Richard Sulík na sneme SaSHN/Peter Mayer
StoryEditor

Fico opäť klame, Smer má v RTVS nadštandardný komfort, vyhlásil Sulík

16.02.2017, 12:15
Autor:
TASRTASR
Slovenská verejnoprávnosť na poli spravodajstva funguje podľa Sulíka síce s odreninami a chybami.

Slovenská televízia a Slovenský rozhlas nenapomáhajú opozícii, ako to tvrdí predseda vlády Robert Fico. Najlepším dôkazom, že ide len ďalšiu lož, sú politické diskusie, v ktorých premiér nediskutuje s predstaviteľmi opozície, ale sám. Tvrdí to europoslanec a predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.

„Diskusné relácie s Robertom Ficom a zaužívaná prax, keď si ostatní predstavitelia Smeru-SD môžu vyberať diskutujúcich z radov opozície, im zabezpečujú vo verejnoprávnom priestore nadštandardný komfort. No zdá sa, že ani ten im nestačí a podľa nich by mal kritický opozičný názor z RTVS celkom zmiznúť. Tak ako z nej vymizla politická satira,“ myslí si Sulík.

Slovenská verejnoprávnosť na poli spravodajstva funguje síce s odreninami a chybami, no vďaka úsiliu redaktorov, ktorí odvádzajú profesionálnu prácu. „Jej hlavným problémom je už dlhodobo Smer-SD, ktorý má prostredníctvom svojich nominantov v mediálnych radách na vysielanie RTVS vplyv. Nehovoriac o tom, ako negatívne až zastrašujúco musia pôsobiť na jej redaktorov premiérove nadávky novinárom do špinavých protislovenských prostitútok,“ uvádza Sulík.

Podľa predsedu najsilnejšej opozičnej strany dnes, keď sledujeme pozvoľný úpadok Smeru-SD a zároveň rastie zápas koaličných strán o vplyv v RTVS, bude ešte viac záležať na odvahe a súdržnosti redaktorov, aby zásady vyváženosti a objektívnosti zo spravodajstva RTVS celkom nezmizli.

„Strana SaS sa zapojí do diskusie týkajúcej sa voľby nového generálneho riaditeľa RTVS a bude tvrdým kritikom všetkých snáh dosadiť do jej čela submisívnu figúrku, ktorá Slovenskú televíziu a Slovenský rozhlas znormalizuje do podoby vyhovujúcej stranám vládnej koalície. Situácii, ktorú dobre poznáme z čias mečiarizmu, treba zabrániť,“ uzatvára europoslanec a šéf liberálov Richard Sulík.

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 09:19