StoryEditor

Koaliční poslanci sa mi sťažovali, že „mečiarovci" na nich vyvíjajú tlaky, vyhlásil Budaj

21.03.2017, 08:56
Opozícia má päť podmienok, ktoré predložila vláde.

Rokovanie o koaličnom návrhu na zrušenie amnestií Vladimíra Mečiara sa posúva o týždeň, na pôde parlamentu sa začne až v utorok 28. marca.

Dohodli sa na tom predstavitelia koalície a opozície na dnešnom poslaneckom grémiu.

Opozícia vládnu iniciatívu podporí, má však päť podmienok.

Prvou je zábezpeka, že nebude možné brať skutky zavlečenia Michala Kováča ml. do cudziny a vraždu Róberta Remiáša ako premlčané.

Druhá podmienka hovorí o spoločnej politickej dohode koalície a opozície na tom, kto bude parlament zastupovať v tejto veci pred Ústavným súdom (ÚS) SR.

Opozícia žiada, aby to bola dôrazná obhajoba zrušenia amnestií a aby zástupca mohol predkladať námietky zaujatosti voči niektorým ústavným sudcom.

Poslanci riešia zrušenie Mečiarových amnestií 13:56 Budaj hovorí o tlakoch na poslancov „Koaliční poslanci otvorene povedali, že už teraz sú na nich tlaky zo strany mečiarovcov alebo tých, ktorí by mohli byť obvinení. Viacerí poslanci mi to hovorili v parlamente," hovorí Budaj. 13:55 „Koaličný návrh je amatérsky a chybný" „Koaličný návrh je amatérsky a chybný," hovorí Budaj 13:54 "Navrhli sme päť bodov" "Navrhli sme päť bodov, ktoré by sa mali dostať do prgramu počas schôdze v parlamente," hovorí Budaj. 13:54 Budaj hovorí o zrušení amnestií Nie je vylúčené, že sa stretneme s ľuďmi na námestí SNP v deň hlasovania o zrušení Mečiarových amnestií, hovorí Budaj. 11:42 Je to kompromis Podľa šéfa Most-Híd Béla Bugára je týždňový odklad kompromisom medzi vládnym trojlístkom a opozíciou, ktorá žiadala, aby zrušenie amnestií nešlo na rokovania v skrátenom legislatívnom konaní. 11:19 Gál: Verím, že nájdeme dohodu Predseda poslaneckého klubu Mosta-Híd Gábor Gál verí, že na aktuálnej schôdzi dôjde k zrušeniu Mečiarových amnestií. Na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente pripomenul, že Most-Híd bol vždy za ich zrušenie. V parlamente sú dnes dve riešenia, koaličné a opozičné. Gál verí, že sa nájde dohoda na riešení. 11:06 „Horúci gaštan sa hodil do Národnej rady" „Konečne sa poslanci nehádali, videl som konštruktívnu debatu. My sme tie traumy nespôsobili. Dnes je iná generácia politikov.
Horúci gaštan sa hodil do Národnej rady," povedal Danko.
11:01 Danko: Čas hrá veľkú úlohu Podľa Andreja Danka hrá čas veľkú úlohu, preto koalícia nezruší legislatívny návrh v skrátenom konaní. 10:46 Danko: Parlament by nemal zasahovať do kompetencií prezidenta "Nemalo by sa stať pravidlom, aby parlament zasahoval do kompetencií prezidenta. Toto je výnimočná historická udalosť," hovorí šéf parlamentu Andrej Danko.  10:39 Danko: Dospeli sme k dohode "Dospeli sme k dohode, že posunieme schodzu. Musím oceniť postoj opozície pri rokovaniach," hovorí Danko. 10:34 Matovič pochválil koalíciu "Som rád, že koalícia nezneužila fakt, že má fašistické hlasy k dispozícii," hovorí Igor Matovič po skončení poslaneckého grémia. 10:33 Ústavní sudcovia sú mimoriadne draho platení úradníci "Ústavní sudcovia sú mimoriadne draho platení úradníci. Šéfka ÚS si musí zvykať, že sudcovia budú pod drobnohľadom verejnosti," hovorí Budaj. 10:30 Opozíciu bude zastupovať aj bývalý poslanec Daniel Lipšic. 10:26 Rokovanie o amnestiách sa odložilo o týždeň Koalícia odložila zrušenie Mečiarových amnestií o týždeň. Vyhovela požiadavkám opozície.

01 - Modified: 2024-04-24 07:30:33 - Feat.: - Title: Poslanci v stredu pokračujú v diskusii k neziskovým organizáciám 02 - Modified: 2024-04-23 14:53:10 - Feat.: - Title: Výbor chce od poslanca Hlasu Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom 03 - Modified: 2024-04-23 12:21:55 - Feat.: - Title: Gašpar považuje Harabina za odborníka. Tvrdí však, že zhoda v koalícii bude problematická 04 - Modified: 2024-04-23 07:16:20 - Feat.: - Title: Poslanci začali utorkové rokovanie diskusiou o verejnom obstarávaní 05 - Modified: 2024-04-21 12:28:04 - Feat.: - Title: PS možno Rašiho ako šéfa parlamentu nepodporí, Drucker odmieta spory v koalícii
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 11:47