Anton MartvoňTASR/M. Baumann
StoryEditor

Martvoň odchádza zo Smeru: Vytvorili si VIP klub pre vyvolených, v ktorom má silný vplyv oligarchia

08.06.2017, 15:02
Autor:
TASRTASR
Bývalý poslanec za Smer hovorí, že zo strany zväčša v tichosti odchádzajú aj ďalší mladí členovia.

Bývalý poslanec Národnej rady SR Anton Martvoň odchádza zo Smeru-SD. Dôvodom sú kauzy a aj to, že strana podľa Martvoňa už nerobí sociálnu demokraciu.

Zároveň sa rozhodol kandidovať za predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).

Hovorí, že zo strany zväčša v tichosti odchádzajú aj ďalší mladí členovia.

"Smer si vytvoril VIP klub"

"Po všetkom, čo sa deje, som sa rozhodol odísť zo strany Smer. Dôvody spresním na tlačovej konferencii v najbližších dňoch," povedal pre TASR s tým, že Smer-SD už podľa neho nerobí sociálnu demokraciu. "Vytvoril si VIP klub pre vyvolených, v ktorom má silný vplyv oligarchia," doplnil.

Martvoň mieni kandidovať za šéfa ŽSK.

"Chcem, aby v Žilinskom kraji mali možnosť výberu aj ľudia, ktorí majú stredoľavé zmýšľanie, ale nechcú voliť kandidáta Smeru Juraja Blanára kvôli jeho škandálom napríklad s predraženým CT," vysvetlil Martvoň. Blanárovu kandidatúru už údajne schválili príslušné stranícke orgány.

"Berieme na vedomie rozhodnutie nášho bývalého kolegu. Môžeme len zopakovať, že nespochybniteľným kandidátom strany Smer–SD na post predsedu Žilinského VÚC je Juraj Blanár," reagovala hovorkyňa strany Smer-SD Ľubica Končalová.

Dlhšia kritika

Exposlanec už dlhšie kritizoval Smer-SD na sociálnej sieti Facebook.

Okrem iného tam napísal, že vplyv oligarchov v Smere-SD presahuje všetky miery únosnosti. Martvoň tiež tvrdil, že sociálni demokrati by mali dať väčší priestor mladým politikom, ktorí budú robiť pre ľudí.

Už vtedy naznačoval, že ak sa to nestane, zrejme odíde a možno tak urobia aj ďalší.

"Buď v Smere dostanú väčší priestor mladí politici a ľudia, ktorí chcú robiť politiku pre bežných ľudí a pomáhať im, alebo zostanú v popredí starší politici, ktorí prihliadajú iba na svoje záujmy a záujmy oligarchov. Pokiaľ sa toto primárne v Smere nevyrieši, tak nemá význam pre mladých politikov zostávať naďalej v Smere," písal nedávno Martvoň na sociálnej sieti Facebook.

Martvoň bol v minulom volebnom období poslancom Národnej rady SR. Patril k najaktívnejším poslancom Smeru-SD. Na kandidačnú listinu sa však nedostal.

Čelil podozreniu, že donášal na svojho straníckeho kolegu Andreja Kolesíka. Martvoň obvinenia odmietol.

01 - Modified: 2024-04-08 06:57:08 - Feat.: - Title: Aliancia v parlamente výrazné mení pomer síl, Ficova vláda by s ňou mala ústavnú väčšinu (najnovší prieskum) 02 - Modified: 2024-04-05 17:04:36 - Feat.: - Title: Pragmatický Smer? Do ktorej zo štyroch kategórií patrí Ficova strana 03 - Modified: 2024-03-20 16:43:00 - Feat.: - Title: Uvrhnú nás voľby z centra politického diania na perifériu Európy? 04 - Modified: 2024-03-18 12:33:35 - Feat.: - Title: Prieskum: Smer zvýšil náskok pred progresívcami, Danko je mimo parlamentu 05 - Modified: 2024-03-11 12:57:48 - Feat.: - Title: Ak sa naruší právny štát, EÚ by mala uplatniť podmienenosť fondov, tvrdí Čaputová
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 07:50