StoryEditor

Smrť Gauliedera vyšetrujú ako usmrtenie aj ako obmedzovanie osobnej slobody

27.03.2017, 10:09
Autor:
hašhaš
Telo exposlanca za HZDS našli v sobotu na železničnej trati po tom, ako ho zrazil vlak.

Usmrtenie a obmedzovanie osobnej slobody. V týchto veciach koná a vedie polícia trestné stíhanie v prípade smrti exposlanca Františka Gauliedera. Informáciu zverejnila RTVS na svojom Facebooku s odvolaním sa na policajnú hovorkyňu. 

Smrť Gauliedera

Františka Gauliedera našli mŕtveho sobotu na železničnej trati medzi Trnovcom nad Váhom a Šaľou. 

"Môžem potvrdiť, že došlo k zrážke osoby s nákladným vlakom, pri ktorej 66-ročný muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," povedala vtedy a nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Polícia najskôr našla auto spolu s jeho osobnými dokladmi odstavené medzi Trnovcom nad Váhom a Šaľou, po tom čo rodina už dlhšie nemala o ňom správy.

Podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča sa Gauliederovi neustále vyhrážali. "Posielajú náboje a podľa jeho FB ešte aj tento pondelok mu hodili do dvora mŕtvu čiernu mačku," napísal Matovič na sociálnej sieti.

Veľká kauza "mečiarizmu"

Práve okolo Gauliedera vznikla v roku 1996 jedna z veľkých káuz takzvaného "mečiarizmu", keď mu bol protiústavne odňatý poslanecký mandát.

Gaulieder, ktorý bol od roku 1994 poslancom za HZDS, sa totiž otvorene postavil proti politike vtedajšieho premiéra Vladimíra Mečiara, kritizoval šéfa SIS Ivana Lexu, zastal sa prezidenta Michala Kováča a vystúpil z HZDS.

Kauza mala dohru na Ústavnom súde SR, ktorý na základe ústavnej sťažnosti Gauliedera rozhodol, že jeho zbavenie mandátu bolo protiústavné.

01 - Modified: 2017-06-13 15:34:57 - Feat.: - Title: gaulieder
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 08:20