StoryEditor

Sulík vysvetlil Mihálov koniec: Nezhodli sme sa v otázke migrantov

21.02.2017, 16:57
Autor:
TASRTASR

Jozef Mihál sa z SaS rozhodol odísť pre názorové nezhody v otázke migrantov a zaneprázdnenosť z dôvodu školení v oblasti daní a odvodov. Uviedol to predseda SaS Richard Sulík na sociálnej sieti.

"Politická strana pôsobiaca na Slovensku má v prvom rade bojovať za slobodu občanov Slovenska a príchod veľkého počtu migrantov by túto slobodu citeľne znížil," objasnil Sulík nezhody týkajúce sa témy migrantov.

"Ťahali sme to spolu od samého začiatku"

Mihálov odchod ho mrzí. SaS podľa Sulíka prichádza o top odborníka a spolubojovníka. Mihál bol zakladajúcim členom strany. "Ťahali sme to spolu od samého začiatku a na rozdiel od biznis krídla, ktoré odišlo pred štyrmi rokmi (a čo dnes považujem za hviezdnu chvíľu SaS), ma Jožov odchod úprimne mrzí," uviedol Sulík.

Mihál v pondelok (20.2.) večer potvrdil, že zo SaS odchádza pre Sulíkove postoje. "Tí, čo ma poznajú, vedia, že som dlho veľa vecí toleroval a bol lojálny. SaS prestáva byť liberálnou stranou," poznamenal na sociálnej sieti.

„Nechcem sklamať voličov"

Mihál sa nemieni vzdať poslaneckého mandátu, povedal to v rozhovore pre Denník N.

"Mrzelo by ma, keby bolo mojich 71-tisíc voličov sklamaných, že som opustil parlament. Takí páni Richter, Drucker, Kažimír by sa zrejme hrozne potešili, keby stratili v parlamente kvalifikovaného oponenta. Im radosť neurobím a svojich voličov sklamať nechcem," uviedol.

O odchode Mihála informovala v pondelok večer SaS formou tlačovej správy po rokovaní predsedníctva strany. SaS tvrdí, že má pre jeho rozhodnutie pochopenie.

"Pretože bol dlhodobo pod časovým tlakom, ktorý vyplýval z jeho verejných, straníckych funkcií a pravidelných školiteľských aktivít," uviedla hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková s tým, že Mihál mal aj zdravotné problémy a lekári mu odporučili, aby zvoľnil tempo.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 12:52