StoryEditor

Erik Tomáš vybehol na poslanca SaS. Do ostrej hádky sa zapojili aj ďalší

09.02.2017, 11:02
Autor:
TASRTASRlmlm

Poslanec Smeru a poradca premiéra Roberta Fica Erik Tomáš sa dnes pochytil v parlamente s viacerými opozičnými poslancami. Predsedajúci Martin Glváč pre slovnú roztržku dokonca musel prerušiť na pár minút schôdzu v pléne.

Hádka v parlamente

Všetko začala hádka medzi Erikom Tomášom a poslankyňou SaS Natáliou Blahovou kvôli kauze Čistý deň. Tomáš sa potom pochytil s jej kolegom zo SaS Alojzom Baránikom. Ostrá hádka pokračovala niekoľko minút a zapojili sa do nej aj Martin Poliačik (SaS) a Jozef Viskupič.

Tomáš vo faktickej poznámke Blahovej odkázal, že sa môže hanbiť. "Na balkóne sedí vaše svedomie, 53 rodičov klientov a všetkých podporovateľov domova Čistý deň tam sedí. Vy ste už zabudli na poslanecký prieskum, na ktorom ste boli? Môžem sa váš opýtať, prečo ste nikdy neprijali týchto ľudí, aby ste počuli ich názor? Môžem sa opýtať aj pani Dubovcovej, keď už napísala túto mimoriadnu správu, tento komplot spáchaný v spolupráci s vami, prečo ste sa nikdy neopýtali týchto ľudí na balkóne?" odkázal Tomáš.

„Ste zlý človek"

Poslanec zároveň uistil, že bude prvý, kto bude rešpektovať názor orgánov činných v trestnom konaní v tejto veci.

"Ale zatiaľ ani polícia, ani prokuratúra nepotvrdili nič z vašich vecí. Slovami jedného klienta vám musím povedať: vy ste zlý človek, pani Blahová. Tu nešlo o nič iné, ako o váš cynizmus. Tu nešlo o ochranu detí, ale o cynické zneužitie tejto témy proti vláde SR. Už nehrajte toto divadlo. Na vašom mieste by som sa od hanby prepadol pod zem," povedal Tomáš.

Ombudsmanka v mimoriadnej správe konštatuje, že napriek mnohým poznatkom, ktoré mohli mať orgány o Čistom dni, mu nebola odňatá akreditácia.

"V správe vytýkame aj nečinnosť ministra práce Jána Richtera. Postup, ktorý je použitý v správnom konaní o akreditácii, hodnotíme tak, ako keby ho nerobil orgán verejnej správy, ale nejaký laik, ktorý nepozná predpisy SR," konštatovala.

01 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 02 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 03 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 04 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta 05 - Modified: 2024-04-15 11:13:16 - Feat.: - Title: SaS a PS žiadajú odchod Kuffu z funkcie, minister Taraba jeho odvolanie neavizuje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 22:01