YouTube.com
StoryEditor

Moderátor Závodský rozčúlil Fica. Vytvárate dojem, že tu niekto chce udrbať 400 miliónov, povedal premiér

15.02.2017, 13:54
Autor:
hašhaš
Premiér Robert Fico v relácii Braňo Závodský Naživo hovoril aj o tom, či sa bude sťahovať z bytu Ladislava Bašternáka.

"Vy zase vytvárate dojem, že tu niekto chce udrbať 400 miliónov," takýmito slovami reagoval premiér Robert Fico v relácii Braňo Závodský Naživo na Rádiu Expres. 

Otázka o obchvate Prešova premiéra nahnevala

Nahnevala ho otázka o obchvate Prešova, ktorý je pripravený na spustenie stavby. Minister financií totiž poukázal na to, že by bolo možné ho postaviť o stovky miliónov lacnejšie. "Hovorí sa o inom trasovaní, tak nehovorme teraz, že ide o 400-miliónové predraženie," reagoval premiér. "Stále sa vytvára atmosféra, že sa niečo deje," dodal. 

Moderátor sa premiéra pýtal na aktuálnu mimoriadnu schôdzu o jeho odvolávaní. "Je to hrubé zneužívanie ústavy," povedal s tým, že to je už druhý takýto pokus za posledných desať mesiacov.

"Úlohou tejto schôdze je len vyvolať konflikt a apatiu verejnosti voči štandardným politickým stranám," povedal premiér. Koaličným poslancom bude odporúčať, aby sa do tohto konfliktu nenechali vtiahnuť.

"Pán redaktor, ja netuším o čom hovoríte," povedal premiér ku včerajšej udalosti, kedy sa Martin Glváč prezentoval v Národnej rade s kartou Andreja Danka. "Ja nie som v parlamente," dodal Fico.

Razia u Bašternáka? "Chvalabohu"

Premiér v relácii odmietol komentovať to, či Jozefovi Holjenčíkovi naznačil, že by mal odstúpiť z funkcie šéfa ÚRSO. "Bol som pripravený, som pripravený a budem pripravený používať v prípade cien energií tvrdý politický tlak na regulačný úrad," povedal iba.

Premiér Robert Fico si stojí za tým, že mechanizmus výpočtu cien energií sa vráti do roka 2016.

Moderátor Braňo Závodský sa premiéra opýtal aj na úplné stopnutie podpory ťažby hnedého uhlia na Hornej Nitre. "Pán redaktor, je tam 4000 ľudí, preboha, už s tým prestaňte," rozhorčil sa Fico.

Na raziu u Ladislava Bašternáka odpovedal premiér stručne: "chvalabohu." O tom, či to urýchli rozhodnutie vysťahovať sa z komplexu Bonaparte, sa vyjadrovať nechcel. "Nerobím to tak, ako niekto iný, kto nemá nič iné na robote, len si riešiť svoje vlastné bývanie," vysvetľoval Fico.

"Platím si byt sám," zdôraznil premiér. Redaktor mu však oponoval, že si ho platí u daňového podvodníka.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 17:02