s približne 20 minútovým oneskorením. Na voľby nového predsedu KDH do Ružomberka pricestovali všetci predchádzajúci lídri - Ján Čarnogurský, Pavol Hrušovský a Ján Figeľ. Slovenských kolegov prišiel podporiť aj predseda partnerskej KDU-ČSL a podpredseda českej vlády Pavel Bělohrádek. Snem, na ktorý pricestovali štyri stovky delegátov z celého Slovenska, odštartoval hymnou Slovenska a Európskej únie. "Dúfam, že ste sa pred začiatkom pomodlili, aby to dobre dopadlo," zaznelo na začiatku snemu v preplnenej sále Domu kultúry Andreja Hlinku v Ružomberku. 09:43 "Do tankoch" Hlina v septembri 2012 zaparkoval tank pred vilou Vasiľa Biľaka, čím chcel upozorniť na jeho podpis pod sovietskou okupáciou v roku 1968. Pripomenul tým expredsedu SNS Jána Slotu, ktorý kedysi chcel nasadnúť "do tankoch a zrovnať Budapešť".
Zdroj: TASR/Martin Baumann
09:37 V KDH to bude tajné "O predsedovi rozhodne 392 pozvaných delegátov Snemu v demokratickom tajnom hlasovaní. Verím, že zvolia za predsedu takého kandidáta, ktorý dokáže ľudí presvedčiť, že KDH patrí do najvyššej politiky," povedal pre TASR Zajac. 09:24 Pôvodne mal byť súperom Sulíka Jozef Mihál
Šéf SaS Richard Sulík a podpredseda strany Jozef Mihál.
Zdroj: TASR/M. Baumann
09:13 Otázka členstva v Sme rodina patrí medzi obľúbené témy Strana Borisa Kollára sa otázkou členov zaoberala aj tento týždeň. Neprijímala ich však, ale vyhadzovala. A to Petra Marčeka a Rastislava Holúbeka. Obaja sú poslancami NR SR spolu s Martinou Šimkovičovou. Všetci traja prišli o členstvo v poslaneckom klube hnutia. Viac TU. 09:01 Sulík sa asi dnes veľmi nezapotí To, že nakoniec žiadnych protikandidátov nemá, hodnotí Sulík pozitívne. Napriek tomu, že podpredsedovia SaS Jozef Mihál a Ľubomír Galko napokon nekandidujú, Sulík pôvodný scenár zachová a vedúcej straníckej funkcie sa na kongrese vzdá, aby mohol opäť kandidovať. A napríklad hlasovať aj sám za seba. 08:45 Hlina v minulosti muroval Asi najznámejším a zároveň najkontroverznejším kandidátom na čelo pomerne koznzervatívnej KDH je Aloj Hlina. Muž, ktorý rád púta pozornosť a vyberá si svojské metódy. Napríklad v roku 2015 ho zatkli, pretože v Bratislave staval múr pred nebankovou spoločnosťou Pohotovsť poskytujúcou pôžičky. Takmer v pobočke zamuroval zamestnankyňu, následne ho musela spacifikovať polícia. Viac TU. 08:45 Hlina v minulosti muroval Polícia ho minulý rok v septembri zatkla, pretože staval múr pred nebankovou spoločnosťou poskytujúcou pôžičky, kde mal zamurovať jednu zamestnankyňu. Múr pred filiálkou spoločnosti Pohotovosť začal podľa jeho slov budovať, pretože firma požičiava peniaze bez licencie od Národnej banky Slovenska.

01 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 02 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 03 - Modified: 2024-04-18 07:57:18 - Feat.: - Title: Najsilnejšiu koalíciu nakoniec vytvoril medveď hnedý 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-17 09:35:50 - Feat.: - Title: Majerský v HNtelevízii o liste von der Leyenovej: Prečo im kroky Poľska nevadia? Nech majú rovnaký meter
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 18:30