StoryEditor

Záplavy na severe Slovenska si vyžiadali už dve obete, cestu do Jasnej už sprejazdnili

29.04.2017, 10:07
Autor:
ČTKČTK
Severné a stredné Slovensko trápia rozvodnené rieky

Lokálne záplavy a rozvodnené rieky na severe Slovenska si vyžiadali najmenej dve ľudské obete. V piatok večer silný prúd potoka strhol auto s dvoma mužmi, jeden z nich neprežil.

V rieke Váh sa zase utopil Poliak, ktorý sa spolu s krajanmi vydal na splav. V inej lokalite bol v potoku nájdený muž, ktorého sa záchranárom už nepodarilo oživiť, príčinu smrti podľa polície určí až pitva.

Chceli umyť auto

Podľa portálu našeKysuce.sk chceli dvaja muži v dedine Ochodnica, ktorá leží medzi Žilinou a Čadcou, umyť vozidlo a vošli do miestneho rozvodneného toku. Voda ich ale začala unášať a obaja z vozidla vyskočili. Mladšiemu z dvojice sa podarilo zachytiť o porast a z vody ho vytiahli miestni občania.

Policajný hovorca Radko Moravčík v tlačovej správe uviedol, že privolaná hliadka ani záchranári druhého muža v piatok nenašli. Telo 59-ročného muža bolo nájdené v potoku až dnes ráno.

Poliak vypadol z raftu

V obci Hvozdnica neďaleko Bytče bol zase v piatok popoludní nájdený v miestnom potoku muž, ktorého sa už nepodarilo zachrániť. Zatiaľ nie je jasné, či jeho smrť súvisí s počasím, podľa Moravčíka bola v čase tragédie v potoku zvýšená hladina vody.

Portál tvnoviny.sk napísal, že splav na rozbúrenej rieke Váh na severe Slovenska neprežil 45-ročný Poliak. Muž vypadol z raftu a voda ho začala unášať. Po vyslobodení z vody sa ho záchranári bez úspechu pokúšali resuscitovať.

Jasná mimo prevádzku 

Silné zrážky zasiahli v piatok najmä stredné a severné Slovensko. Viac ako tri stovky profesionálnych a dobrovoľných hasičov pomáhali pri odstraňovaní popadaných stromov, vyslobodzovaní vozidiel, ktoré uviazli v rozvodnených tokoch, odčerpávaní vody či budovaní protipovodňových zábran.

Cestu II/584 do Demänovskej doliny (okres Liptovský Mikuláš) po stredisko Jasná sprejazdnili dnes pred 18. hodinou v jednom jazdnom pruhu. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

"Premávku striedavo riadia a usmerňujú policajti. Z uvedeného dôvodu žiadame účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť, ohľaduplnosť a dôsledné rešpektovanie pokynov policajtov," dodal Moravčík.

Upozornil, že horský priechod Čertovica je naďalej úplne uzatvorený.

01 - Modified: 2024-04-15 13:40:57 - Feat.: - Title: Kvôli búrkam zahynulo v Pakistane najmenej 41 ľudí. Viac než polovicu zabili blesky 02 - Modified: 2024-04-12 10:22:43 - Feat.: - Title: Ruský Orenburg vyhlásil okamžitú evakuáciu, Ural je dva metre nad kritickou hranicou 03 - Modified: 2024-04-11 15:30:00 - Feat.: - Title: Prudký odmäk zaskočil Rusov aj Kazachov. Povodne vyhnali z domovov stotisíc ľudí, ďalšie ťažké dni ešte prídu 04 - Modified: 2024-04-09 14:05:24 - Feat.: - Title: Záplavy v ruskom Orsku pomaly ustupujú, v Orenburgu vyzvali obyvateľov na evakuáciu 05 - Modified: 2024-04-07 10:55:07 - Feat.: - Title: Tisíce domov pod vodou. Situácia v zaplavenom ruskom meste Orsk je kritická, uviedli ruské úrady
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 09:13