StoryEditor

Poslanec Smeru: Moja chuť hlasovať za zrušenie amnestií sa po Mečiarovom vystúpení ešte zvýšila (anketa)

"Išiel až za hrob." Koaličných aj opozičných poslancov sme sa pýtali, ako ich presvedčil expremiér Vladimír Mečiar a či podporia zrušenie amnestií.

Niekdajší premiér Vladimír Mečiar diskutoval s Bélom Bugárom v Televízii TA3 na tému amnestií, ktoré pred 19-timi rokmi zabezpečili únoscom prezidentovho syna beztrestnosť.

​Ján Budaj nedávno otvoril tému zrušenia týchto amnestií, pochopenie našiel u poslancov naprieč politickým spektrom. Oslovených zákonodarcov sme sa pýtali, či ich Vladimír Mečiar svojimi argumentmi presvedčil a aj na to, ako budú hlasovať.

Prečítajte si ich odpovede.

Peter Osuský, poslanec SaS: "Vladimír Mečiar ma nepresvedčil, pretože extraktom lží mysliaceho človeka nemožno presvedčiť. Pán bývalý premiér sa nezmenil. Ale treba povedať, že Mečiar neklame vždy. On klame, len keď otvorí ústa. Hlasovaním za zrušenie amnestií som zostarol, ale ako hovorili starí Rimania: Dum spiro spero. Teda, kým dýcham, dúfam. Aj tentokrát budem hlasovať za."

Jaroslav Paška, poslanec SNS: "Ani jeden z diskutujúcich nepriniesol nič nové. Stále som presvedčený, že istý problém, a pripustil to v diskusii aj pán Bugár, s legitimitou zrušenia amnestií hlasovaním v parlamente tu je. Pretože sa to nikde vo svete nikdy nestalo, ani v Čile ani v Česku.

Treba dbať na to, aby to bolo aj v súlade s medzinárodným právom, aby sme sa tak vyhli problémom do budúcnosti. Myslím si, že amnestie nemôžu zabrániť vyšetreniu vraždy Róberta Remiáša, pretože sú veľmi všeobecné. Hlasovať v parlamente budem podľa svojho vedomia a svedomia."

Erik Tomáš, poslanec Smer-SD: "Vladimír Mečiar neprekročil svoj tieň. Namiesto aspoň nejakého gesta pokory opäť len klamal a fabuloval. Moja chuť hlasovať za zrušenie amnestií sa po jeho vystúpení len zvýšila. Dúfam, že sa v parlamente nájde širší konsenzus na právne čistej ceste."

Lucia Ďuriš Nicholsonová, poslankyňa SaS: "Myslím si, že tento starý vetchý demagóg nemohol nikoho presvedčiť. Určite podporím ústavný zákon na zrušenie amnestií."

Igor Matovič, poslanec OĽaNO-NOVA: "Mečiar ma nepresvedčil teraz, ako ani nikdy v minulosti. Bol v dobrej forme: súvisle klamať každé druhé slovo. Bohužiaľ, ani Bugár nevystúpil zo svojho tieňa slabučko hryzkať. Čo sa týka hlasovania v parlamente, ide o iniciatívu nášho poslaneckého klubu, konkrétne hlavne Jána Budaja, neviem si predstaviť, že by som hlasoval ináč ako za zrušenie amnestií."

Boris Kollár, poslanec Sme rodina: "Je to notorický klamár, luhár a v ničom ma nepresvedčil. Samozrejme, že budem jednoznačne hlasovať za zrušenie amnestií. Bude sa zbytočne stavať ako otec národa.

Všetko znegoval tou svojou divokou privatizáciou. Zneužil politickú moc a štát využil na to, aby páchal zločin vraždy. Treba to vyšetriť a nechať to na orgánoch činných v trestnom konaní. Nech sa tieto veci môžu dostať aj do školských učebníc."

Ján Budaj, poslanec OĽaNO-NOVA: "Mečiar sa v ničom nezmenil. To balamutenie a urážanie čo predviedol už prekročilo hranicu. Toto, čo povyťahoval, špinavosti na prezidenta Kováča, tie obvinenia všetky sú absolútne nedôveryhodné.

Poskytnem pani Kováčovej svoje právne služby. Veď keby to bola pravda v tej dobe, keď ho nenávidel, tak prezidenta Kováča by obvinil a dal zavrieť do väzenia. Vymýšľať si pol roka po jeho smrti tieto špinavosti je ohavné. Išiel až za hrob."

Peter Kresák, poslanec Most-Híd: "Mečiar pôsobil pre mňa úplne nedôveryhodne. Je vidieť, že sa vôbec nezmenil. Ja som ústavný právnik a vo veľa veciach Mečiar zavádzal a nehovoril pravdu. Budem hlasovať za zrušenie amnestií."

ANKETASte za zrušenie Mečiarových amnestií? rozhodne áno 92% skôr áno 1% rozhodne nie 6% skôr nie 1% neviem 0% Hlasovalo 6141 ľudí, aj vy

01 - Modified: 2024-04-02 11:08:59 - Feat.: - Title: Poznáme víťaza ankety Svetové auto roka 2024. Kórejský obor získal dve ocenenia 02 - Modified: 2024-03-23 17:23:18 - Feat.: - Title: „Tentoraz to nenechám len tak.“ Slováci si vyberajú ďalšieho prezidenta, takto sa volí v Bratislave (+ video) 03 - Modified: 2024-03-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Je moratórium len fiktívne? Sú miesta, kde nemá moc 04 - Modified: 2024-03-15 11:21:54 - Feat.: - Title: Slovenská televízia bojuje o verejnoprávnosť už od Mečiara. Šimkovičová novelou zavádza starý systém 05 - Modified: 2024-03-05 13:20:00 - Feat.: - Title: „Spaľováky“ bez šance: Poznáme finalistov prestížnej ankety Svetové auto roka 2024
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 16:23