Richard SulíkTASR/Michal Svítok
StoryEditor

Sulík reaguje na premiérov boj proti korupcii. Vyzval Fica, aby urobil štyri kroky

31.05.2017, 12:27
Autor:
TASRTASR

Strana SaS dnes reagovala na premiéra Roberta Fica a jeho boj proti korupcii.

Liberáli tvrdia, že ak to Fico myslí s bojom proti koroupcii vážne, mal by sa vyjadriť, či bol v byte na Vazovovej a stretol sa tam s majiteľom Penty Jaroslavom Haščákom.

Kritika na Fica

Premiér Robert Fico nie je celé roky verejnosti ochotný potvrdiť, či sa stretol v byte na Vazovovej ulici s Jaroslavom Haščákom, o čom hovorí spis Gorila. Dnes vyzýva občanov, aby sa nebáli oznamovať korupciu. Pritom Slovensko nemá problém v tom, že by občania boli ľahostajní, o čom existuje dosť príkladov. Ale existuje aj dosť dôkazov o tom, že na Slovensku existujú ľudia, ktorí na základe kontaktov na politické i policajné špičky získali nezaslúženú imunitu. Orgány činné v trestnom konaní trestnú činnosť týchto ľudí doslova kryjú,“ konštatuje SaS. 

​Vo výzve sa ďalej dodáva, že podľa liberálov zákon neplatí pre každého. Privilegovaným osobám štátna moc zabezpečuje beztrestnosť a naopak nepohodlné osoby, kritici pomerov, ale aj mnohí oznamovatelia korupcie  sú vystavení šikanovaniu, vyhrážaniu a vydieraniu.

Poradcovia predsedu vlády Fica do jeho aktuálnej marketingovej stratégie zaradili aj boj proti korupcii, lebo korupcia je veľký politický fenomén. Ak strana Smer-SD a samotný premiér Fico chcú zastaviť pokles preferencií, musia nejako reagovať.

Štyri kroky

Vláda pripravila 15 miliónov eur pre mimovládne organizácie, aby sa zamerali na boj proti korupcii, čo však nie je nič iné ako sofistikovaný úplatok, aby mlčali. 

Roberta Fico je podľa SaS ako bojovník proti korupcii vrcholne nedôveryhodný, lebo on osobne bral úplatky zo štátnej pomoci určené pre uhoľné bane. A premiér Fico teraz vyzýva občanov, aby sa nebáli a udávali úplatkárov.

Vyzývame premiéra Fica, aby svoj úprimný záujem na potieraní korupcie dokázal občanom tým, že vykoná tieto kroky: Po prvé, jednoznačne sa vyjadrí, či sa v rámci kauzy Gorila stretol s Jaroslavom Haščákom v byte na Vazovovej ulici. Po druhé,  jednoznačne sa vyjadrí, či je to on, kto na inkriminovanej nahrávke hovorí o získaní miliónov slovenských korún pre stranu Smer-SD. Po tretie, odvolá Roberta Kaliňáka z funkcie ministra vnútra, ktorý je vyšetrovaný pre majetkové podvody. A nakoniec, po štvrté, vysťahuje sa z bytu, o ktorom tvrdí, že je to byt podnikateľa Ladislava Bašternáka,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík. 

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-18 10:17:25 - Feat.: - Title: Haščákov obhajca tvrdí, že ÚŠP sa nezmohol na preskúmanie obvinenia pre Gorilu. 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 19:21