Ján Budaj, OĽaNO-Nova
StoryEditor

Kaliňák bol pre mňa nádejou v politike, teraz som ako v inom vesmíre, hovorí Ján Budaj

23.09.2016, 18:20
Autor:
TASRTASR

Pred rokmi som vnímal Roberta Kaliňáka ako nádej postkomunistickej politiky, v domnienke, že on nemá dôvod preberať móresy komunistov alebo mečiarovcov.

Opísal svoj predchádzajúci pohľad na šéfa rezortu vnútra poslanec hnutia OĽaNO-NOVA Ján Budaj v rozprave k návrhu na odvolanie ministra z funkcie.

Zažil aj v komunálnej politike

Zažil ho podľa vlastných slov aj v komunálnej politike, kde mal dojem, že si s ním v mnohých veciach rozumie. "A teraz mám pocit, akoby som bol v úplne inom filme, v inom svete, v inom vesmíre," zhodnotil Budaj. Kaliňák si teraz podľa jeho slov ani neprišiel do pléna priamo vypočuť kritiku.

"Veľmi by som si prial, aby zvážil cestu demokratickú, aby počúval kritiku, aby jej čelil s pokojom a bez hysterických vystúpení a aby prinášal argumenty, a nie umlčiavanie alebo zastrašovanie opozície," zdôraznil Budaj.

Zatiaľ ale ministrovo mlčanie, nevysvetlenie a nepochopenie toho, že je v konflikte záujmov, ho stavia do kontinuity politiky, ktorou on sám podľa Budaja kedysi pohŕdal a odmietal ju.

Čiže do kontinuity politiky bývalého režimu a mečiarizmu. Vyvarujme sa toho, aby sme sa k takýmto politikám vrátili, poznamenal Budaj v pléne.

"Berte ho do svojich radov, poradí vám, určite"

Ďalší opozičný poslanec za SaS Jozef Mihál apeloval na ministra Kaliňáka, aby sa priznal, odkiaľ berie príjem 300-tisíc až 400-tisíc eur ročne, ktorý uvádza v majetkových priznaniach a pochádza z činností mimo jeho verejnej funkcie.

"Veď za to sa predsa nemusí hanbiť, keď sa mu tak darí," konštatoval Mihál. 

Keby prezradil, do čoho investoval a čo mu prinieslo také dobré výnosy, mohli by sa podľa poslanca od neho priučiť napríklad manažéri v dôchodcovských správcovských spoločnostiach, ktorým sa tak nedarí zhodnotiť peniaze ľudí v druhom pilieri.

"Berte ho do svojich radov, poradí vám, určite," adresoval Mihál manažérom správcovských spoločností.

Respektíve, keď Kaliňák odstúpi z postu ministra, jeho kariéra je podľa Mihála v tomto sektore jasná a "bude stúpať ako hviezda na investičnom nebíčku".

01 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 02 - Modified: 2024-04-16 19:03:09 - Feat.: - Title: Koaličný valec. Opozícia kritizuje odvolanie Jána Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady 03 - Modified: 2024-04-15 13:11:49 - Feat.: - Title: Príspevok na opatrovanie detí s ŤZP by sa mohol zvýšiť zo 100 na 300 eur, navrhuje opozícia v parlamente 04 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom 05 - Modified: 2024-04-07 14:08:27 - Feat.: - Title: Pôjde v Radičovej šľapajách alebo povedie nové SDK? Korčoka lákajú viaceré strany
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:43