Premiér Robert Fico a minister vnútra Robert KaliňákTASR/D. Veselský
StoryEditor

Kauza Bašternák? Je tam obrovské množstvo mediálneho balastu, reagoval Kaliňák

04.12.2016, 10:53
Autor:
TASRTASRlmlm
Minister vnútra zopakoval, že svojej funkcie sa na predsedníctve Smeru nevzdá.

Je tam obrovské množstvo mediálneho balastu," reagoval minister vnútra v diskusnej relácii na TA3 na obvinenia v kauze Bašternák.

Minister znovu zopakoval, že neporušil žiadny zákon.

"Povedzte, kde som porušil zákon, kde som konal neeticky?" pýta a Kaliňák.

"Moje pôsobenie je závislé od voličov"

Minister priznal, že sa s kontroverzným podnikateľom pozná a že v roku 2013 kúpil od neho podiel vo firme B.A. Haus. "Podiel som kúpil vo viacerých firmách a nie všetkých ľudí poznám," hovorí Kaliňák.

V relácii skonštatoval, že opozičným poslancom sa jeho praktiky nezdajú, Kaliňák reaguje, že je to veľmi málo na to, "aby ste mohli povedať, že je to kauza."

Kvôli kauze Bašternák robila opozícia v lete protesty pred luxusným komplexom Bonaparte, kde býva aj premiér Robert Fico. Kaliňák bol dvakrát odvolávaný v parlamente kvôli tejto kauze.

V relácii zopakoval, že svojej funkcie ministra vnútra sa na predsedníctve Smeru, ktoré bude najbližšiu sobotu v Prešove, nevzdá. "Moje pôsobenie vo vláde je závislé od voličov. Dostal som druhý najväčší počet preferenčných hlasov a mojou úlohou je naplniť záväzky, ktoré z dôvery plynú."

Kaliňák dodáva, že ak bude premiér Fico presvedčený, že sa niekde stala chyba, tak by neušteril ani jeho. "Poznáte veľmi dobre premiéra, za jeho éry skončilo už množstvo ministrov."

Kaliňák povedal, že pravdepodobne dôjde na sneme k niektorým zmenám medzi podpredsedami, konkrétny však byť nechcel. "Najprv si to prediskutujeme vo vnútri strany."

Lži a polopravdy

Kaliňák tvrdí, že v poslednom čase zaznievalo zo strany novinárov veľa lží a poloprávd. Rovnako ako premiér poukazuje, že Smer-SD počas vlády jednej strany neobmedzil slobodu médií, aj keď mohol.

"Za právami, ktoré im boli poskytnuté, naozaj široké práva slobody prejavy, ochrany novinárskej práce, tak za každým právom ide zodpovednosť, a má teda právo kritizovať, ak tá zodpovednosť je zneužívaná," skonštatoval Kaliňák.

SMS správy, na ktorých zverejnenie upozornil Marián Kočner, považuje za jasný dôkaz toho, že veľká časť novinárov pracuje neobjektívne a v mene podpory niektorej z politických strán. "To je neakceptovateľné a proti akýmkoľvek možným dovoleným pravidlám," doplnil Kaliňák.

Nevylúčil, že by nadávky voči novinárom použil tiež. "Myslím, že nemám častokrát od toho ďaleko a keby som bol v tej istej situácii, tak by som bol asi rovnaký, ak nie ešte trošku rozšírenejšie by som to pomenoval," podotkol.

Poznamenal, že keď o novinároch ako o predajných dievkach hovoril opozičný poslanec Ľubomír Galko (SaS), nikto o tom nepísal, keďže má byť chránený.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 13:10