W.R.P.R.
StoryEditor

Bondra, Pavlikovský či Ďurovčík. Známe tváre bojovali na kurtoch pre deti s rakovinou

21.08.2017, 10:34
Autor:
redred
V Piešťanoch sa cez víkend uskutočnil prvý ročník charitatívneho mediálneho tenisového turnaja Play4charity. Akcia sa uskutočnila pod záštitou prezidenta Andreja Kisku. Peniaze tento rok poputujú Neziskovej organizácii Deťom s rakovinou.

Majstri sveta v hokeji Peter Bondra a Rastislav Pavlikovský, hráč NHL Marek Hrívik, bývalí futbalisti Miroslav Karhan, Ľubomír Luhový, choreograf Ján Ďurovčík, herec Marián Slovák a ďalší v sobotu vytiahli tenisovú raketu, aby podporili dobročinnú akciu. „Počas akcie sa nám vďaka podpore účastníkov ako aj ľudí, ktorí sa prišli pozrieť priamo do tenisového areálu HS Centra v Piešťanoch podarilo vyzbierať sumu 3 770 eur, ktorá pomôže malým bojovníkom a ich rodinám,“ povedal hlavný organizátor a majiteľ usporiadateľskej agentúry W.R.P.R. Ivan Rudolf.

Strelec zlatého gólu z Majstrovstiev sveta v Göteborgu Peter Bondra prišiel kvôli charitatívnej akcii priamo z Popradu, kde momentálne dovolenkuje. „Vždy sa rád zúčastním na takejto akcii, najmä ak to slúži dobrej veci,“ povedal Bondra tesne po exhibícií osbností, na ktorej sa zúčastnili v tíme Bondra aj Rasťo Pavlikovský, Marek Hrívik, moderátorka Danka Strculová, hokejista Ivan Dornič a majster sveta v MMA Attila Végh.

Proti nim nastúpil Tím Karhan, na čele s bývalým slovenským futbalovým reprezentantom, generálnym riaditeľom televízie Markíza Matthiasom Settelem, hercom Mariánom Slovákom, bývalým futbalistom Ľubomírom Luhovým, hokejovým trénerom Ľubom Pokovičom a tenistom Kamilom Čapkovičom. Tím Karhan napokon v exhibícii zvíťazil 9:4.

Vo finále turnaja zvíťazila v dramatickom zápase dvojica Jozef Šatara – Rudolf Géri nad dvojicou Miroslav Karhan-Matthias Settele 7:5.

Výťažok z podujatia Play4charity pomôže n.o. Deťom s rakovinou. "Veľmi pekne ďakujeme organizátorom podujatia ako aj všetkým osobnostiam. Peniaze použijeme na rekonštrukciu lôžkového oddelenia pre malé deti do 8 rokov. Chceme inštalovať vzduchotechniku, ktorá chýba a je veľmi potrebná pre filtrovanie vzduchu, kompletne prebudovať izby na tzv. intermediárne, kde budú aj deti vo vážnom stave v bezpečí,“ povedal člen správnej rady a zakladateľ n.o. Deťom s rakovinou Peter Mitura.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 01:57