Premiér Robert FicoTASR/M. Svítok
StoryEditor

Sulík ostro reagoval na premiérovu kritiku: Zdrojom vzostupu extrémizmu je Robert Fico

18.11.2016, 10:39
Autor:
lmlm
Podľa Sulíka je výrok Roberta Fica urážkou všetkých ľudí na Slovensku, ktorí používajú svoj vlastný rozum.

Šéf SaS Richard Sulík ostro kritizoval premiéra Roberta Fica za jeho výrok počas obedu so študentami.

Pravicový extrémizmus je na takom vzostupe, aký priestor mu dáva (verejnoprávny rozhlas a televízia) RTVS a iné médiá," odpovedal Fico na otázku, čo je podľa neho najväčšou výzvou pre slobodu a demokraciu v čase narastajúcej popularity extrémistov.

Hanebný pokus premiéra

Podľa Sulíka je tento jeho výrok „urážkou všetkých ľudí na Slovensku, ktorí používajú svoj vlastný rozum."

Šéf liberálov dodáva, že je to hanebný pokus premiéra zbaviť sa zodpovednosti za závažné zlyhania štátu.

"Ide o zlyhania v odhaľovaní a trestaní aktérov korupčných afér a v presadzovaní rovnosti pred zákonom, ktorá by mala platiť pre každého občana bez výnimky."

Sulík hovorí o frustrácii

Sulík v kritike Fica opäť spomenul aj kauzu okolo kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka. Podľa predsedu SaS je vrcholom extrémizmu práve fakt, že premiér býva v byte človeka, ktorý je podozrivý zo závažných daňových podvodov.

Zlyhania vládnych politikov v kombinácii s nespravodlivými majetkovými rozdielmi, ktoré vznikajú ako dôsledok oligarchizácie spoločnosti, sú zdrojom obrovskej frustrácie občanov a vodou na mlyn rôznych extrémov,“ povedal Sulík.

Pôdou pre nespokojnosť a extrémizmus sú podľa SaS aj aktuálne zistenia Transparency International, podľa ktorých každá ôsma slovenská domácnosť, ktorá počas minulého roka prišla do kontaktu s vybranými verejnými inštitúciami, zaplatila úplatok.

Zvaľovaním viny na novinárov, ktorí si plnia svoje informačné povinnosti, premiér Fico poskytuje slovenskej verejnosti ďalší dôkaz o strate súdnosti, čo len urýchľuje jeho politický pád,“ uzavrel predseda liberálov.

01 - Modified: 2024-04-25 14:20:47 - Feat.: - Title: Pracovníci a sympatizanti RTVS prišli do práce v čiernom, sporný zákon preskúma eurokomisia 02 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 03 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH 04 - Modified: 2024-04-24 09:49:39 - Feat.: - Title: Ficova vláda tvrdí, že všetky úlohy z akčného plánu boja proti obchodovaniu s ľuďmi sa splnili 05 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 18:01