StoryEditor

Roztržka v Smere. Tieto mužské komplexy sú pre mňa stále záhadou, odkázala Beňová Maďaričovi

17.05.2017, 18:23
Autor:
chocho
Europoslankyňa už dlhšiu dobu kritizuje pomery v najsilnejšej vládnej strane.

„Nespájam si ju s budúcnosťou Smeru,“ povedal pre Plus 7 dní o europoslankyni Monike Beňovej minister kultúry Marek Maďarič. Tá to ministrovi na Facebooku vrátila. Ide tak o ďalšiu roztržku v Smere, ktorej je Beňová aktérkou.

„Keď prišlo na lámanie chleba, nebola schopná"

Flašíková mala podľa Maďariča „veľké vyhlásenia“ vyhlásenia o tom, že minister vnútra Robert Kaliňák by mal odstúpiť. „Potom prišla konferencia, kde sme všetci očakávali - keďže sa tak vyjadrila - že dá nejaké vyhlásenia. A nestalo sa nič,“ vyhlásil minister. „Keď prišlo na lámanie chleba, nebola schopná dať vyhlásenie,“ dodal.

„Ja neviem, osobne sa ňou nezaoberám,“ vyjadril sa k možným pohnútkam Beňovej kritiky. Maďarič ďalej podotkol, že v Smere sleduje iných politikov, ktorí by mohli strane pomôcť. „Ona je v Smere služobne už naozaj dlho a nespájam si ju s budúcnosťou Smeru,“ vyhlásil.

Mrzí ju, že Maďarič bol osobný

Europoslankyňa na ministra reagovala statusom na Facebooku, ktorý si pre väčší dosah zaplatila. Mrzí ju, že Maďarič bol osobný a „že svoj súboj s Kaliňákom chcel riešiť akosi prostredníctvom mňa.“

Beňová píše, že patrila k tým, ktorý Maďariča skritizovali za zlú prezidentskú kampaň Fica. Okrem toho je „presvedčená, že jeho konzervatívny pohľad na svet je prekonaný a Smeru škodí.“

Podľa vlastných slov nešla na snem najsilnejšej vládnej strany, aby ju rozbila a „odtrhla“ Kaliňákovi za Maďariča hlavu. „Tieto mužské komplexy sú pre mňa stále záhadou,“ dodáva.

Kritizovala aj pomery vnútri strany

Beňová, ktorá patrí medzi zakladateľov Smeru, kritizovala Kaliňáka najmä kvôli kauze Bašternák. Okrem toho už dlhšiu dobu kritizuje aj pomery vnútri strany.

"V krajine je zlá nálada," vyhlásila v lete minulého roka v rozhovore pre HNtelevíziu. Povedala, že Smer by mal svoje vnútorné problémy riešiť a že jeho členovia by nemali povyšovať osobné záujmy nad záujmy strany.

Pozrite si aj rozhovor s Monikou Beňovou z leta 2016:

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 05:51