StoryEditor

Hromadná nehoda pod Tatrami: Jeden človek je ťažko zranený, uviazli desiatky kamiónov

20.04.2017, 07:40
Autor:
redredTASRTASR
Nehoda paralyzovala dopravu na diaľnici D1 pri Poprade.

Hromadná dopravná nehoda dnes odstavila diaľnicu medzi Popradom a obcou Spišský Štvrtok v okrese Levoča. Na mieste sa zrazilo 30 až 40 vozidiel.

Zranených je 24 osôb, z toho jedna ťažko, šesť ľudí má stredne ťažké poranenia a 17 ľudí utrpelo ľahké poranenia.

"Úsek je v oboch smeroch neprejazdný, na mieste zasahujú všetky záchranné zložky," potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ. 

Výčiny počasia na Slovensku 13:54 Nové zábery polície 12:37 Predpoveď počasia V piatok bude prevažne polooblačno. Teploty 7 až 12 stupňov Celzia.
Na západnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 3 až 0 a najvyššie denné 9 až 12 stupňov C.
Na strednom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 2 až -3 a najvyššie denné 7 až 11 stupňov C.
Na východnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 2 až -2 a najvyššie denné 7 až 11 stupňov C.
Počasie na horách: Vo výške 1000 m prevažne polooblačno, najnižšia ranná teplota -4 a najvyššia denná 4 stupne C.
Vo výške 1500 m prevažne polooblačno, najnižšia ranná teplota -6 a najvyššia denná 0 stupňov C.
Vo výške 2000 m prevažne polooblačno, najnižšia ranná teplota -8 a najvyššia denná -3 stupne C.
12:12 Situácia na cestách Na cestách v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča je od ranných hodín vyhlásený prvý situačný stupeň. Pre reťazovú dopravnú nehodu, ktorá sa stala v ranných hodinách, je uzavretá diaľnica v úseku Poprad – Spišský Štvrtok v oboch smeroch, doprava je odklonená na cestu I/18. Neprejazdná je aj cesta medzi obcami Liptovská Teplička a Vikartovce, kde spadlo viacero stromov a cesta Hozelec – Úsvit je zafúkaná. Uviedol to dnes počas mimoriadne zvolanej tlačovej konferencie riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla.

Zdroj: HaZZ Prešov
12:11 Vyhlásili mimoriadnu situáciu Dnes o 9. hodine sa na Okresnom úrade v Poprade konalo mimoriadne zasadnutie krízového štábu. "Vyhlásená bola mimoriadna situácia pre celý okres Poprad. Prijali sa opatrenia záchranných prác. Pre účastníkov rannej reťazovej dopravnej nehody je pripravených 100 diek, Červený kríž pre nich pripravuje čaj, rovnako aj občerstvenie pre záchranárov. Zabezpečil sa aj odvoz všetkých ľudí z miesta nehody," uviedol prednosta Okresného úradu v Poprade Slavomír Kravčák. 12:04 Ako na Sibíri, píšu policajti na Facebooku 12:01 Výstrahy pred vetrom Aktuálne výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu pred vetrom.  
Zdroj: SHMÚ.sk
11:32 Neprejazdný úsek "Úsek je v oboch smeroch neprejazdný, na mieste zasahujú všetky záchranné zložky," potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ. Pri dopravnej nehode zasahujú dve desiatky hasičov z Levoče, Popradu, Mengusoviec, Prešova a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. "Hasiči budú v spolupráci s odťahovou službou pracovať na uvoľnení cestnej komunikácie," priblížila Farkasová.
Zdroj: Facebook Polície SR
11:30 Na Orave a Liptove je poľadovica Hlavný cestný ťah medzi Ružomberkom a Dolným Kubínom je pre vrstvu snehu a šmýkajúce sa nákladné motorové vozidlá ťažko prejazdný.  11:19 Aktuálne výstrahy meteorológov V súčasnosti platia pre takmer celé Slovensko výstrahy pred vetrom.
Zdroj: SHMÚ.sk
11:08 Zásahy požiarnikov Myjavskí hasiči odstraňovali strom spadnutý na vozovku v katastri obce Chvojnica v Myjavskom okrese, rovnako odstraňovali spadnutý strom a elektrické vedenie z cesty medzi Chvojnicou a Vrbovcami.
Prievidzskí hasiči odstraňovali stromy z ciest v Bojniciach a v Prievidzi. Hasiči z Nového Mesta nad Váhom likvidovali spadnutý strom v katastri obce Bzince pod Javorinou a púchovskí hasiči odstraňovali strom z cesty v Nimnici.
Výčiny počasia na Slovensku
Zdroj: TASR/Erik Mader
11:06 Popadané stromy a elektrické vedenie Hasiči v Trenčianskom kraji absolvovali v stredu sedem výjazdov pre silný vietor. Odstraňovali spadnuté stromy, konáre a elektrické vedenie z ciest. Pri mimoriadnych udalostiach zasahovalo v rámci Trenčianskeho kraja 21 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru. 10:58 Uzavreli Súľov Nepriaznivé počasie so snehom, vetrom a popadanými stromami spôsobuje dnes problémy na horských úsekoch ciest v Košickom kraji v okresoch Spišská Nová Ves, Rožňava a Košice-okolie. Pre popadané stromy od 3.00 h uzavreli pre všetku dopravu horský priechod Súľová. 10:39 Protipožiarne opatrenia Hasiči na havarovaných vozidlách vykonávajú protipožiarne opatrenia, prehľadávajú autá a postupne z nich evakuujú účastníkov nehody. 10:37 Zlé počasie na východe Na horskom sedle Pusté Pole na hranici okresov Sabinov a Stará Ľubovňa sa vytvárajú snehové jazyky. Cesta je zjazdná, avšak fúka tu silný nárazový vietor. V regióne Šariša sneží aj v okrese Bardejov, kde cestári nasadili mechanizmy a darí sa im udržiavať komunikácie v zjazdnom stave. 10:36 Nasadili evakuačné autobusy Diaľnica je v tomto úseku uzatvorená aj pre nepriaznivé poveternostné podmienky a snehovú búrku. "Na mieste sa nachádzajú aj dva hasičské evakuačné autobusy, v ktorých sú osoby, ktoré neboli zranené. Boli im poskytnuté deky a teplé nápoje," doplnila Farkasová.
Hromadná nehoda na diaľnici pri Poprade
Zdroj: Facebook Polície SR
10:31 Na horách hrozia lavíny Slovensko naďalej trápi chladné a veterné počasie. Na celom území platia výstrahy pred vetrom, prízemným mrazom či snehovými jazykmi. Na horách je podľa horských záchranárov veľké lavínové nebezpečenstvo. 10:00 Viac ako sto výjazdov Počasie zamestnalo v stredu počas dňa a noci aj hasičov. Zasahovali najmä pri technických udalostiach, na celom Slovensku mali spolu 103 výjazdov.  Najhoršia situácia bola podľa jej slov v Bratislavskom kraji, v ktorom zasahovali hasiči v 28 takýchto prípadoch.  09:32 Doprava hustne Doprava na obchádzkovej trase hustne.
Zdroj: Google Maps
08:31 25 zranených Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel uviedol, že zranených je 25 osôb, z toho dvaja ťažko, šesť ľudí má stredne ťažké poranenia a 17 ľudí utrpelo ľahké poranenia. 07:40 Hromadná nehoda Hromadná dopravná nehoda sa stala dnes okolo 6. hodine ráno na diaľnici v úseku medzi Popradom a obcou Spišský Štvrtok v okrese Levoča. Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), na mieste sa zrazilo 30 až 40 vozidiel.
Zdroj: Facebook Polície SR

01 - Modified: 2024-04-10 16:06:16 - Feat.: - Title: Diaľnica na Ukrajinu má osem variant, oznámil Ráž. Rezort o redukcii nechce ani diskutovať 02 - Modified: 2024-04-10 08:08:37 - Feat.: - Title: Nehoda za tunelom Sitina smerom do Petržalky. Polícia odkláňa dopravu 03 - Modified: 2024-04-08 06:39:16 - Feat.: - Title: V Starej Ľubovni sa rozlúčia s dievčatami, ktoré zahynuli v Spišskom Podhradí 04 - Modified: 2024-04-07 19:05:34 - Feat.: - Title: Tragédia na železničnej trati. Vlak zrazil chodca za Ložínom smerom na Bánovce nad Ondavou 05 - Modified: 2024-04-06 18:05:20 - Feat.: - Title: Biskup Judák vyjadril sústrasť rodinám obetí tragickej dopravnej nehody autobusu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:55