StoryEditor

Umieráčik pre Európu, či strach z extrémizmu. Slovenskí politici reagujú na brexit

24.06.2016, 13:12
Autor:
hašhaš

Andrej Kiska, prezident SR

Ján Richter, minister práce

Z pozície Slovenska nás zaujíma, čo to bude znamenať pre ľudí, ktorí tam pracujú. Či prídu, alebo neprídu o svoje pracovné miesta. Osobne som presvedčený, že každý podnikateľ drží v práci takého zamestnanca, ktorý mu je osožný.

Monika Flašíková-Beňová, europoslankyňa

Je veľmi dôležité rešpektovať rozhodnutie a vôľu občanov, avšak brexit je vysokou cenou za nerozvážnosť britského premiéra Davida Camerona.

Béla Bugár, predseda Mosta-Híd

Robert Kaliňák, minister vnútra

Je to obrovský problém, pretože je to prvý raz, kedy sa Európa dezintegruje a bude to mať dopad aj na naše fungovanie v rámci bezpečnostných pravidiel.

Peter Žiga, minister hospodárstva

Pri brexite treba v prvom rade rešpektovať rozhodnutie britských voličov. Podobne ako v iných demokraciách aj oni rozhodli, akú majú predstavu o ďalšom pokračovaní svojej krajiny.

Veronika Remišová, poslankyňa za OĽaNO-NOVA

Európska únia je jedinečný projekt a bola by škoda, keby sa znovu rozpútala nevraživosť medzi členskými štátmi. Najmä vládni politici by sa mali prestať doma vyhovárať na Brusel a zvaľovať naň všetku vinu. 

Igor Matovič, líder OĽaNO-NOVA

Toto bol veľmi silný gong, ak sa nespamätáme, bolo to prvé zvonenie umieráčika.

Richard Sulík, predseda SaS

Robert Fico, premiér

Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík (spoločné vyhlásenie)

Výsledky britského referenda nie sú dobrou správou ani pre Európsku úniu, ani pre Slovensko. Je ich však potrebné rešpektovať ako vyjadrenie vôle britských občanov a dohodnúť rýchly rozvod, ktorý čo najmenej poškodí európsku ekonomiku.

Ľuboš Blaha, poslanec Smer-SD

Martin Poliačik, poslanec SaS

Boris Kollár, predseda Sme rodina

Každý by si mal uvedomiť, že ak bude nezmyselne tlačiť na pílu a snažiť sa hlúpymi zákonmi dostať sa do kúta, môže nastať aj slovenský brexit. Je teraz veľký tlak na EÚ, aby prehodnotila svoj pohľad na celkovú politiku.

Milan Uhrík, podpredseda ĽSNS

ĽSNS bude intenzívne pracovať na tom, aby aj Slovenská republika čo najskôr nasledovala britský príklad a vystúpila z EÚ - z tohto novodobého žalára národov skôr, ako bude neskoro.

01 - Modified: 2024-04-20 11:51:12 - Feat.: - Title: Británia odmietla rokovania s EÚ o celoeurópskom programe mobility mladých ľudí 02 - Modified: 2024-02-14 13:12:07 - Feat.: - Title: Brexit poškodil britskú ekonomiku a znížil jej rast, ukázala analýza 03 - Modified: 2024-01-21 15:38:27 - Feat.: - Title: Lídri labouristov podporujú užšie vzťahy s Európskou úniou, uvažujú aj o zvrátení brexitu 04 - Modified: 2024-01-09 19:38:43 - Feat.: - Title: Blíži sa ľavicový armagedon. Farage ťahá za nitky a krajná pravica straší mocných 05 - Modified: 2023-12-26 12:56:45 - Feat.: - Title: Dôsledky brexitu sú aj po troch rokoch citeľné, tvrdí nemecký diplomat
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 03:39