StoryEditor

Polícia nechce komentovať okolnosti smrti Gauliedera. Vyhrážali sa mu, tvrdí Matovič

25.03.2017, 15:57
Autor:
TASRTASRchocho
Exposlancovi niekto pred pár dňami hodil do dvora mŕtvu čiernu mačku.

Polícia stále preveruje okolnosti smrti bývalého poslanca Národnej rady (NR) SR Františka Gauliedera. Toho dnes krátko pred druhou hodinou ráno na trati medzi Trnovcom nad Váhom a Šaľou zrazil nákladný vlak.

V súvislosti s okolnosťami tragickej nehody sa spomínajú viaceré verzie, podľa ktorých mohlo ísť o samovraždu, ale aj vraždu. Polícia sa však k detailom prebiehajúceho vyšetrovania vyjadrovať zatiaľ nechce. "Môžem potvrdiť, že došlo k zrážke osoby s nákladným vlakom, pri ktorej 66-ročný muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Presnú príčinu smrti určí pitva. U rušňovodiča alkohol v dychu zistený nebol," uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Ako doplnila, poverený policajt oddelenia železničnej polície začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia.

Polícia najskôr našla auto spolu s jeho osobnými dokladmi odstavené medzi Trnovcom nad Váhom a Šaľou, po tom čo rodina už dlhšie nemala o ňom správy. Približne o 1.50 h zrazil muža nákladný vlak.

Vyhrážali sa mu, tvrdí Matovič

Líder opozičnej strany OĽaNO Igor Matovič tvrdí, že sa Gauliederovi vyhrážali. "Hovoril mi, že sa mu neustále vyhrážajú. Posielajú náboje a podľa jeho FB ešte aj tento pondelok mu hodili do dvora mŕtvu čiernu mačku," napísal Matovič na sociálnej sieti.

Gaulieder to mal šéfovi obyčajných povedať v piatok 17. marca, kedy sa prvý a posledný raz stretli. Či vyhrážky súviseli so súčasným Gauliederovým pôsobením alebo s jeho minulosťou, Matovič bližšie nevie.

Facebook

Veľká kauza "mečiarizmu"

Práve okolo Gauliedera vznikla v roku 1996 jedna z veľkých káuz takzvaného "mečiarizmu", keď mu bol protiústavne odňatý poslanecký mandát.

Gaulieder, krotý bol od roku 1994 poslancom za HZDS, sa totiž otvorene postavil proti politike vtedajšieho premiéra Vladimíra Mečiara, kritizoval šéfa SIS Ivana Lexu, zastal sa prezidenta Michala Kováča a vystúpil z HZDS.

Ústavný súd mu dal za pravdu

Ako nástroj na jeho vylúčenie z parlamentu slúžilo písomné vyhlásenie, že sa mandátu vzdáva, ktoré mal poslať vtedajšiemu predsedovi parlamentu Ivanovi Gašparovičovi. Gaulieder existenciu takéhoto vyhlásenia popieral a tvrdil, že ide o podvrh.

Kauza mala dohru na Ústavnom súde SR, ktorý na základe ústavnej sťažnosti Gauliedera rozhodol, že jeho zbavenie mandátu bolo protiústavné.

Po sťažnosti na Európskom súde pre ľudské práva mu štát vyplatil odškodné 30-tisíc eur. V minulosti už Gauliederovi pred domom vybuchla bomba. Pracoval aj ako šéf bezpečnosti vo firme Slovak Telecom a pôsobil ako poslanec mestského zastupiteľstva v Galante.

01 - Modified: 2024-04-22 12:33:00 - Feat.: - Title: Bývalý český poslanec Feri pozná trest za znásilnenie. Vo väzení si odsedí roky 02 - Modified: 2024-04-22 08:38:15 - Feat.: - Title: Vo veku 66 rokov zomrel Fedor Flašík, robil pre Mečiara a stál pri zrode Smeru 03 - Modified: 2024-04-22 08:37:41 - Feat.: - Title: Vo veku 77 rokov zomrela Hana Brejchová, preslávil ju Formanov film Lásky jednej plavovlásky 04 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 05 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Zomreli najstaršie spojené dvojčatá. Lori a George boli spätí hlavami, nezávislé životy dokázali žiť viac ako 60 rokov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 09:56