StoryEditor

"V Púchove to začína byť teror." Sulíkovci riešia prípad poslanca, ktorému zhorelo auto

05.02.2017, 14:45
Saskári riešia prípad ich lokálneho poslanca, ktorému zhorelo auto.

Podpálenie auta berieme ako výzvu podrobne si posvietiť na to, čo sa to vlastne v meste Púchov dialo. Sme pripravení podniknúť všetky právne kroky, aby sme odhalili rozkrádačky, ktoré tam boli.

Europoslanec a predseda strany Sloboda a solidarita (SaS) Richard Sulík tak reagoval na okresného predsedu SaS a poslanca mestského zastupiteľstva v Púchove Lukáša Raníka, ktorému dnes v noci zhorelo auto.

Rituálna výstraha

"Podpálenie auta je z nášho pohľadu rituálna výstraha. Je to výstraha, ktorú využívajú mafiáni, aby verejnosti ukázali, že sú silní, že sa nezastavia pred ničím a že sú odhodlaní ísť ďalej. Vrak, ktorý zostal z osobného automobilu poslanca Raníka je snaha zastrašiť všetkých aktivistov, poslancov, aj všetkých statočných občanov, ktorí bojujú na Slovensku so zlodejmi v politike," konštatoval Sulík.

"Polícia skonštatovala cudzie zavinenie a začala trestné stíhanie. Vzhľadom na to, že náš člen a poslanec Lukáš Raník stojí za odhaľovaniami tunelovania mestského majetku bývalým vedením mesta, je vysoko pravdepodobné, že páchateľov treba hľadať práve v týchto súvislostiach," uviedol.

Bude pracovať ešte lepšie

Podľa neho je to signál k tomu, aby sa tunelovaniu bývalým vedením mesta venovali viac a na najvyššej straníckej úrovni. Zároveň vyzval ľudí, aby sa s akýmikoľvek informáciami obrátili na políciu alebo priamo na stranu SaS.

"Okolo 3.00 hodiny v noci mi policajti oznámili, že mi horí auto. Keď som prišiel dole, tak bolo úplne zhorené, nefunkčné. Ide do šrotu," opísal Raník. Domnieva sa, že príčinou bolo to, že v roku 2015 napísal blog o predraženom betónovom plote, ktorý stál 30-tisíc euro. Približne o pol roka to podľa neho prišiel vyšetriť Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ), ktorý zverejnil protokol o tom, že bývalé vedenie nakladalo nehospodárne. "V Púchove to začína byť teror," dodal Raník.

Následne 9. januára napísal ako predseda dozornej rady Mestského športového klubu (MŠK), kde sa táto stavba realizovala, podnet na Úrad pre verejné obstarávanie, aby prišiel a obstarávanie skontroloval. Podpálené auto ho od ďalšieho vyšetrovania podľa vlastných slov neodradí, naopak mu dodáva veľa energie, aby ešte viac pracoval.

Nejde o prvý prípad

Primátor mesta Púchov potvrdil, že v meste nejde o prvý takýto čin – konateľovi mestského bytovému podniku, konateľovi technických služieb bolo rozbité auto a prednostke taktiež podpálili auto. "Ako primátor budem stáť za každým takýmto čestným človekom a človekom, ktorý bude chcieť mestu iba pomáhať," uviedol, pričom má predstavu o tom, kto za činom môže stáť.

Hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Ľubomír Kudlička pre TASR potvrdil, že polícia začala trestné stíhanie. "V noci nadnes približne o 2.20 h horel v Púchove osobný automobil Peugeot 307. Škoda na vozidle je približne 2500 eur, príčina vzniku požiaru je v štádiu šetrenia. Polícia začala trestné stíhanie voči prečinu poškodzovania cudzej veci."

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 02 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 03 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 04 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 18:55